16 de març 2022

Rosalia estrena Hentai

Quan falten poc més de 24 hores pel moment en què Motomami arribarà a totes les plataformes digitals, Rosalia ha estrenat un nou avançament del seu tercer disc acompanyat, com és habitual, del seu videoclip.
A mitjans de gener, Rosalia va publicar un avançament de Hentai a Tiktok, de la mateixa manera que ha fet amb altres cançons del disc com Candy, La Fama, Saoko o Bulerías, però la rebuda no va ser la que l'artista de Sant Esteve Sesrovires esperava. Va ser totalment polaritzada, però el que és clar és que Hentai és un d'aquells senzills que ja són un èxit abans de sortir oficialment. Rosalia va anunciar ahir a la nit que el videoclip de la cançó arribaria aquesta tarda i va avançar-ne un altre fragment a les seves xarxes socials.

Per tant, quan hem pogut escoltar finalment la cançó sencera, no ens hi hem trobat gaires sorpreses. El concepte d'aquesta cançó no és cap misteri: col contraposar un estil musical suau i melós, que podria formar part de la banda sonora d'una pel·lícula de Pixar, amb una lletra totalment explícita, establint una paral·lelisme amb la pornografia amb estètica d'animació japones que li dona nom. A nivell estrictament musical, podem sentir Rosalia en un registre que m'agrada molt com sona i en què gairebé només l'haviem pogut sentir mai. Només una mica a Barefoot in the Park, la col·laboració amb James Blake que va estrenar a principis de 2019. I a la segona tornada, quan va a un registre una mica més greu, simplement m'encanta. Els trets que sentim al final de la cançó em sobren, sincerament, però com a mínim tenen una relació amb la lletra. 


Hentai em deixa amb la mateixa sensació amb què em va deixar Saoko: entenc perfectament què vol feri aprecio molt que intenti fer coses noves, però trobo que les idees no s'han materialitzat de la manera més encertada. En tot cas, Hentai no m'ha desagradat, però espero que Motomami compti amb alguna altra cançó d'aquest estil en què la intenció ja no sigui despertar un sentiment o una reacció del públic sinó fer una balada increïble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada