8 de des. 2019

Top 50 millors senzills del 2019: introducció

Al llarg de la setmana que ve aniré publicant en diferents parts el recull amb el que em sembla que són els 50 millors senzills del 2019, però abans de començar voldria tenir una petita introducció, on aclareixo les normes en què m'he basat i fer un comentari general.

Ja veureu que bona part de la llista són cançons que encara no han aparegut en cap àlbum, crec que al 2019 ha estat un fenòmen molt més habitual que en anys anteriors. Ja sigui perquè són cançons que apareixeran a un àlbum que veurà la llum al 2020 (com és el cas de Halsey) o bé cançons que encara no queda gaire clar si aniran lligats a un àlbum (Kygo, Rosalia, Zara Larsson).

A l'hora de fer aquesta llista m'ha resultat molt fàcil escollir les primeres posicions, molt més que les del final. De vegades resulta difícil decidir quina deixes dins i quina deixes fora. Les posicions del mig són més aviat orientatives, ja que moltes vegades em trobava que tres cançons competien per una posició, però eren tan diferents que resultava pràcticament impossible decidir quina era millor. No vull dir en quina, però per exemple en una de les posicions havia de decidir si hi col·locava Just You and I de Tom Walker o Con Altura. I ja em direu com les compares.

Tot i que es tractarà d'un rànquing totalment subjectiu que no pretén res més que reflectir el meu gust personal, he decidit posar-hi una sèrie de límits objectius (que són els mateixos que vaig fer servir l'any passat):
  • Queden excloses les cançons que han sortit aquest any com a senzill però que formen part d'un disc que té més de 18 mesos (que aquest any no ha estat el cas, però aquesta norma sí que va deixar fora alguns senzills).
  • He limitat la sel·lecció a tres cançons per artista (o un senzill d'un àlbum llançat l'any passat), comptant les col·laboracions, per donar lloc a una llista més variada. Ho sento A Palé i Aute Cuture!
  • Han de ser cançons que han sortir com a senzill entre els mesos de desembre del 2018 i Novembre del 2018. Han de ser cançons que o bé es troben en format individual a les plataformes digitals, han sortir com a single físic o han estat enviades a la ràdio, i la que he pres.
He decidit repartir el top 50 en 5 parts de 10 posicions cadascuna, de dilluns a divendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada