29 de jul. 2020

Novetats Juny-Juliol

Tenint en compte que les novetats musicals durant el mes de Juny van ser més aviat escasses, per no dir inexistent, ha decidit recollit en un únic rànquing els deu millors nous senzills dels últims dos mesos. Com sempre, en aquest rànquing només tinc en compte noves versions originals publicades com a senzill, és a dir no tinc en compte pistes que han sortir com a part d'un àlbum EP ni tampoc remixes o covers.

Imatge
10. Sandro Cavazza, Brother Leo - Sad Child

Comencem el rànquing amb Sad Child, la última proposta del cantautor suec Sandro Cavazza en col·laboració amb el seu compatriota Brother Leo. Es tracta d'una cançó de pop acústic mid-tempo en la línia de High With Somebody (tot i que no m'agrada tant). Al llarg de la cançó és va repetint una melodia xiulada, que li dona molta personalitat i sens dubte és el que fa que Sad Chile resulti enganxosa.


Imatge

9. Syn Cole, Victor Crone - Catch

Catch és el títol del senzill més recent que ens ha presentat Syn Cole, on l'autor de Miami 82 aconsegueix un bon equilibri entre el seu so personal tan característic i fer que soni fresca i sorprenent. Cole torna a col·laborar amb el vocalista Victor Crone, que ja va cantar un dels seus llançaments més destacables del 2019 Discovery.


Imatge

8. Jonas Aden - My Love is Gone


Jonas Aden va presentar fa unes setmanes la seva nova producció My Love Is Gone, una pista progressive house amb un so més melòdic i menys agressiu que la majoria de llançaments d'aquest músic noruec. Una vocal senilla però efectiva acaba de fer que el resultat global de My Love Is Gone sigui molt positiu.


Vertrau mir - Single by Juju | Spotify7. Juju - Vertrau Mir


La rapera berlinesa ens ha sorprés amb el llançament de Vertrau Mir, el que tot apunta a que serà el primer avançament del seu segon treball discogràfic. La nova cançó de Juju, que torna a comptar amb la producció del seu col·laborador habitual Krutsch, compta amb un so bastant sorprenent que s'allunya del trap i incorpora una forta influència techno i acid house. No és la seva, però també valoro molt positivament veure-la en un registre totalment diferent. Vertrau Mir ha entrat directament al número 8 de la llista alemanya convertint-se en el quart top 10 de la seva carrera i el primer en solitari.

Imatge6. Zara Larsson - Love Me Land

Després de molts mesos sense estrenar nova música, Zara Larsson ha publicat aquest mes Love Me Land, un senzill que encara no sabem si anirà lligat al seu proper projecte. Es tracta d'una cançó dance pop amb influències del deep house i una instrumentació rica sobre la qual la intèrpret sueca té la oportunitat de lluir la seva veu. De moment, Larsson no està aconseguint gaire èxit internacional amb aquesta cançó, però ha aconseguit situar-la al número 8 de la llista oficial sueca. En total, Larsson acumula ja la espectacular xifra de 14 top 10s al seu país.

5. Ozuna - Caramelo
Imatge
Si us dic la veritat, no pensava que arribés mai a posar una cançó d'Ozuna als meus rànquings mensuals (i encara menys en una posició tan alta). No sóc precisament fan del cantant de Baila Baila Baila i El Farsante, però el seu nou senzill Caramelo, que a més s'ha convertit en el seu primer número 1 en solitari a la llista espanyola, ha estat una de les cançons que més he escoltat les últimes setmanes. Sens dubte un dels punts forts de la cançó és el seu so melancòlic, poc usual en el reggaeton, i la seva producció més aviat calmada protagonitzada per uns arpegis de guitarra (que ja us dic que és el meu element preferit de la cançó).


4. Armin Van Buuren, Nicki Romero, Ifimay - I Need You To Know


ImatgeDos titans de la música electrònica com són Nicky Romero i Armin Van Buuren (i personalment, dos dels meus DeeJays preferits) estrenaven fa unes setmanes la seva primera col·laboració I Need You To Know. Crec que tots podem estar en què tots dos es troben en un moment de la seva carrera en què sembla que prioritzin la quantitat a la qualitat dels seus llançaments, pel que no sabia gaire que esperar-me. En un primer moment no em va acabar de convèncer ja que tampoc és res genial ni revolucionari, però ràpidament em va acabar agradant. No és la millor cançó de cap dels dos, però és una proposta de progressive house contundent prou sòlida i de fet, se'm fa difícil dir-vos una cançó d'aquest estil millor que I Need You To Know que hagi sortit últimament.

Imatge
3. Katy Perry - Smile

Només cal esperar un parell de setmanes pel llançament del cinquè treball discogràfic de Katy Perry: Smile. La cantant californiana va acompanyar l'anunci del disc estrenant la cançó que porta el mateix títol. Es tracta d'una cançó pop més aviat senzilla, amb un so molt optimista i una producció bastant interessant. A nivell comercial, la cançó no li ha anat gaire bé i un cop més s'ha quedat fora del Hot 100 del Billboard, mentre que al Regne Unit només ha pogut assolir el número 96.

Imatge

2. Meghan Trainor - Make you dance

L'autora d'All About That Bass ha rellançat aquest mes de Juliol el seu tercer àlbum Treat Yourself, afegint-hi cinc pistes noves. La que Meghan Trainor ha escollit com a senill (tot i que no és la meva preferida) és Make You Dance, una cançó pop midtempo amb una producció bastant més elaborada del que ens podriem esperar d'una cançó seva i una tornada bastant addictiva.

Letra INNA - Nobody - YaLetras
1. Inna - Nobody

La meva novetat preferida dels últims dos mesos i segurament la que més he escoltat és Nobody, la última proposta d'Inna en solitari i la tercera cançó en solitari que la cantant romanesa estrena aquest 2020. Es tracta d'una cançó dance amb elements de Deep House en la línia de Sober i Not My Baby, també produida pel DJ suís Freedo. No és la millor cançó de la seva discografia, però aconsegueix crear una atmosfera càlida i melancòlica que és el que acaba de fer-la resaltar.

Per acabar, a continuació teniu una llista de reproducció de Spotify amb les deu cançons qye hem comentat en aquesyt rànquing i la resta de novetats destacades dels últims dos mesos sota el meu punt de vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada