2 de maig 2019

Coneix a Princesa Alba

Avui voldria comentar amb vosaltres una artista que he descobert fa un parell de setmanes, i sent que fa només uns dies ha presentat el seu nou senzill ara tinc la ocasió perfecta per fer-ho. Es tracta de Princesa Alba, una cantant de Santiago de Chile que presenta una combinació de música urbana i synthpop bastant  interessant, i sobretot molt addictiva.
Tot i que porta publicat música a la xarxa des del 2017 (i al 2018 ja va publicar una mixtape anomenada Del Cielo), ha començat a destacar realment amb Summer Love, una cançó on col·labora amb Gianluca (un altre artista urbà de la capital xilena). Les seves anteriors cançons eren d'un estil trap que a mi no em resulta gaire atractiu, però va ser amb aquesta cançó que ha començat un canvi d'estil, que sembla que ha consolidat amb el seu posterior llançament, que ja comentarem després. 



Summer Love sona prou bé, tot i que es pot apreciar que la veu s'ha enregistrat de manera no del tot professional; però compta amb una instrumental molt atractiva sota el meu punt de vista, i trobo que és una fusió del ganxo propi del reggaeton amb melodies pop molt enganxoses, sobretot a la tornada.
Un dels punts que se li podria criticar a Summer Love és l'ús excessiu de correctors vocals durant la tornada, cosa que ella ha dit explícitament que és un recurs artístic (cosa que d'altra banda és evident ja que durant les estrofes, el retoc a la veu és molt menys pronunciat). No volia acabar sense comentar el videoclip de la cançó que trobo que, tot i que no deixa de ser molt senzill, està filmat amb molt bon gust. Supera ja els tres milions de visualitzacions i ja ha recollit el seu primer premi.

Només fa uns dies va arribar Convéncete, que serà el segon avançament del seu proper treball discogràfic.



Convéncete segueix en la línia de Summer Love, tot i que potser encara està orientada encara més al pop. La producció combina la percussió del reggaeton amb els sintetitzadors del pop amb molt bon gust, i a mi m'ha acabat de convécer de que Princesa Alba és una cantant que valdrà la pena tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada