2 de març 2022

Novetats Febrer

Amb uns dies de retard, repassem les novetats que ens ha deixat el segon mes del 2022, que no han estat particularment nombroses ni interessants.

EDX i Allie Crystal- Don't Be Afraid

Comencem el repàs amb el llançament més recent d'EDX: Don't Be Afraid, que compta amb la veu d'Allie Crystal. És una producció future rave bastant interessant en comparació amb la majoria de propostes d'aquest estil.

DNCE i Kygo - Dancing Feet

Fa escassos dies arribava a les plataformes digitals Dancing Feet, la col·laboració de Kygo i DNCE, que és el primer llançament de la formació encapçalada per Joe Jonas en més de tres anys. D'una banda, realment podem verure-hi una barreja dels estil de tots dos, cosa que voloro positivament. Però de l'altra banda, el drop de la cançó és gairebé idèntic al de tantes altres produccions de Kygo que ja es fa avorrit. 

Princesa Alba - Pa' dejar de pensarme

Pa' dejar de pensarme és el senzill que Princesa Alba va estrenar fa unes setmanes, en exclusiva per a Amazon Music (tot i que en podreu trobar també el videoclip a YouTube). És un reggaeton-pop que tant pel que fa al so com al nivell sembla una cançó descartada originalment del seu àlbum Besitos Cuídate.

Becky G i Karol G - Mamiii

Sens dubte, la novetat més destacada del mes a nivell mundial ha estat la col·laboració de Becky G i Karol G. Com era d'esperar, és un reggaeton pop produït per Ovy On The Drums, responsable de la producció de l'últim àlbum de Karol G.

Clean Bandit i A7S - Everything But You

Clean Bandit col·laboren amb el cantautor suec A7S en el seu primer llançament del 2022. Everythign But You segueix bastant en la línia que caracteritza la música de la formació britànica, és a dir, la combinació de melodies pop a la veu, producció electrònica i la presència d'instruments de corda fregada, però en aquest cas amb una estructura molt més propera al que és habitual en la música electrònica. Dit d'una altra manera, és una de les poques produccions de Clean Bandit que compten amb un drop pròpiament dit.

Redondo i Senders - All My Lovin'

La nova producció de Redondo i Senders fusiona sons house i elements de la música disco. Tot i que sigui una combinació que hem sentit molt en els últims mesos de la mà d'artistes Purple Disco Machine i Oliver Heldens, All My Lovin' aconsegueix un so bastant diferent, particularment fresc i addictiu.

Nicky Romero i Almero - So Much Love

Nicky Romero i el DJ/productor francès unien forces per presentar la seva primera col·laboració So Much Love fa unes setmanes. És una pista house en què el protagonista absolut és el piano i que aposta per un so molt diferent als últims llançaments de tots dos artistes. No és un llançament necessàriament novedós, però sí que aconsegueix un resultat molt efectiu i fresc.

Swedish House Mafia - Redlight

Tot just fa uns dies arribava a les plataformes digitals el quart senzill de Paradise Again, el nou àlbum de Swedish House Mafia que encara no sabem quan veurà la llum. Redlight és una pista electro house amb un so obscure i explosiu, que recorda bastant a la versió del 2019 d'It Gets Better. Però mentre que a la versió definitiva d'It Gets Better, publicada el passat mes de juliol, apostaven per un so més experimental que no va agradar a tothom, Redlight dona exactament el que crec que molts esperàvem del retorn de Swedish House Mafia. I sembla curiós que no hagi estat fins al quart senzill del disc que hagin tret una producció així. 


Dubvision i The Him - Sometimes 

Sometimes és el títol de la col·laboració que el duo de DeeJays/productors neerlandesos Dubvision i el seu compatriota The Him van estrenar fa algunes setmanes. És una proposta de progressive house melòdic molt encertada, tant pel que fa a la veu com a la producció. Una llàstima que no indiquin en cantant de Sometimes com a artista convidat, perquè clarament és un dels punts forts de la cançó.

Rosalia - Saoko

A principis de mes, Rosalia finalment va anunciar la data de llançament del seu esperat tercer treball discogràfic Motomami. I l'artista catalana va acompanyar l'anunci amb l'estrena del segon senzill del projecte: Saoko, una cançó que ja havia avançat a Tiktok el passat mes de desembre. Saoko, que a més serà la primera pista de Motomami, és una cançó que aposta per una barreja d'estils molt diversos força experimental i sense una estructura definida: hi podem sentir la percussió sincopada del reggaeton, sons electrònics contundents a la producció i fins i tot una pinzellada de jazz a la bateria de la introducció i a la mena d'interludi que tenim als dos terços de la cançó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada