30 de nov. 2019

Top 10 Novetats Novembre

Només queden unes hores del mes de Novembre, i com ja és costum aquí, l' acomiadarem  repassant els millors senzills que han sortit al llarg del penúltim mes de l'any.

Imatge10. Karol G, Nicki Minaj - Tusa

Nicki Minaj i Karol G col·laboren a Tusa, un reggaeton molt suau i enfocat a la vessant pop del gènere. No és el que m'esperava de la col·laboració entre elles dos, i probablement m'hauria agradant més una proposta més potent i amb un so més urbà; però de totes maneres he de dir que m'agrada molt Tusa, que a més compta amb la producció d'Ovy On The Drum, amb qui la colombiana ja ha col·laborat en múltiples ocasions. Tusa va de camí en convertir-se en tot un èxit: en menys d'un mes, el seu videoclip ja acumula més de 100 milions de reproduccions a YouTube.


9. Jonas Blue, Retrovision - All Night Long


ImatgeAll Night Long és la col·laboració de Jonas Blue amb el DJ/productor francès Retrovision, una proposta que segueix bastant en la línia dels èxits que han convertit a Jonas Blue en un dels productors de música dance més exitosos arreu d'Europa en els últims anys, però amb uns quants elements que la fan més interessant. Per exemple, a diferència de la majoria de propostes de Blue que tenen un drop més aviat descafeïnat, All Night Long aconsegueix tenir un drop bastant potent sense perdre l'elegrància del Deep House. També m'agrada la influència disco que podem sentir a l'estrofa. 

8. Inna, Vinka - Bebe

ImatgeNo ha passat encara mig any des del llançament del seu àlbum més recent, Yo; però Inna va començar el mes de Novembre presentant un nou senzill, que s'anomena Bebe i compta amb la col·laboració de vinka. En aquesta ocasió no sentim a l'autora de Te Vas cantant en castellà, en anglès ni en romanès; sinó que la cançó està predominantment en francès. Musicalment és una pista dance correcta, en la línia del que feia fa un parell d'anys. Té el seu encant, però no està al nivell de la música del seu últim disc.

7. Addal, Henri PFR - We Are The Young
Imatge
Potser aquesta cançó no aporta res necessàriament nou, però em sembla prou bona com per ser una de les meves preferides del mes. Addal i Henri PFR col·laboren en aquesta proposta progresive house suau, amb una clara inspiració en la música d'Avicii però sense copiar cap cançó en concret (Repetir la fórmula em sembla completament lícit, més si es fa amb tant bon gust). Una vocal més correcta, una producció interessant i un bon drop, crec que no podem demanar res més a una cançó d'aquestes característiques.

6. Billie Eilish - Everything I Wanted

ImatgeWhen We Fall Asleep Where Do We Go no només ha convertit a Billie Eilish en una estrella de renom internacional, sinó que és un clar candidat per ser el disc més venut del 2019. En uns dies n'arribarà una nova edició que inclou tres pistes adicionals, una d'elles el seu nou senzill Everything I Wanted. Crec que és una cançó que està molt bé, a nivell de producció i de composició no hi tinc cap problema. El que ja no m'agrada tant és la seva manera de cantar tan suau com si estigués xiuxiuejant, cosa que respecto totalment perquè és el que dona personalitat a les seves cançons. I si bé no és el cas més exagerat.

Imatge
5. The Weeknd - Heartless

Aquesta mateix setmana hem pogut veure l'esperat retorn de The Weeknd amb dos senzills: Heartless i Blinding Lights, on el canadenc ens mostra les seves dos facetes: la primera (i la que a mi més m'agradat) és una cançó trap bastant potent, mentre que la segona és una cançó R&B amb un so molt (massa per mi) inspirat en la música dels anys 80. Heartless és una bona cançó, però que no aporta res que no hàgim vist ja en anteriors propostes de l'autor de The Hills ni hi podem veure el millor nivell de The Weeknd. Per tant, ho sento però he de dir que del seu esperat retorn esperava alguna cosa més.
Imatge

Imatge

4. Nicky Romero, Mike Williams, Amba Shepherd - Dynamite

He de reconeixer que Dynamite no em va encantar a la primera, ja que és una proposta d'un estil bastant diferent de la majoria de produccions de Nicky Romero. Però és clar, aquesta és al gràcia de les col·laboracions, i en aquesta ocasió l'autor de Like Home i Toulouse arriba acompanyat del DJ i produtor neerlandès Mike Williams i la cantant australiana Amba Shepherd. Dynamite és una cançó Electro House molt contundent però bastant melòdica, amb un apartat vocal molt cuidat també.

3. Ricky Martin, Residente, Bad Bunny - Cántalo

En aquesta col·laboració a tres bandes, Ricky Martin, Residente de Calle 13 i Bad Bunny combinen Reggaeton, Trap i Salsa, donant com a resultat una de les sorpreses del mes, ja que és una fusió que no m'hauria esperat mai. Potser el punt fort de la cançó és que combina elements que ens poden ser familiars a tots per crear alguna cosa original, pel que resulta molt fàcil que t'agradi des de la primera escolta.

Imatge
2. Rosalia - A Palé

Després de dos mesos i mig sense presentar nova música (que per ser ella, és bastant), Rosalia ha estrenat un nou senzill anomenat A Palé. Es tracta d'una cançó que combina elements de molts estils, com el trap, la música electrònica i, és clar, el flamenc. He d'admetre que la primera vegada que la vaig sentir em va produir més aviat rebuig, però em va interessar prou com per voler donar-li més oportunitats. I en anar-la escoltant m'ha acabat encantant i ara mateix la tinc en bucle. El mateix que em va passar amb Malamente i bona part de les cançons del seu àlbum El Mal Querer.
Imatge
1. Dua Lipa - Don't Star Now

Sembla que Dua Lipa s'ha reinventat pel seu segon àlbum, o com a mínim pel senzill amb que l'avança: Don't Start Now, una cançó que combina disco i pop. A Don't Start Now, Dua Lipa ha tornat a treballar amb Ian Kirckpatrick, productor del seu èxit New Rules, i la veritat és que ha estat tot un encert, ja que la producció és brillant. Per mi no hi ha cap dubte que és una de les seves millors cançons, i la millor novetat del mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada