28 de febr. 2016

Top EDM Desembre 2015 - Febrer 2016

El mes de Febrer ja arriba al seu final, i per això toca repassar els millors llançaments de música electrònica dels darrers tres mesos, on hi tenim a Avicii, Martin Garrix, Olivere Heldens, Tiësto i Nicky Romero, entre molts altres. La llista està dominada pel Tropical House, que ocupa 3 de les quatre primeres posicions.





15. Morten feat. Frida Sundemo - Beautiful Heartbeat (Avicii Remix)



La quinzena posició del top EDM trimestral se la queda la remescla que Avicii va fer del nou senzill de Morten, el qual portava des del Deep/Future al Progressive House. Tot i que Avicii ha publicat coses molt millors, considero que igualment mereix una posició en aquesta llista.

14. Martin Garrix feat. Justin Mylo & Mesto - Bouncy Bob


La nit de Cap d'Any, Martin Garrix va regalar a tots els seus seguidors Bouncy Bob, una producció que feia mesos que feia sonar als seus sets i que compta amb la col·laboració de Justin Mylo i Mesto, dos productors emergents. A Bouncy Bob, es combinen els sons electro i progressive house habituals de Martin Garrix.

13. Joe Stone & Ferreck Dawn - Man Enough





No podia faltar al nostre top 15 Man Enough, la nova proposta de Joe Stone acompanyat per Ferreck Dawn. Tot i que torna a utilitzar la fòrmula de Freak (And You Know it) i The Party (This Is How We Do It) i ja no resulta sorprenent, encara no es fa excessivament repetitiu. Això sí, de cara a futurs llançaments hauria d'intentar venir amb alguna cosa més diferent,

12 Sam Feldt - Been A While



Been a While és la carta de presentació de l'EP del mateix títol amb el que debutarà Sam Feldt el mes que ve. Aquesta producció presenta un so Tropical House molt alegre i melòdic.

11. Michael Calfan - Nobody Does It better


Al seu nou senzill Nobody Does It Better, Michael Calfan manté el so habitual dels seus últims llançaments, però per primer cop dóna protagonisme a la veu.

10. R3hab & Ciara - Get Up



En els darrers mesos el ritme de llançament de R3hab ha disminuit (Passant al que es consideraria normal), però el que no ha disminuit és la qualitat de les produccions d'aquest DJ i productor holandès d'origen marroquí, que en aquest cas col·labra amb Ciara.

9. Oliver Heldens & Throttle - Waiting



Oliver Heldens, tot i ser un productor molt jove, ja està totalment consolidat com uns dels referents de la escena eelctrònica, i Throttle sembla que va pel mateix camí. Quan tots dos van col·laborar a Waiting vam veure que no només les seves carreres semblen seguir patrons similars, sinó que els seus estils característics combinen a la perfecció.

8 Nicky Romero & StadiumX - Harmony



El duo hongarès StadiumX deu bona part del seu reconeixement actual al fet que Nicky Romero publiqués pel seu segell Protocol Recordings el senzill Howl At The Moon l'any 2014, i ja des d'alhesores s'especulava amb una col·laboració entre tots dos artistes, que finalment va veure la llum al Desembre. Tot i que aquesta producció havia estat estrenada en format instrumental, es va posar a la venda amb la col·laboració vocal de Georgia Ku.

7. Kygo feat. Matty Noyes - Stay



La espera fins a l'àlbum debut de Kygo, que sembla que s'anomenarà Cloud Nine s'està fent molt llarga, però senzills de tanta qualitat com Stay ajuden a fer la espera més amena. Per això serveixen els senzills, oi?

6. Nicky Romero & Nile Rodgers - Future Funk


Una de les coses que més es critica dels DeeJays que podriem qualificar com a comercials és la seva falta d'originalitat. De cap de les maneres se li pot recriminar això al nou senzill de Nicky Romero, que compta amb la col·laboració del guitarrista Nile Rodgers, i que ben poc té a veure amb la resta de la seva discografia.

5. Tiësto & Oliver Heldens feat. Natalie LaRose - The Right Song



Alguns mesos enrere, Tiësto i Oliver Heldens van publicar la seva col·laboració Wombass, que a mi em va decepcionar perquè la vaig trobar insulsa. Però al afegir-li vocal, la cosa ha canviat, i molt.

4. DJ Antoine - Thank You


Després de bastant temps sense llançar música realment bona (Suficient temps com per pensar que ja no ho faria mai més), DJ Antoine ens va sorprendre a tots molt positivament amb Thank You, que és el primer senzill del seu proper àlbum, que es titula Provocateur i que es llançarà al Març.

3. Dillon Francis & Kygo feat. James Hersey - Coming Over (Tiësto Remix)



Tot i que aquesta remescla ha rebut moltes crítiques per que no aporta cap novetat respecte a la original, segons el meu punt de vista té una cosa bona: Tiësto modifica la original tan poc que no se'm acudeix cap aspecte en que sigui millor la versió inclosa a l'EP de Dillon Francis que aquesta remescla. Senzillament agafa la original, que és molt suau, i li dóna molta més energia, deixant-la a punt per sonar a totes les pistes de ball aquesta primavera.

2. Cheat Codes X Kris Kross Amesterdam - Sex

La posició central del podi se'l queda Sex, la col·laboració del trio de Los Angeles Cheat Codes i Kris Kross Amsterdam, però que inicialment va ser estrenada sense revelar-ne els autors. Es tracta d'una cançó Tropical House molt pop, que fins i tot he tingut dubtes de si posar-la en aquesta llista o no, no per que no fos bona sinó per que no sabia si considerar-la EDM o pop.



1. AlunaGeorge feat. Popcaan - I'm In Control

Aluna Francis i George Reid són els protagonistes absoluts de 100% Música avui, ja que no només encapçalen la nostra llista setmana, sinó que a més coronen aquesta llista amb I'm in Control, el primer senzill del seu segon àlbum d'estudi. En aquesta cançó fusionen sons Dancehall i Tropical House amb un resultat espectacular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada