26 de des. 2015

Top 10: Els artistes de l'any + artista revelació


Per fi arriba una de les llistes més esperades: la dels artistes de l'any. Per fer aquesta llista m'he basat en els protagonistes del mes de cada mes des del Febrer, quan vaig fer per primera vegada aquesta secció, fins al Desembre, que la vaig publicar el dia 24. No he tingut en compte ni els números 1 que han obtingut aquest any ni que les seves cançons estiguin o no a les llistes de final d'any de 100% Música.
10. Adele

Encara que Adele no sigui de les meves cantants preferides i pensi que està molt sobrevalorada, he decidit que tenia formar part d'aquest top 10 per la quantitat de rècords que ha aconseguit trencar amb el seu àlbum 25 i el seu single Hello. 25 ha estat l'àlbum que més ha venut en la seva primera setmana en tota la història de la música enregistrada, i ha tardat menys d'un mes en arribar als deu milions de còpies venudes. Hello per la seva part, va batre el rècord del vídeo que més ràpid va assolir els cent milions de visites .

9. Katy Perry


Encara que Katy Perry no hagi publicat cap senzill ni cap àlbum aquest any (Ja que Everyday is a Holiday no ha estat publicat com a single), es queda amb una merescuda novena posició en aquesta llista, per diverses coses: La seva actuació a la mitja part de la Superbowl, que va ser l'event televisat amb més espectadors de tots els temps; la seva gran actuació als Grammys (Encara que va abandonar la gala amb les mains buides, i segueix sense tenir cap d'aquests premis en forma de gramòfon), la seva gira Prismatic World Tour, que al Febrer va passar per Barcelona, i de la que posteriorment hem pogut gaudir en format DVD/BR; i per últim, però no per això menys important, el seu anunci per a H&M. A més al llarg de l'any ha començat a donar forma al que serà el seu quart àlbum, que està previst que es posi a la venda a finals de l'any que ve.

8. Carly Rae Jepsen

Quan Carly Rae Jepsen va arrassar l'estiu del 2012 amb Call Me Maybe, molts vam pensar que seria una One Hit Wonder, però aquest any ens ha deixat clar que no. Al març va publicar el seu single I Really Like You amb el que tornava a l'escena musical després d'un parell d'anys d'estar bastant deapareguda, i amb el qual va obtenir un èxit moderat. Uns mesos més tard va publicar el seu tercer àlbum Emotion, que va rebre molt bones crítiques. D'aquest àlbum n'ha extret dos senzills més: Run Awat With Me i Your Type, que no han aconseguit bones posicions a les llistes d'èxits.

7. Lady Gaga

Lady Gaga aquest any s'ha dedicat a, com diu ella, seguir els seus instints. Fins al mes d'Agost s'ha vist immersa en la seva gira al costat de Tony Bennett: Cheek To Cheek, i després ha estat centrada en les gravacions d'American Horror Story: Hotel, on ha debutat com a actriu, i en les del seu cinquè àlbum, però això no és tot: Aquest any també ha guanyat el seu sisè Grammy per Cheek To Cheek, ha actuat als Oscars, ha actuat a la gala d'obertura dels Jocs Olímpics europeus, ha entrat al saló de la fama dels compositors, ha publicat 'Til It Happens To You per a la banda sonora del documental The Hunting Ground, ha protagonitzat la campanya de Tom Ford per la qual ha versionat I Want Your Love de Chic, ha actuat a la gala que homenatjava a Frank Sinatra el dia en que hauria complert 100 anys i ha estat nomenada com la dona de l'any per Billboard.

6. Nicki Minaj

Aquest any, la rapera ha estat treient singles i vídeos del seu àlbum The Pinkprint, que va publicar el Desembre de l'any passat: Feeling Myself, Truffle Butter, The Night Is Still Young i Trini Dem Girls. També ha estat de gira amb The Pinkprint Tour, a la primavera per Europa i a l'estiu per Amèrica del Nord. A més ha col·laborat en senzills de Maroon 5, David Guetta, The Weeknd, Robin Thicke i Meek Mill, entre altres.

5. Adam Lambert

Adam Lambert ha retornat a l'escena musical amb el seu àlbum The Original High, que encara que no ha tingut l'èxit que es mereixia és un dels millors àlbums de l'any. D'aquest àlbum ha llançat els senzills Ghost Town i Another Lonely Night.

4. Rihanna

El drama que ha esdevingut el llançament del vuitè àlbum de Rihanna ha estat present durant practicament tot l'any. Al Gener va publicar per sorpresa el primer senzill del disc: FourFive Seconds, on col·labora amb Kanye West i Paul McCartney. Durant el mes següent va estrenar el videoclip de la cançó i va interpretar-la als Grammys. Al Març va publicar el segon senzill del disc Bitch Better Have My Money i va estrenar-se la pel·lícula Home, on ella doblava a la protagonista, amb la seva banda Sonora corresponent, que incloïa tres cançons seves. Durant els dos mesos següents va estrenar American Oxygen i el seu videoclip, i va protagonitzar la campanya de Dior on va estrenar l'instrumental d'Only If For A Night, que feia servir el sample de la cançó del mateix nom de Florence + The Machine. Els dos últims caps de setmana de Maig es rumorejava un llançament imminent del disc, i tot sembla que és el que inicialment estava previst. Al Juiliol ens va arribar el videoclip de Bitch Better Have My Money, i no vam tornar a saber res de Rihanna fins que a finals de Setembre va actuar a Rock In Rio, on no va estrenar música nova. Pocs dies després,a principis d'Octubre va desvelar la portada i el títol del disc: ANTI, i durant setmanes va estar registrant noves cançons per al disc, però sense fer cap anunci del disc. Finalment, en els darrers dos mesos ha anat publicant vídeos promocionals dins AntiDiaries, i ha anunciat la gira Anti World Tour, amb The Weeknd i Big Sean com a teloners a Europa i Travis Scott als Estats Units, però no passarà per Espanya.

3. Avicii

Avicii ha publicat en seu segon àlbum d'estudi Stories, que ha tingut bastant èxit, encara que no ha arribat al nivell de True. Dins d'aquest àlbum ha publicat els senzills Waiting For Love, For a Better Day/Pure Grinding i Broken Arrows. El llançament d'aquest àlbum tampoc ha estat com estava previst inicialment, ja que encara que estava previst per a l'estiu i després per a finals de Setembre, va acabar veient la llum a l'Octubre i perquè moltes de les cançons que feia mesos que sonaven als sets d'Avicii no formen part del disc o estan modificades.

2. Sia 

La primera meitat de l'any Sia va estar promocionant els senzills de 1000 Forms Of Fear Elastic Heart, Big Girls Cry i Fire Meet Gasoline, i al Setembre va iniciar la promoció del seu setè àlbum This Is Acting amb Alive. El seu setè àlbum es publicarà al Gener, i cada mes està desvelant una cançó del disc: al Setembre Alive, a l'Octubre Bird Set Free, al Novembre One Milion Bullets i al Desembre Cheap Thrills. A més ha actuat a nombrosos programes de Televisió i en alguns dels mes populars dels Estats Units fins i tot dos vegades: a The Ellen Show primer amb Elastic Heart i després amb Alive, i a SNL primer amb Chandelier i Elastic Heart i després amb Alive i Bird Set Free. I tot això sense mostrar la cara ni un moment.

1. Taylor Swift

Aquest mes Taylor Swift ha acabat la promoció del seu cinquè àlbum 1989 amb els senzills Style, Bad Blood i Wildest Dreams; i amb la gira The 1989 World Tour que va començar al Maig i ha acabat aquest mes. També ha publicat vídeo de la gira, de moment en exclusiva per a Apple Music. A més s'ha vist immersa en baralles, comparacions odioses i polèmiques amb tothom (Entre molts altres) Katy Perry, Apple, Spotify,...




ARTISTA REVELACIÓ DEL 2015

Per mi sense cap dubte l'artista revelació d'aquest any és The Weeknd, que encara que al principi no m'acabava d'agradar ara m'encanta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada