14 de març 2020

Crítica: Tainy - TKWGUOR

ImatgeDesprés d'aconseguir una fama totalment merescuda produint èxits com Callaíta de Bad Bunny o China d'Anuel AA i companyia, ja fa temps que Tainy reclama el seu portagonisme en el panorama de la música urbana llatinoamericana. El productor porto-riqueny presenta aquesta setmana el seu primer disc anomenat The Kids Who Grew Up On Reggaeton, que compta amb veus tan destacables com les de Lauren Jauregui, Kali Uchis, Cazzu, C Tangana o Sean Paul.
El disc és una col·lecció de 7 cançons, 3 de les quals ja havien estat estrenades en les últimes setmanes. Com es pot deduir del títol, el gènere predominant és el reggaeton, però també hi ha espai per una cançó de trap (Malos Hábitos) i una de dancehall (Lento).


És cert que totes les cançons tenen una producció interessant, però no em sembla necessàriament millor que les de moltes altres cançons de música urbana, començant com les que el mateix Tainy ha fet per altres artistes. L'estil minimalista de les seves produccions m'agrada, però de cara al seu propi projecte m'esperava alguna cosa més, tant a nivell de qualitat com a nivell d'innovació: la enorme majoria dels elements que podem trobar en les cançons són els mateixos que ja haviem vist en anteriors projectes seus.

Sigui com sigui, el que em tira enrere de la majoria de cançons del disc són els col·laboradors que hi posen veu. I tenint en compte que la producció és bona però res espectacular, si les veus de les cançons són així de fluixes, fan que bona part de les cançons no sigui més que mediocres. I quan dic que són fluixes, no parlo del que passa amb moltes cançons de reggaeton que conscientment ets conscient que la lletra és fluixa, però t'enganxa, en el cas de moltes pistes de l'àlbum de Tainy no passa ni això.



D'altra banda, m'agrada veure que els productors del gènere reclamen el seu protagonisme, ja que molts dels gans èxits de la música urbana han triomfat en bona part gràcies a les seves instrumentals. Esperem que Tainy hagi establert un precedent i que sigui el primer però no l'últim àlbum que ens presenta un productor de música urbana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada