28 de febr. 2020

Novetats Febrer

Aquest mes de Febrer ha estat ple de novetats increïbles de la mà d'artistes com Dua Lipa, AlunaGeorge, Meghan Trainor, Grimes o Lady Gaga.


Imatge
10. Tchami, Daecolm - Proud

Tchami ha anunciat aquest mes el llançament del seu primer àlbum d'estudi, però sense dir-nos com es dirà ni quan sortirà. Aquest anunci ha anat acompanyat de dos cançons que formen part del nou projecte, una d'elles Proud, una col·laboració amb el cantant londinenc Daecolm. És una pista house amb un fred i elegant, però alhora original i innovador.


Imatge

9. Matisse & Sadko, Matluck - Best Thing


Crec que ja sabem tots que el progressive house s'ha quedat bastant arraconat, i Matisse & Sadko són dels pocs artistes que segueixen públicant música d'aquest subgènere de l'EDM amb una freqüència i una qualitat remarcables. La mostra més recent n'és Best Thing, on col·laboren el cantant estatunidenc Matluck, que ja hem pogut veure col·laborant amb Nicky Romero i Armin Van Buuren.



Imatge8. Bad Bunny, Sech - Ignorantes

Per tercer any consecutiu Bad Bunny ha complert amb la tradició de presentar videoclip el dia de Sant Valentí, que aquest any ha estat per una cançó inèdita. Es tracta d'Ignorantes, una col·laboració amb el cantant panameny Sech, que gràcies al seu àlbum Sueños i a l'èxit Otro Trago va ser un dels artistes llationamericans revelació del 2019. És un reggaeton suau amb una tornada molt potent i una producció més aviat minimalista, però que també té detalls força interessants. És una de les cançons del proper àlbum de Bad Bunny YHLQMDLG que arribarà en unes hores.


Imatge7. Laidback Luke, SXMSON - Can't Hold My Tongue

Malgrat que tot just hem passat la meitat de l'hivern, Laidback Luke i el cantant londinenc SXMSON ens han presentat ja una joia estiuenca. Can't Hold My Tongue és una cançó dance amb influències de la música disco i el tropical house, lleugera i optimista. No és res revolucionari però de ben segur que serà una de les meves cançons més escoltades en els propers mesos i si l'hagués signat algú altre, probablement seria un número 1 internacional.
Imatge


6. Henry Lau, Far East Movement, AlunaGeorge - Nice Things

Tot i que he de reconeixer que en un primer moment no em va impressionar gaire, aquesta col·laboració a tres bandes m'ha acabat agradant molt. A més, suposa la primera vegada que Aluna Francis llança música nova després del seu embaràs (els credits ens permeten saber que George Reid no ha estat involucrat en aquesta cançó). És una cançó de pop electrònic amb algunes pinzellades de trap, amb una producció més aviat simple, però amb unes estrofes més que correctes i una tornada molt potent.

Resultat d'imatges per a "nice to meet ya meghan single cover"
5. Meghan Trainor i Nicki Minaj - Nice To Meet Ya


Fa unes setmanes, el tercer àlbum d'estudi de Meghan Trainor finalment va veure la llum i l'autora d'All About That Bass l'ha seguit promocionant amb aquesta col·laboració amb Nicki Minaj. Nice To Meet Ya és una cançó molt pop i amb molt ganxo, però amb un so urbà a la producció, que es bastant original. Al 2015 hauria estat tot un número 1, però sent realistes ni aquest so domina les llistes ni elles gaudeixen de la popularitat que tenien aleshores. Però èxit o flop, a mi és una cançó que m'agrada i que he tingut tot el mes a la meva playlist.
Imatge

4. Grimes - Delete Forever

L'últim senzill que Grimes va avançar del seu cinquè àlbum Miss Anthropocene va ser aquesta cançó, que s'anomena Delete Forever i que sona completament diferent a la resta del disc. És una cançó country, on els sintetitzadors gruixuts deixen pas al banjo i al violí. El tractament de la veu, d'altra banda, sí que segueix en la línia de les altres cançons del seu projecte més recent.



Imatge
3. VCATION - Stairway To The Sun

Michel Zitron i John Martin ens presenten aquesta nova proposta, anomenada Stairway To The Sun. Com ja hem pogut veure que és habitual en les escasses referències que han publicat conjuntament sota el nom de VCATION, aquest senzill combina unes estrofes i una tornada molt pop amb un drop molt potent.




Imatge2. Dua Lipa - Physical

La cantant de One Kiss i New Rules ha estrenat una nova cançó aquest mes, que és el tercer avançament del seu proper àlbum Future Nostalgia. És una cançó que sembla que ha fascinat a tothom, i encara que jo no sé si n'hi ha per tant a mi també m'ha agradat bastant. És una cançó de pop dance més que sòlida amb una producció que està bé, però que no m'ha deixat tant bocabadat Don't Start Now. El cert és que tinc moltes ganes de sentir l'àlbum sencer, però per això haurem d'esperar al 3 d'Abril.

Imatge

1. Lady Gaga - Stupid Love

Després de més d'un any sense estrenar material nou, el retorn de Lady Gaga ja és una realitat. L'autora de Shallow i Bad Romance enceta la promoció del seu sisè àlbum d'estudi amb Stupid Love, una cançó pop-dance molt enèrgica i addictiva produida per Tchami i Bloodpop. No és la seva cançó més complexa a nivell musical ni la que tindrà una lletra més elaborada, però ses dubte és una cançó pop molt sòlida que esperem que es converteixi en un dels èxits de la primavera.

Com ja vaig fer el mes passat, a continuació us deixo una llista de reproducció amb les deu novetats que hem comentat i la resta de cançons que m'han agradat del mes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada