28 de març 2016

Happy 30th Birthday Lady Gaga!

Com possiblement ja sabreu, avui és el 30è aniversari de Lady Gaga, així que és el moment perfecte per repassar 30 dades poc conegudes relacionades amb la novaiorquesa:










1. Lady Gaga anava a publicar al seu àlbum debut per la discogràfica Def Jam, però va ser despedida.

  

2. Al contrari del que es podria pensar, la seva cançó més venuda és Poker Face, que és una de les 20 cançons més venudes de tots els temps.

  

3. Lady Gaga no només ha composat totes i cadascuna de les cançons que ha cantat: A més, a partir de The Fame Monster, també les ha coproduït o produït.


4. El seu nom artístic ve de la cançó de Queen Radio Gaga, que sempre cantava de camí a l'estudi de gravació. 


5. Cantants com Britney Spears o Cher han cantat cançons composades per ella.

 

6. La lletra de cada cançó de The Fame Monster parla sobre un dels "monstres" de la fama, és a dir: un dels desavantatges amb els que Lady Gaga es va trobar al convertir-se en una celebritat.

  

7. Lady Gaga volia que la portada de The Fame Monster fos la imatge que teniu a baix a la dreta, on la veiem plorant per la pèrdua de la seva vida privada al esdevenir una estrella. Finalment aquesta imatge va acabar sent la portada d'algunes edicions del disc, però la majoria van portar l'altra i aquesta com a contraportada.

 

8.  El videoclip de Bad Romance va ser el primer vídeo de la història d'internet en arribar a 200, 300, 400 i 500 milions de reproduccions.

  

9. Bad Romance és va quedar a la segona posició del Hot 100 de Billboard, sense arribar mai al número 1.


10. The Fame Monster és l'EP més venut de tots els temps.

 

11. El títol de la cançó Yoü and I s'escriu amb dièresi per què està inspirada en la seva relació amb Lüc Carl, ex-parella seva. 


12. Lady Gaga havia planejat un videoclip totalment diferent per a The Edge of Glory, però que no es va aribar a gravar a causa de discrepàncies amb el director del vídeo, Joseph Khan.

  

13. Tot i que Marry The Night va ser llançada com a cinquè i últim senzill de Born This Way, Lady Gaga volia llançar aquesta cançó en format individual abans.


14. Al videoclip de Yoü and I apareix com el seu alter ego masculí Jo Calderone. Al mateix videoclip també encarna la sirena Yuyi.

 

15. Lady Gaga acostuma a cantar en directe cançons que no han format part de cap disc, com són Princess Die, Partynauseous, Cake, Glitter and Grease i en el seu moment ho va ser Yoü and I.

  

16. L'any 2012 va fundar la fundació Born This Way, per donar suport als adolescents que pateixen bullying i promoure la acceptació de les persones. A més, ha defensat els drets del col·lectiu LGBT en diverses ocasions i ha col·laborat amb Unicef.

  

17. Al llibret de Born This Way apareix una estrofa a la lletra de Bad Kids que no canta a la gravació d'estudi. Tot i que va dir que la cantaria a la gira, finalment ni va ser així.

  

18. Lady Gaga va gravar dos cançons amb Kendrick Lamar: Partynauseous i Bitch Don't Kill My Vibe. La primera no ha estat llançada de manera oficial, tot i que formava part del setlist de la gira ArtRave: The ARTPOP Ball Tour i la segona va acabar sent una cançó del raper en solitari. Les versions inicials de les dos s'han filtrat.

 

19. Lady Gaga volia llançar Aura com a primer senzill d'ARTPOP. Curiosament aquesta cançó es va filtrar abans del llançament d'Applause...

  

20. El segon senzill del disc tampoc va ser el que ella volia, ja que Lady Gaga volia llançar Venus i ja tenia el videoclip per a la cançó pensat.


21. Venus és la única cançó de la seva discografia que ha produit sola.


22. Inicialment, la estètica d'ARTPOP anava a estar inspirada en les princeses de contes. Finalment aquest tema es va descartar, juntament amb la que anava a ser la primera cançó que escoltariem del disc: Princess Die. Lady Gaga ja va deixar entreveure aquesta estètica durant la promoció del seu primer perfum Fame.

  

23. El videoclip de Marry The Night és autobiogràfic.

  
.
24. Els videoclips de Marry The Night i G.U.Y estan dirigits per ella. El de G.U.Y a més està pagat completament de la seva butxaca.

  

25. Lady Gaga i Beyoncé mai han actuat juntes, tot i haver rodat dos videoclips.

 

26. Al llarg dels últims anys, ja sent un personatge públic, ha seguit rebent classes de cant del mateix professor amb el que va iniciar la seva formació.

 

27. Lady Gaga es va convertir al mes de Febrer en la primera persona en actuar a la Superbowl, als Grammys i als Oscars el mateix any.

  

28. Cada àlbum de Lady Gaga ha venut menys que l'anterior, sent The Fame el més venut amb més de 15 milions de còpies i el menys venut Cheek To Cheek.

 

29. Lady Gaga és l'artista que ha guanyat més premis en una gala dels VMAs de tots els temps, amb un total de 8 (7 per Bad Romance i 1 per Telephone).

 

30. Lady Gaga ha citat diversos artistes com a inspiració al llarg de la seva carrera: Madonna (tot i que després que ella l'acusés de plagi ja no la cita tant), Michael Jackson, Queen, David Bowie i diversos cantants de Jazz, entre els que hi ha Tony Bennett i Frank Sinatra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada