11 de des. 2019

Top 50 senzills 2019: part 3 (30-21)


Arribem ja a la meitat del rànquing amb les posicions entre 30 i 20.


30. Gryffin, Maia Wright - Body Back
Imatge

Hi ha hagut gent a qui he recomanat Body Back (ja que  porto unes setmanes que la estic escoltant moltíssim) i que m'ha dit que és una cançó bastant bàsica. I la veritat és que no puc dir que sigui mentida: no aporta absolutament res nou, les estrofes són genèriques, la tornada és enganxos però poc més i el drop no és res de l'altre món. Però té alguna cosa que fa que em resulto molt fresca, potser el seu esperit tan optimista, i que em sembli una de les millors propostes dance del 2019.


29. Halsey - Nightmare


ImatgeA mitjans de Maig Halsey va estrenar aquest senzill, que finalment no formarà part de Manic, o com a mínim de la seva edició estàndard. Nightmare és una cançó pop-rock molt potent i amb un clar missatge feminista, però que va passar bastant desapercebuda a nivell comercial i va quedar-se molt lluny de repetir l'èxit del seu anterior senzil Without Me, que ni més ni menys és la dotzena cançé més exitosa de la dècada als Estats Units. Tant desapercebuda va passar, que és una altra de les cançons que he estat a punt d'oblidar-me per aquesta llista, però tinc clar mereix formar-ne part. Les diferents parts de la cançó creen un contrast bastant fort, ja que la estrofa és molt intensa però les estrofes i el pont són tot el contrari. En tot cas és una cançó que no va deixar a ningú indiferent, perquè també he vist que té uns quants detractors fins al punt que la he vist en alguna que altra llista de "pitjors senzills de l'any".

28. Nicky Romero, StadiumX, Sam Martin - Love You Forever
Imatge
El passat mes de Juny Nicky Romero i Stadium X tornaven a col·laborar a Love You Forever, una pista progressive que pot resultar una mica previsible coneixent els estils del productor neerlandès i el duo hongarès, però això no vol dir que no sigui genial. No ens podem oblidar que bona part del mèrit del resultat general és de l'apartat vocal, a càrrec de Sam Martin. Des del moment en què aquest cantant estatunidenc va posar veu a Dangerous i Lovers On The Sun de David Guetta fa cinc anys, s'ha convertit en un dels vocalistes més cotitzats en l'escena EDM mainstream, havent col·laborat amb Robin Schulz, Armin Van Buuren i Steve Angello.


Imatge27. Zara Larsson - All The Time

Un altre dels senzills que Zara Larsson ha estrenat al llarg del 2019 és All The Time, una cançó de pop pur que potser no aporta res nou al món de la música, però és practicament perfecta, tant pel que fa a la interpretació com pel que fa a la producció. M'agrada molt com juga amb el vocoder (sobretot al començament, però també en altres moments al llarg de la cançó), i també com es va construint la intensitat des de les estrofes, que compten amb una producció molt minimalista, fins a la post-tornada que compta ja amb una instrumental bastant potent i amb molts elements. I aquesta transició no es fa gens brusca.


26. Oques Grasses - In The Night
Resultat d'imatges per a "in the night oques""

Tot i que ja portaven una carrera bastant extensa amb tres discos que havien publicat de manera independent i que es poden descarregar gratuïtament, Oques Grasses han aconseguit una popularitat massiva a Catalunya amb el seu quart àlbum Fans Del Sol, llançat a principis d'any. In The Night no només és el senzill més exitós del disc amb més de 7,5 milions de streams entre Spotify i YouTube, sinó que és la segona cançó en llengua catalana més exitosa del 2019, només per darrera de Milionària. I realment crec que és un èxit molt merescut amb una cançó que manté la essència festiva d'aquest tipus de música en català, però aconseguint ser molt més interessant a nivell musical.

25. Dua Lipa - Don't Start Now

ImatgeSegur que un dels discos pop més destacats del 2020 serà el segon treball discogràfic de Dua Lipa,  Future Nostalgia. De moment encara no sabem quan sortirà (tot i que si la gira comença a l'Abril, suposem que com a molt tard a principis de primavera), però sí que en coneixem el seu primer avançament: Don't Start Now. Una cançó que combina pop i disco i que sens dubte és de les millors de la seva discografia. La cantant britànica ha tornat a col·laborar amb Ian Kirkpatrick, responsable de la producció del seu èxit més gran fins al moment New Rules.

Imatge24. Kygo i Valerie Broussard - Think About You


Aquest any no hem tingut nou àlbum de Kygo, però el noruec ha anat llançant un bon nombre de senzills. El meu preferit és Think About You, que compta amb la participació de la vocalista californiana Valerie Broussard i que va sortir el passat mes de Febrer. És una molt bona cançó tropical house melòdica, tot i que no aporta necessàriament res de nou si la comparem amb  altres senzills de Kygo. I no només per la producció, la veu també m'agrada molt (bé, i el videoclip, encara que aquí no sigui el que toca comentar).

23. Aleesha, SkyHook, Innercut - Peligrosa
Resultat d'imatges per a "aleesha peligrosa""
Sens dubte l'artista  espanyola més interessant que he descobert en tot el 2019 és Aleesha, una cantant de música urbana nascuda a Eivissa i actualment establerta a Barcelona que aquest any ha publicat el seu primer disc 19:19 i ja ha l'hem pogut veure a l'escenari d'alguns dels festivals de més renom de la capital catalana com el Primavera Sound o el Sonar. Abans de publicar el disc, el passat mes de Gener Aleesha va presentar aquest senzill, produit per Skyhook i Innercut; i que probablement és la meva cançó hip-hop preferida del 2019. Sobre una base minimalista, Aleesha parla de que no vol que ningú li faci perdre el temps.

Imatge


22. Oliver Heldens, Devin i Nile Rodgers - Summer Lover

El passat mes d'Abril, Oliver Heldens presentava la seva millor proposta en anys, i potser, la millor de tota la seva carrera: Summer Lover. Compta amb la col·laboració del guitarrista de la banda funk dels anys 70 Chic Nile Rodgers, que en els últims anys ha estat col·laborant amb un munt d'artistes (sobretot DeeJays) contemporanis, des de Daft Punk fins Avicii passant per Lady Gaga i Nicky Romero. Com ens podriem imaginar ja tenint en compte la col·laboració entre Heldens i Rodgers, es tracta d'una fusió entre funk i música electrònica molt ben feta, completada per una vocal melancòlica excel·lent que crea una atmosfera molt única.
Imatge


21. Mahalia, Burna Boy - Simmer


El meu senzill preferit dels que Mahalia ha publicat aquest 2019 és Simmer, una cançó que trobo que aconsegueix una combinació genial i molt original, al comptar amb una producció dancehall bastant potent mentre que ella canta de manera molt delicada. Practicament la meva única queixa seria que la col·laboració de Burna Boy no aporta gairebé res a la cançó, més enllà de fer-la 20 segons més llarga.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada