10 de des. 2019

top 50 senzills 2019: part 2 (40-31)

Seguim amb la segona part del meu rànquing amb els meus 50 senzills preferits del 2019, repassant ara les posicions del 40 al 31.

Imatge
40. Mahalia, Ella Mai - What You Did

Un dels meus descobriments del 2019 ha estat la música de Mahalia, i precisament vaig coneixer aquesta artista R&B britànica amb aquest senzill. What You Did és un duet amb la seva compatriota Ella Mai i un dels senzills que formen part del seu nou àlbum Love & Compromise. Una cançó R&B que parla d'un desamor amb una lletra ben encertada i una producció molt interessant, amb elements trap i electrònics.

Resultat d'imatges per a "juju vermissen""
39. Juju, Henning May - Vermissen

Un dels discos més rellevants del 2019 al panorama Hip-Hop germanòfon ha estat el primer disc en solitari de Juju: Bling Bling. Dels diversos senzills que la rapera berlinesa n'ha extret, cap ha tingut més repercussió que Vermissen, la col·laboració amb Henning May que ha acabat l'any sent la cançó més escoltada a través de Spotify a Alemanya. La producció que combina guitarra elèctrica i la percussió de trap és tan original com encertada, la tornada té molt ganxo i les estrofes són genials, sobretot la d'ella.

Imatge38. Armin Van Buuren, Ne-Yo - Unlove You

Armin Van Buuren ha presentat el seu setè treball discorgàfic Balance, un àlbum doble que conté un total de 28 pistes d'estils molt diferents. Un dels seus senzills és aquesta col·laboració amb el cantant estatunidenc de R&B Ne-Yo, Unlove You: una cançó que m'encanta però no m'hauria esperat mai. És una pista dance ben feta i amb una producció molt efectiva, que també té el seu moment de protagonisme. Pels fans d'Armin Van Buuren més puristes també hi ha un club mix, també genial, amb un estil més orientat al trance.


Imatge37. Meghan Thee Stallion, Ty Dolla Sign, Nicki Minaj - Hot Girl Summer


Una de les cançons que més em va acompanyar durant la segona meitat de l'estiu és aquesta col·laboració entre una de les figures emergents del hip-hop estatunidenc, Megan Thee Stallion amb Ty Dolla Sign i Nicki Minaj, que a més compta amb la producció de Juicy J. La tornada m'agrada molt, la estrofa de Nicki Minaj està molt bé com sempre però el millor de la cançó són les dos estrofes de Megan Thee Stallion, tant a nivell de flow com de la lletra, amb uns jocs de paraules que em recorden molt a la pròpia Nicki Minaj. Comercialment, Hot Girl Summer va ser un èxit moderat als Estats Units passant unes quantes setmanes dins el top 20 de la llista.
Imatge
36. Zara Larsson - Wow

Tot i que estem a punt d'acabar el 2019 sense notícies concretes del tercer àlbum de Zara Larsson, la cantant sueca ha presentat una bona quantitat de nou material al llarg d'aquest any. Una de les meves cançons preferides ha estat WOW, una proposta electropop que compta amb la producció de Marshmello (i que trobo millor que qualsevol dels seus senzills). A banda de la instrumental, el seu principal punt fort és la tornada, molt addictiva i on juga amb l'edició vocal de manera molt interessant.


Resultat d'imatges per a "forgot to be your lover vargas""35. Vargas & Lagola - Forgot To Be Your Lover

Uns altres que van treient música amb compta-gotes són Salem Al Fakir i Vincent Pontare, més coneguts pels seus pesudònims Vargas & Lagola. Una de les seves propostes pel 2019 ha estat Forgot to Be Your Love, que com ja m'ha passat amb altres cançons d'aquests músics suec al principi no em va impressionar excessivament, però m'ha acabat encantant. Com la majoria dels seus senzills, és una cançó de pop acústic amb una tornada èpica.



34. Ava Max - Freaking Me Out
Imatge
El segon senzill d'Ava Max que trobem dins la llista (que ja us avançoque no serà l'últim) és Freaking Me Out, una cançó que va passar bastant desapercebuda, no només a nivell comercial, sinó perquè va ser estrenada el mateix dia que Blood Sweat and Tears i tot just tres setmanes abans de Torn. Sigui com sigui, una cançó pop molt sòlida, amb una producció molt més interessant que la resta de senzills que la cantant de Sweet But Psycho havia estrenat fins aleshores.


33. Sandro Cavazza - Enemy
Imatge
La única nova cançó que Sandro Cavazza ha presentat al llarg del 2019 és Enemy: una cançó de pop acústic que potser no aporta gaire que no hàgim vist anteriorment en la música d'aquest cantautor establert a Estocolm, però igualment resulta genial, sobretot a nivell de les melodies. A més compta amb una lletra molt ben construida i una producció més que correcta, que fa lluir més la cançó del que ho faria si només fos una cançó amb guitarra. Esperem que al 2020 per fi publiqui el seu esperat àlbum.

Imatge
32. Kygo, Chelsea Cutler - Not OK

Un dels senzills que Kygo ha estrenat al llarg del 2019 és Not OK, que compta amb la veu de Chelsea Cutler. Com acostuma a ser habitual en la seva música, l'apartat vocal també està molt elaborat. El drop potser és una mica més contundent del que acostumen a ser els de Kygo, i jo diria que és un progressive molt suau més que tropical house. De moment no tenim notícies sobre si tota la música que l'artista noruec ha estrenat tant al 2018 com enguany quedarà recollida en un tercer àlbum al 2020, però jo espero que així sigui.

Imatge31. Meghan Trainor - All The Ways

2019 tampoc ha estat l'any en què un nou àlbum de Meghan Trainor ha vist la llum, però com a mínim ja tenim data de llançament de Treat Myself, que arriba el mes que ve. Tanmaeix, el passat mes de Febrer l'autora d'All About That Bass va publicar un EP anomenat The Love Train, que va passar totalment desapercebut a nivell comercial, però que inclou algunes cançons que estan molt bé. Una d'elles és All The Ways, que també servia com a senzill de presentació del projecte i que és una cançó pop que potser no aporta res necessàriament nou al gènere, però té una tornada molt efectiva i una producció molt encertada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada