30 d’abr. 2019

Novetats abril 2018

Avui finalitza el quart mes de l'any, i costum el tancarem repassant els millors nous senzills que han sortir durant el mes d'Abril.

Imatge


10. Syn Cole, Dakota - Lights Go Down


Fa un parell de setmanes, Syn Cole presentava nova producció anomenada Lights Go Down i que compta amb la veu de Dakota. És una pista dance més que sòlida, tot i que lluny del seu millor nivell i el so melòdic que caracteitza la música de Cole. D'altra banda, valoro positivament que aquest productor d'Estònia es preocupi de fer coses que no resultin repetitives.

Becky G and Maluma - La Respuesta.png



9. Becky G, Maluma - La Respuesta

Maluma i Becky G tornen a col·laborar a La Respuesta, una cançó de reggaeton no especialment original però molt efectiva on reivindiquen que aquest gènere no sempre ve acompanyat de lletres masclistes. Ha arribat acompanyada d'un dels millors videoclips del mes d'Abril.




Kygo and Rita Ora - Carry On.png
8. Kygo, Rita Ora - Carry On

Kygo i Rita Ora han estat els escollits per fer la cançó principal de la banda sonora de Detectiu Pikachu,la pel·lícula que s'estrenarà en un parell de setmanes. La cançó és diu Carry On i és una proposta dance correcta però que queda bastant lluny del nivell al que Kygo ens té acostumats, i a mi de fet em sona bastant buida. Com a curiositat podem afegir que primer va ser enregistrada per Charlie Puth, i que si escolteu amb deteniment la veu que s'utilitza com a sintetitzador/vocoder es la seva.


Zara Larsson - Wow.png

7. Zara Larsson - Wow

Menys d'un mes després de Don't Worry Bout Me, Zara Larsson ens ha sorprés a tots amb un nou senzill, anomenat Wow, que en principi és el tercer avançament del seu proper treball discogràfic, que està previst per aquest 2019. És una cançó de pop electrònic (produida per Marshmello) que em va agradar i em va cridar molt l'atenció des d'un primer moment, en part per la manera com juga amb la veu durant la tornada.



Resultat d'imatges de jesse joy mañana es too late twitter

6. Jesse y Joy, J Balvin - Mañana es too late


De les novetats de pop hispà destacables que s'han estrenat aquest mes d'Abril, que no han estat poques, aquesta és la més interessant sota el meu punt de vista. El duo mexicà Jesse y Joy col·laboren amb J Balvin a Mañana es too Late, un mid tempo amb una producció molt encertada i pinzellades reggae a la tornada.





Resultat d'imatges de nicky romero ups and downs twitter
5. Nicky Romero, W&W- Ups and Downs


Aquest mes finalment ha vist la llum la esperada col·laboració entre Nicky Romero i W&W, anomenada Ups & Downs. Una producció Progressive House melòdica, molt energètica, apta tant per la ràdio com pels festivals i amb un break molt dur, que és la principal novetat que aporten W&W a una pista de Nicky Romero bastant propera a l'estil a què ens té acostumats.


Imatge4. Matisse & Sadko, Robert Falcon, Wrabel - Another Side

Una altra proposta de Progressive House melòdic i enèrgic és la dels germans russos Matisse & Sadkon, acompanyat del DJ belga Robert Falcon i el cantautor estatunidenc Wrabel. Another Side resulta una mica previsible i particularment la trobo molt semblant a No Sleep de Martin Garrix; però és una cançó prou bona com per què això no m'impedeixi gaudir-ne. Tenia dubtes sobre si situar aquest senzill o el de Nicky Romero en una posició més alta, però l'apartat vocal està molt més cuidat en aquest.

Resultat d'imatges de avicii sos

3. Avicii, Aloe Blacc - SOS

Fa unes setmanes es va publicar SOS, una de les cançons en les quals Avicii estava treballant en els seus últims mesos de vida i que formarà part del seu disc pòstum Tim, que podrem escoltar el proper mes de Juny. SOS, que compta amb la veu d'Aloe Blacc, és una molt bona cançó però trobo que no està al nivell de les seves millors produccions. I si bé és cert que el 90% d'Avicii és més que el 100% de la enorme majoria de productors de música electrònica, a mi no m'acaba de sonar pulida del tot ni m'ha encantat tant com la majoria de propostes de l'autor de Wake Me Up. Sigui com sigui, una cançó més que sòlida i tota una alegria saber que rebrem nou material del suec.


2. Sandro Cavazza - Enemy

Una de les meves novetats preferides del mes ha estat le nova cançó de Sandro Cavazza, anomenada Enemy, on el cantautor d'Estocolm aposta per un estil de pop acústic optimista semblant al de les seves col·laboracions amb Avicii i Kygo però que encara no haviem vist en la seva pròpia música.


Menció especial: Calvin Harris - I'm Not Alone 2019
Resultat d'imatges de i'm not alone 2019
De la mateixa manera que va passar el mes passat, no podia deixar fora del repàs dels millors llançaments del mes un senzill que no és una novetat del tot. Calvin Harris ha presentat una nova versió del seu primer número 1 al Regne Unit per celebrar que compleix una dècada. No només ha resistit molt bé el pas del temps la versió original, sinó que aquesta nova remescla que l'escocès va presentar fa unes setmanes sona encara millor, tot i que n'elimina la estrofa.

1.Oliver Heldens, Devin i Nile Rodgers - Summer Lover

ImatgeOliver Heldens s'ha allunyat de l'estil amb què va donar-se a coneixer (cosa que no havia fet en gaires ocasions fins ara) amb Summer Lover, una pista dance melancòlica que compta amb la col·laboració del guitarrista de Chic Nile Rodgers, qui ja hem vist col·laborar amb un gran nombre d'artistes de música electrònica des de Daft Punk fins a Nicky Romero passant per Avicii. Curiosament, en una època de l'any on molts artistes publiquen música molt optimista i estiuenca, la lletra de la cançó parla literalment del pas de l'estiu a la tardor. Gecko és una pista icònica, però Summer Lover fàcilment supera qualsevol altra proposta de Heldens (inclosa Gecko) sota el meu punt de vista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada