26 de nov. 2016

Dangerous 25

Michaeljacksondangerous.jpg
Avui fa exactament 25 anys, Michael Jackson publicava Dangerous, el seu quart àlbum d'adult (i vuitè en total) que arribava quatre anys després de Bad. El primer senzill del disc i la cançó que més èxit va esdevenir va ser  Black Or White, llançat dos setmanes abans de la publicació del disc.


Amb aquest disc Michael Jackson prenia una nova direcció per buscar sons més innovadors, cosa que encara faria més al següent disc History del 1995.
Tot i que el disc va tenir un èxit molt moderat als Estats Units comparat amb els altres treballs del rei del pop venent "només" 7 milions de còpies dels 32 que va vendre internacionalment (Unes xifres que resulten molt impactants, quan si avui en dia un disc ven 2 milions mundialment ja és un bon assoliment).
Michael Jackson - Black or White.pngDangerous, Michael Jackson va guanyar només un grammy dels molts als que optava: "Millor enginyeria sonora en un àlbum no clàssic" i dos American Music Awards: Artista R&B preferit i cançó R&B preferida per Remember The Time.


Black Or White

Michael Jackson - Remember the Time.pngCom ja he dit, va ser la cançó més exitosa del disc sent l'únic dels nou senzills del disc en arribar al número 1 al Hot 100 de Billboard. El videoclip va ser estrenat a la televisió el dia 14 de Novembre de 1991 simultàniament a 27 cadenes de tot el món i es calcula que va tenir 500 milions d'espectadors.

Remember The Time

Michael Jackson - In the Closet.pngLa cançó escollida per a seguir la promoció del disc va ser Remember The Time, que va tenir un èxit considerable (#3 Billboard i Regne Unit, #5 França),  tot i que ni d'aprop tant com Black Or White. Com ja us he dit, aquesta cançó va ser guardonada amb un American Music Award com a millor cançó R&B. No podem deixar passar el videoclip de la cançó, ambientat a l'antic Egipte i amb diversos cameos de famosos com Eddie Murphy o Magic Johnson.

In The Closet

Aquesta cançó, que és la meva preferida del disc, va ser escollida com a tercer senzill del disc. Va tenir una repercussió considerable, arribant a les 10 primeres posicions a les llistes dels Estats Units, França, Austràlia, Itàlia, els Països Baixos,  Nova Zelanda, i el Regne Unit. Aquesta cançó compta amb l'aparició d'una "col·laboradora misteriosa" que posteriorment es va revel·lar que era la princesa Estefania de Monaco. Al videoclip de la cançó,  Michael Jackson comparteix el protagonisme amb la model Naomi Campbell.
Michael Jackson Jam.jpg
Jam

El quart single de Dangerous va ser aquesta cançó, que ja va començar a no aconseguir bones posicions a les llistes, quedant-se per exemple al 26 al Hot 100 (encara que a Espanya va ser número 1, va ser l'únic país on va assolir aquesta posició). El videoclip compta amb l'aparició del jugador de bàsquet Michael Jordan, i la cançó va ser utitilitzada en un vídeo promocional del seu equip, els Chicago Bulls.


Who Is It.jpg
Who Is It

Inicialment a l'estiu del 1992, aquest senzill va sortir internacionalment però no als Estats Units i no es va llançar al país natal de Jackson fins uns mesos més tard, ja l'any 1993. Who is It va trencar la tendència de que cada senzill era menys exitós que l'anterior, arribant als top 10 del Regne Unit, Polònia, Irlanda, Alemanya, Bèlgica, Canadà i Àustria.


Michael Jackson - Heal the World.png
Heal The World

El següent senzill (cinquè als Estats Units i sisè a Europa) va ser a la tardor del 1992.  Michael Jackson va dir l'any 2001 que aquesta cançó era la seva preferida de totes les que havia composat. Va arribar al top 10 a diversos mercats com Bèlgica, França, Alemanya, Nova Zelanda, Regne Unit o Suïssa, però al Hot 100 es va quedar al número 27. Una interpretació multitudinària d'aquesta cançó va ser la clausura del funeral de Jackson el dia 7 de Juliol de 2009.

Giveintomesinglecover.jpg
Give In To Me

Ja al 1993, novament es va llançar un nou senzill només a Europa: Give In To Me, que compta amb la col·laboració del guitarrista de Guns 'n' Roses. Va tenir un èxit notable al Regne Unit quedant-se al número 2.






Will You be There.jpg
Will You Be There

Aquesta cançó va ser llançada com a senzill coincidint amb la seva aparició a la pel·lícula Free Willy. Va arribar als top 10 dels Estats Units, Canadà, Bèlgica i Països Baixos.






GoneTooSoon-ukcd.JPGGone To Soon

L'últim senzill del disc va ser Gone Too Soon, publicada més de dos anys després de la estrena del disc coincidint en el dia mundial de la sida, ja que estava dedicada a una víctima d'aquesta malaltia: Ryan White. Gone To Soon no és una original de Jackson, sinó que és un cover. La primera versió d'aquesta cançó composada per Larry Grossman va ser de Dionne Warwick l'any 1983.
Aquesta cançó va ser interpretada als funerals tant de la Diana de Gal·les com del propi Jackson.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada