6 de gen. 2016

Els 12 àlbums més esperats del 2016

El 2015 ha estat un any molt fluix, sobretot pel que fa als àlbums. Però al 2016 les coses canviaran i molt, ja que al llarg de l'any que acabem d'iniciar ens arribarà nova música d'artistes com Ariana Grande, Avicii, Katy Perry, Kygo, Lady Gaga; Rihanna o Sia.
Aquest article sobre els àlbums  més esperats del 2015 l'he partit en dos parts: la primera és un rànquing amb els 12  àlbums més esperats per mi a títol personal i l'altra amb altres artistes que també publicaran nova música al 2016, però que no són dels meus preferits.



12. Party Rock Mansion


Al Març finalment es posarà a la venda el primer àlbum de RedFoo en solitari. L'aspecte més interessant relacionat amb aquest disc és si seguirà amb el seu estil característic que hip-hop, pop i música electrònica amb el que tant van triomfar al 2011 però que avui està totalment passat de moda o si per contra portarà un so diferent com ha fet amb el senzill Where The Sun Goes.

11.  Wild Youth



El 22 de Gener es posarà a la venda el primer àlbum en solitari de Steve Angello. Wild Youth també ha patit innumerables retrassos, ja que inicialment estava programat per l'Abril del 2015. De moment Steve Angello ha llançat tres singles del disc: Wasted Love, Children Of The Wild i Remember; i ha estrenat algunes cançons més al seu Soundcloud.

10. Mixtape de Nicki Minaj


El mes passat Nicki Minaj va desvelar en una entrevista a Billboard que està treballant en un mixtape i planeja llançar-lo al 2016. Els mixtapes acostumen a ser molt menys comercials que els àlbums per això crec que serà interessant veure que ens presenta en aquest terreny Nicki Minaj, que diria que és la rapera més comercial que hi avui en dia a l'escena Hip-Hip. Això i,  evidentment, que l'excel·l últim àlbum The Pinkprint (Publicat a mitjans de Desembre de 2014) em va deixar amb ganes de més.

9. Segon àlbum de Krewella



Ja fa més de dos anys des que Krewella, en aquell moment format per les germanes Jahan i Yasmine Yousaf i Rain Man, van publicar el seu primer àlbum d'estudi Get Wet que arribava després de l'èxit obtingut amb l'EP Play Hard i en especial amb el seu single Alive. A l'estiu del 2014 van desvelar que ja començaven a treballar en el seu segon disc, però alhesores Rain Man va abandonar el grup. Amb això el seu nou àlbum va quedar congelat. El Novembre passat van estrenar la primera cançó sense Rain Man, Say Goodbye, que van publicar en descàrrega gratuïta. Uns mesos després, concretament al març, van estrenar el que anava a ser el primer senzill del disc: Somewhere To Run. Des d'alhesores no han publicat nova música, però fa unes setmanes van anunciar que la seva actuació la nit de cap d'any seria la última que feien als Estats Units abans de llançar la nova música.


8. Àlbum debut de Kygo





El més segur és que l'àlbum debut del DJ i productor noruec arribi el més que ve, coincidint amb la data que va publicar a Facebook i de la qual encara no sabem amb certesa de que es tracta. A més durant els propers mesos s'embarcarà en la seva primera gira mundial amb la que passarà per Barcelona i per Madrid. De moment ha llançat cinc singles "Firestone", "Stole The Show:, "Nothing Left", "Here For You" i "Stay"; que no se sap si finalment formaran part del tracklist del disc.

7. #KP4


Encara que Katy Perry és una de les meves cantants preferides, però la veritat és que ara per ara no tinc "set" de nova música seva, en gran part per dos motius: coneixem poquissims detalls del disc i que perfectament podrien passar nou, deu o fins i tot onze mesos fins que es publiqui el disc, ja que el mànager de la cantant va dir fa uns mesos que no arribaria fins a finals del 2016.
Dos dels pocs col·laboradors confirmats que hi ha són el productor australià Diplo i la seva compatriota Sia ( Encara que en principi la col·laboració es limitaria a la composició) , tot i que des de fa mesos es rumoreja que hi hauria una col·laboració amb Nicki Minaj.
Els títols que estan registrats a dia d'avui són Crocodile Tears, Heartache Crusade, In Flames, Legacy, Last Cry, North Star i She's So Creepy.
En la entrevista que li va fer Billboard molt poc abans de la Superbowl al Febrer va dir que volia fer un disc  dance i un altre acustic.

6. Àlbum de Martin Garrix




Aviat farà un any que Martin Garrix va anunciar que treballava en un àlbum, i ara per ara en tenim ben poca informació. Per començar, de les cançons que ha anat llançant al llarg del 2015 no ha deicat clar quines formaran part del disc i quines no. Una de les col·laboracions confirmades per a aquest disc és la d'Ed Sheeran, que posarà la veu a un tema anomenat Rewind, Repeat It. També hi col·laboraran Usher, que com ja sabeu posa la veu al senzill Don't Look Down; Dyro, i Walk The Moon. Sobre el títol del disc, molta gent dóna per fet que serà +X, que ha estat el seu logo recentment. Jo ho veig molt improbable.

5. Tercer àlbum + Stories: Avicii By Avicii




Avicii va deixar caure en una sessió de preguntes i respostes amb els seus fans que preveia publicar el seu tercer àlbum al 2016. Això i el fet que sembla que no hi haurà Stories World Tour (3 mesos després del llançament del disc encara no ha donat dates), pot fer-nos intuir que el nou treball discogràfic del suec arribarà abans del que podríem pensar. A això s'hi té que sumar que el suec va dir que li agradaria publicar les cançons que havien quedat descartades de Stories(Com per exemple "Heaven" o "No Pleasing A Woman"), i aquesta seria una manera perfecta ( I si no dóna per un àlbum, un EP).
A més, al llarg de l'any que ve també és molt possible que ens arribi una edició Avicii By Avicii de Stories, tot i que no ha estat anunciada.

4. Moonlight



El tercer àlbum d'Ariana Grande estava programat per a ser llançat aquest any, però per algun motiu (Que podria ser el poc èxit que ha tingut Focus) ha decidit treballar-hi més temps. De fet, coneixem molt poca informació de Moonlight: que hi haurà una intro com a tots els seus treballs discogràfics, que una de les cançons portarà el mateix nom del disc, que està treballant amb Charlie Puth, i que un dels productors del disc serà Savan Kotecha, amb qui ja va treballar a My Everything.


3. This Is Acting



Ja falten poques setmanes per a que es posi a la venda This Is Acting, el setè treballa discogràfic de Sia. Totes les cançons del disc són composicions de Sia rebutjades per altres estrelles del pop com Adele, Katy Perry, Rihanna o Beyoncé. Encara no coneixem el tracklist del disc, però sabem que entre les 12 cançons del disc hi haurà Alive, Bird Set Free, One Milion Bullets,  Cheap Thrills i Reaper.


2. #LG5



Després del regust agredolç que va deixar la era ARTPOP i que amb Cheek To Cheek s'apropés a un públic practimament oposat, tothom està atent per veure quina direcció prendra Lady Gaga amb el seu cinquè treball discogràfic. El disc està previst per a la primera meitat de l'any (encara que el primer trimestre jo ja el deixaria descartat), però no em sorprendria tampoc que es vegués retrassat. De moment ha estat treballant amb productors com RedOne (amb qui ja havia treballat als seus primers àlbums a cançons com Judas, Poker Face i Bad Romance), Giorgio Moroder i Mark Ronson.
Es rumoreja que el primer senzill podria arribar al Febrer i que Lady Gaga l'estrenaria o com a mínim l'interpretaria a la gala dels Grammys o a la dels Oscars, totes dues al segon més de l'any. Si és als Oscars el més probable és que sigui en un medley amb Til It Happens To You, que segurament estarà nominada en la categoria de millor Banda Sonora. I encara que no actués en cap d'aquestes gales, el single ens arribarà segurament durant els mesos de primavera. També és molt possible que Lady Gaga parli del seu cinquè àlbum al proper número de V Magazine, en el que a més de protagonitzar la portada serà la editora convidada.


1. ANTI


El llançament del vuitè àlbum de Rihanna ha esdevingut el drama de major dimensions que s'ha vist en la indústria pop en els últims anys, però això no treu que segueixi tenint moltes ganes de sentir nova música de Rihanna. Encara que la data de llançament segueix sent tot un misteri, ANTI no hauria de tardar gaire, ja que la gira ANTI World Tour començarà al Febrer i ja només queda una habitació de l'AntiDiaries. Jo aposto per que sortirà el dia 15 d'aquest mateix mes.
Un altra informació que encara no sabem és si els senzills llançats fins ara ["Bitch Better Have My Money", "FourFive Seconds" i "American Oxygen"] i la resta de cançons estrenades ["James Joint", "Only If For a Night", "Higher"] formaran part del disc. Jo aposto per que "BBHMM" i "Only If for A Night" formaran part del disc, ja que han aparegut a AntiDiaries. La resta ja no ho tinc tan clar.

Una altra cosa que es donava per feta però que espero que no passi és que el disc sigui una exclusiva temporal de Tidal. Si és així encara té més números de ser un fracàs a nivell comercial, i això que sembla que ja els tingui tots...
Un altre rumor que quan el vaig llegir per primer cop el vaig trobar absurd però que ara no descarto del tot és que el títol del disc és en referència que el disc no existeix i que això és el que descobrirem a la setena habitació de l'AntiDiaries.
Passem ara a parlar de les suposades col·laboracions que hi haurà al disc. Segons el que el productor John Glass va dir, no hi hauria col·laboració amb Azealia Banks, Rihanna va gravar un duet amb Pharrell que ara per ara queda fora del disc i no va negar que hi hagués una col·laboració amb Nicki Minaj. A més ja estan confirmades una col·laboració amb Travis Scott i una altra amb David Guetta. Un dels rumors més extesos relacionats amb el disc és que una de les cançons d'ANTI és a duet amb Lady Gaga. No us negaré que m'encantaria, però no ho veig gaire probable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada