5 de febr. 2016

10 dades sobre els grammys d'aquest any

Ted Jensen's 2002 Grammy.jpg
Ja només queden 10 dies per a la gala dels Grammys, i per a que la esperaa sen's faci més curta us porto10 dades relacionades amb els premis més importants del món de la música.






1989 està nominat a la categoria Àlbum de l'any, pel que Taylor Swift es converteix en la segona solista que ha aconseguit ésser nominada tres vegades en aquesta categoria al Segle XXI. La primera en aconseguir-ho va ser Lady Gaga.


Kendrick Lamar és l'artista més nominat d'aquest any amb un total de 11. Això el converteix en la segona persona que més nominacions obté per a una sola edició, amb només una menys de les que va obtenir Michael Jackson a la edició del 1984. 

En conseqüència, Kendrick Lamar es converteix en el raper que més nominacions ha rebut en una sola edició, desbancant a Eminem.









Aquest any, Beyoncé no ha obtingut cap nominació, després d'haver estat nominada en cada una de les 12 edicions anteriors i de ser la intèrpret que més Grammys ha guanyata segle XXI.




Tampoc ha obtingut cap nominació Rihanna, després d'estar nominada durant 7 anys consecutius.



1989 és l'únic àlbum del quan dos senzills han estat nominats a la categoria de cançó de l'any. A l'anterior edició estava nominada la cançó Shake It Off i a aquesta Blank Space.


1989 és l'àlbum d'una solista femenina amb més nominacions de tots els temps, amb un total de 10, entre les que sumen Blank Space, l'àlbum i Bad Blood en aquesta edició i Shake it Off a l'anterior.


Lady Gaga serà la única persona que ha  actuat a la Superbowl, als Grammys i als Oscars el mateix any de tots els temps. A la Superbowl cantarà l'himne dels Estats Units, als Grammys homenatjerà a David Bowie i als Oscars interpretarà Til It Happens To You.




Nicki Minaj té moltes probabilitats d'emportar-se el guardó  a millor àlbum rap, que de moment no ha guanyat mai cap dona. A més, si en la propera edició en guanyés algún, seria el seu primer Grammy.

La edició d'aquesta any dels Grammys serà la primera gala en tenir lloc en dilluns, per evitar competir en audiència amb l'All Star de la NBA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada