30 de maig 2019

Novetat: Aute Cuture

ImatgeRosalia ha estrenat fa uns minuts el seu nou senzill. Em crida l'atenció que el mètode ha estat exactament el mateix que el de l'estrena de Con Altura: llançar tant el videoclip com la cançó el dijous a les sis de la tarda (hora nostra). Demà mateix, tindrà lloc la primera actuació de Rosalia a Catalunya des del llançament d'El Mal Querer, dins el festival Primavera Sound.
Com probablement ja sabreu, aquesta cançó porta formant part dels seus concerts des de l'estiu passat i la versió d'estudi no compta amb cap novetat respecte a com la canta en directe. Es tracta d'una cançó pop sense cap influència del flamenc que no sona com cap altra de les seves cançons (de fet, no sona com cap altra cançó de cap altre artista, diria jo). De la mateixa manera que passava amb moltes altres de les seves cançons, per exemple Malamente), sembla que està concebuda (o si més no, la seva estructura) com una cançó hip hop: tenim una tornada el protagonisme de la qual és el ritme i la producció (o base, m'agrada més a mi en aquests casos) no és més que un loop que es va repetint.

La meva valoració de la cançó és totalment positiva, això sí: és una d'aquelles cançons que cau en aquell punt intermig en què la cançó està bé però ve d'un artista del qual esperaries millor música. Se m'ha fet una mica massa repetitiva i trobo que li falta l'enorme ganxo amb què Con Altura sí que comptava. Suposo que el fet de ser una cançó que ja fa més de mig any que porto escoltant amb certa freqüència mentre que Con Altura era totalment nova, li juga en contra al nou senzill de l'artista catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada