31 de març 2020

Top 10 novetats març

El mes de Març ha estat molt estrany al món real, però això no ha impedit que hagi estat ple de novetats musicals interessants de la mà de Dua Lipa, Ava Max, Rosalia, Katy Perry o J Balvin. De fet, aquest mes hem tingut tantes novetats interessants, que em veig obligat a afegir algunes mencions especials: cançons de què vull parlar però que es queden fora del top 10.


Fora del top 10

 Bad Bunny - La Dificil

El passat 29 de Febrer Bad Bunny va publicar el seu esperat  segon treball discogràfic en solitari YHLQMDLG, que conté diverses cançons que han aconseguit cridar l'atenció del públic. Però, de moment, el senzill amb que el raper de Puerto Rico segueix promocionant el seu disc és La Difícil, una de les cançons més addictives de l'àlbum, tot i que no és la meva preferida.

Tove Lo - I'm Coming

Tove Lo ha estrenat una nova cançó aquest mes i m'ha agradat molt, però com que no és una cançó original, queda exclosa del rànquing. L'autora de Cool Girl ha adaptat a l'anglès (i al seu so particular) Jag Kommer, un senzill que la cantant sueca Veronica Maggio va publicar al 2011.

W&W, Lucas & Steve - Do It For You

Aquests dos duos de productors amb estils pràcticament oposats dins la música house van presentar la seva col·laboració a principis de mes. Tot i tenir alguna transició brusca entre les diferents parts de la cançó, el resultat és una pista house molt sòlida.

Princesa Alba, Alizz - Me Equivoqué

La cantant xilena Princesa Alba torna a col·laborar amb el productor barceloní Alizzz al seu nou senzill Me Equivoqué. És una cançó que se situa en la vessant més pop del reggaeton amb una producció més suau que Mi Culpa, però igualment bastant interessant.

Katy Perry - Never Worn White

Fa algunes setmanes, Katy Perry va anunciar el seu embaràs amb aquesta cançó anomenada Never Worn White. És una balada, on la veu de la cantant californiana pràcticament només està acompanyada pel piano. No és la seva millor balada, però és una cançó que està bastant bé. Malauradament, l'èxit comercial no ha acompanyat Never Worn White, que ni tan sols ha pogut entrar al Hot 100 de Billboard.

Top 10

Imatge
10. Major Lazer, Marcus Mumford - Lay Your Head On Me


Ara sí, comencem el top 10 amb Lay Your Head On Me és el nou senzill de Major Lazer amb el vocalista britànic Marcus Mumford. El trio de productors  deixa de banda la influència jamaicana, el dancehall i el reggaeton, per presentar una pista amb un so pop dance molt suau. No era el que m'esperava en absolut, però el seu so tan refrescant l'ha convertit en una de les meves novetats preferides del disc.

Imatge
9. The Weeknd - In Your Eyes

Un dels llançaments més destacats del disc ha estat el de The Weeknd, el sisè treball discogràfic de The Weeknd, que amb tot just un parell de setmanes ja és un dels discos més venuts del 2020. El tercer senzill oficial del disc és In Your Eyes, una altra cançó que recupera el so del pop dels anys 80. Em sembla una molt bona elecció, ja que no només és una de les cançons més accessibles del disc, sinó també una de les meves preferides.

Imatge

8. Kito, AlunaGeorge - Alone With You

La DJ/productora d'origen australià però establerta a Londers Kito col·labora amb Aluna Francis a Alone With You, una cançó de pop electrònic amb una producció extravagant que recorda molt al so de la primera etapa d'AlunaGeorge.




Imatge
7. Tones and I - Can't Be Happy All The Time

Després d'arrassar amb Dance Monkey, un èxit viral que s'ha convertit en una de les cançons més exitoses de la era del streaming, la cantautora australiana Tones and I ha estrenat nova música aquest mes. Una de les dos cançons que ha presentat és la balada Can't Be Happy All The Time, una cançó on pot lluir el seu peculiar timbre vocal i demostra clarament que la seva carrera artística té el potencial de durar molt més que una cançó viral.


Imatge6. Delaporte, Ximena Sariñana - No Dirás

Fa algunes setmanes el duo madrileny va estrenar una col·laboració amb la cantant mexicana Ximena Sariñana anomenada No Dirás. És una proposta molt diferent al doble single que van presentar al Gener amb les cançons No i Clap Clap, i, de fet, em recorda molt a l'estil del seu EP One. No és la cançó de Delaporte amb una producció més contundent sinó que és una cançó més aviat orientada al pop.


Imatge5. Kelsea Ballerini & Halsey - The Other Girl

Kelsea Ballerini ha presentat aquest mes el seu nou disc, que segueix promocionant amb el duet amb Halsey The Other Girl. Tot i que es poden percebre les influències del country, The Other Girl és una cançó pop midtempo molt sòlida . Compta amb una producció minimalista que deixa que tot el protagonisme sigui per a la veu, però alhora molt més interessant del que podria ser-ho tenint en compte el tipus de cançó que és.



4. Dua Lipa - Break My Heart
Imatge
Dua Lipa va estrenar aquesta cançó com a tercer senzill oficial de Future Nostalgia un dia abans de l'estrena del disc sencer. Com la majoria de cançons del disc, és una cançó pop amb una forta influència de la música disco. No és la millor del disc, però probablement sí que és la més addictiva del segon treball discogràfic de la cantant de New Rules.




Imatge3. Ava Max - Kings & Queens

Seguim sense notícies concretes sobre el llançament del seu esperat àlbum, però Ava Max ha presentat un nou senzill aquest mes: Kings & Queens. És una cançó pop dance amb una tornada ben potent i una secció instrumental que li dona molta personalitat. Compta amb la producció de Red One i el seu col·laborador habitual Cirkut. Una de les millors cançons que ens ha presentat fins al moment i una de les millors novetats del mes, que realment es queda molt aprop de ser la meva preferida.

Imatge
2. Miss Li - Komplicerad

Unes setmanes enrere, la cantant sueca Miss Li ens presentava el seu nou senzill Komplicerad, una cançó pop amb un so molt fresc, que potser no aporta res nou al món de la música, però que sens dubte s'apropa molt al que és l'estàndard de cançó pop perfecta. Les estrofes són genials i la segona meitat de la tornada, sense pràcticament lletra, fa que la cançó sigui molt addictiva; però sota el meu punt de vista la millor part de Komplicerad és la primera part de la tornada, amb un ús molt encertat del vocoder que la fa lluir encara més. La cançó no ha fet una altra cosa que pujar cada setmana la llista sueca d'èxits, situant-se actualment a la tercera posició.

Imatge
1. Rosalia - Dolerme

La setmana passada Rosalia ens va sorprendre amb una nova cançó anomenada Dolerme. És probablement la cançó més pop que la cantant catalana ha estrenat fins al moment, deixant de banda el flamenc i la música urbana i apostant per un so orgànic. Però mantenint l'ús estratègic de l'autotune a la tornada, de manera similar a com l'utilitza a Juro Que. La meva principal crítica a la cançó és que és una cançó molt curta que a més te molta repetició. 


Les quinze cançons de què hem parlat i molt més, les trobareu a la llista amb el recull de les millors novetats del mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada