29 de des. 2019

5 col·laboracions dels 2010

Resultat d'imatges per a "nicki minaj ariana""
Al llarg dels últims 10 anys diversos del protagonistes de la música pop han col·laborat entre ells en infinitat d'ocasions. Jo he de dir que en general no m'entusiasma massa, ja que opino que en moltes ocasions, la fusió de dos artistes pop no aporta res a nivell musical i més aviat és una tàctica de màrqueting. Però sí que hi ha algunes col·laboracions que trobo que aporten alguna cosa interessant, i a continuació us convido a repassar les meves preferides. 


Per fer la llista una mica més interessant, només he escollit col·laboracions entre dos cantants (és a dir, no de músics que no facin servir la seva veu) i no he repetit cap artista.

Ariana Grande, Nicki Minaj i Jessie J


Aquestes tres artistes han protagonitzat el que, per mi és el trio més carismàtic del pop en els últims anys al seu senzill Bang Bang. La cançó va sortir a finals de Juliol de 2014 i va arribar al top 10 d'una dotzena de països, així com al número 3 del Hot 100 estatunidenc i la primera posició de la llista del Regne Unit. A diferència de la resta de col·laboracions mencionades en aquest article, és una col·laboració que no va repetir-se. Tanmateix, Ariana Grande i Nicki Minaj sí que han col·laborat en cinc ocasions més: Get On Your Knees, Side To Side, The Light Is Coming, Bed i Bad To You. Les tres van unir-se per interpretar Bang Bang en directe en dos esdeveniments: els VMAs del 2014 i els American Music Awards del mateix any.

Rihanna i Drake


Una altra col·laboració que s'ha anat repetint en múltiples cançons al llarg de la dècada és la de Rihanna i Drake, que han publicat un total de 4 cançons junts. La primera va ser What's My Name, un dels èxits que conté Loud, l'àlbum que Rihanna publicava a finals de 2010. La segona va arribar al 2012 amb Take Care, inclosa dins el disc del canadenc que porta el mateix títol (i que és la meva preferida de les quatre). L'any 2016 tots dos van estrenar àlbums nous, i tots dos comptaven amb un duet entre el canadenc i la barbadenca: Work va servir de senzill de presentació per ANTI, mentre que Too Good apareixia a Views. 
Rihanna i Drake han compartit en escenari en nombroses ocasions, i no només en grans esdeveniments, sinó que han estat els convidats al concert de l'altre en nombroses ocasions. Trobo que l'actuació més comentada va ser la dels Brit Awards de 2016, quan van presentar junts Work, encara que el moment més comentat (sense ser un moment en què cantessin) és quan Drake va entregar el premi MTV Vanguard Award a Rihanna a l'edició del 2016 VMAs.

Lady Gaga i Bradley Cooper




Tècnicament Bradley Cooper no és un cantant, però em semblava que no podia deixar fora Shallow, tenint en compte que és un dels duets més rellevants dels últims anys. I no només per aquest exitàs, la banda sonora d'A Star Is Born conté mitja dotzena més de duets entre Cooper i Gaga. Només han cantat junts en directe en dos ocasions: la primera va ser en un dels concerts de l'espectacle que Lady Gaga fa a Las Vegas anomenat Enigma i l'altra va ser a la gala dels Oscars. Aquesta segona sens dubte va ser un dels moments més comentats de l'any, i a banda dels milions de persones que van seguir l'actuació en directe, el vídeo publicat al canal oficial de l'autora de Bad Romance no ha deixat d'acumular visites i ja supera els 220 milions.

Taylor Swift i Ed Sheeran


L'amistat entre Taylor Swift i Ed Sheeran es va plasmar en una cançó per primera vegada l'any 2012 a Everything Has Changed, un dels senzills del quart àlbum de Taylor Swift. Una balada de pop acústic magnífica, per mi una de les joies tant de la discografia de la estatunidenca com del britànic. Els dos van tornar a col·laborar al 2017 a End Game, un dels senzills del sisè disc de la cantant, anomenat Reputation. La cançó a mi em deixa una mica indiferent, i tot i que va ser llançada com a senzill i compta amb un videoclip va ser un fracàs estrepitós a nivell comercial: dos dels artistes més populars del món no van poder passar del número 49 al Regne Unit.

J Balvin i Rosalia


De moment el colombià i la catalana només han publicat dos cançons conjuntes, però veig bastant probable que en el futur n'hi hagi alguna mes. La primera va arribar l'any passat, s'anomena Brillo i forma part del treball discogràfic més recent de J Balvin, Vibras. L'altra és Con Altura i crec que tots ja la coneixeu. Només hem tingut una actuació televisada dels dos junts (A l'edició més recent dels Billboard Latin Awards), però els dos han pogut presentar la cançó en directe en alguns festivals en què han coincidit al llarg de l'any com Coachella.


Altre rànquings relacionats:
10 discos oblidats dels 2010s
5 àlbums debut més destacats dels 2010s
5 discos d'electrònica més destacats dels 2010s


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada