31 de març 2022

Novetats març

Com de costum acomiadem el mes de març repassant les millors novetats que ens ha deixat, que no han estat poques.


10. Afrojack, Manse i DubVision - Stay With You

Comencem el rànquing amb Stay With You, la col·laboració  tres bandes que Afrojack, Manse i DubVision estrenaven a principis de mes. És una proposta progressive house que no té res que no hàgim vist ja en moltes altres cançons de l'estil, però molt encertada tant pel que fa a nivell vocal com per la producció.

9. Years - Bliss

Bliss és un senzill que gairebé és més especial per la història que l'envolta que pel que és en si mateix. En poques paraules, aquesta producció progressive house de Years va ser una de les pistes habituals dels sets d'Axwell i Sebastian Ingrosso a partir del 2015 i des d'aleshores molta gent demanava que sortís de manera oficial. No se sap per què ha tardat tant i la veritat és que es nota que la van fer fa set anys, però segueix sent un llançament més que sòlid que encara es pot gaudir avui en dia.

8. Jhay Cortez - Sensual Bebe

Sis mesos després de l'estrena del seu àlbum Timelezz, Jhay Cortez estrenava un nou senzill en solitari fa unes setmanes. Sensual Bebe és un reggaeton que si bé es cert que no ofereix la profunditat que sí que tenen bona part dels seus èxits, cosa que els fa destacar entre la majoria de la música urbana, és terriblement enganxosa. Sens dubte és una de les cançons que més he escoltat aquest mes, així que no la podia deixar fora del rànquing.

7. Miss Li - X

X és la primera cançó que Miss Li estrena després del llançament del seu útim disc, que va sortir en dues versions: una amb les cançons en suec i l'altra amb les seves adaptacions corresponents a l'anglès. En aquesta ocasió, Miss Li torna a treure un senzill en la seva llengua materna que segueix apostant pel so pop simple i efectiu del seu anterior projecte.

8. Martin Garrix i Zedd - Follow

Després d'una bona temporada en què cap dels dos han tret res que m'hagi interessat particularment, Zedd i Martin Garrix  ens han sorprés molt positivament amb la seva primera col·laboració. I és que a Follow sembla que hi poguem sentir el Martin Garrix de 2015 que acabava de treure Virus i el Zedd del seu primer àlbum Clarity, és a dir, sota el meu punt de vista, les seves  dues facetes més interessants.

5. Sandro Cavazza - The Days

Fa unes setmanes, Sandro Cavazza anunciava que tancava la seva etapa com a intèrpret amb un últim senzill, que es diu The Days i que és exactament el que esperàvem: una proposta de pop acústic amb una tornada grandiosa i explosiva.

4. Purple Disco Machine i Agnes - Twisted Mind

Purple Disco Machine presentava aquest mes una versió deluxe pel seu àlbum Exotica i el senzill amb què l'ha presentat és aquest. Twisted Mind compta amb la veu d'Agnes (de fet, és el primer llançament de la cantant sueca des del seu genial àlbum Magic Still Exists) i aposta per la fusió de disco i música electrònica característica del DJ/productor alemany. Em sembla un dels millors senzills de Purple Disco Machine i, naturalment, part del mèrit és de la interpretació vocal.

3. Camila Cabello i Ed Sheeran - Bam Bam

Justament falten dues setmanes pel llançament de Familia, el tercer treball discogràfic de Camila Cabello en solitari. Un de les cançons que en formaran part i la que la cantant ha escollit per presentar-lo és aquesta col·laboració amb Ed Sheeran, que fusiona pop i salsa i que m'ha sorprés positivament. Sens dubte, molt millor que qualsevol dels dos avançament que el cantautor anglès ha donat del seu projecte conjunt amb J Balvin.

2. Vargas & Lagola - A Power in Letting Go

A Power in Letting Go és el primer senzill que Vargas & Lagola estrenen aquest 2022, una altra proposta pop-rock, encara que més pop i menys rock que els seus últims llançaments. I com també és habitual en la música d'aquest duo suec, un dels punts forts de la cançó és la seva instrumentació. De fet, el que més m'agrada d'A Power in Letting Go i el que crec que la fa tan enganxosa és el riff de guitarra elèctrica que es va repetint al llarg de la cançó.

1. Rosalia - Hentai

Crec que serà el primer cop que posi el mateix artista a la mateixa posició dels rànquings de dos mesos seguits però és clar que ningú s'ho ha merescut tant com Rosalia amb els senzills de Motomami. Aquest finalment ha estat el mes que hem pogut escoltar l'esperadíssim tercer treball discogràfic de Rosalia, que no només no ha decebut sinó que crec que ha superat totes les expectatives tant a nivell comercial com pel que fa a la crítica. Un dels senzills amb què l'artista catalana ha promocionat el disc aquest mes és Hentai, una balada que ja va avançar fa dos mesos i que no va deixar a ningú indiferent amb la seva contraposició d'un estil musical melós i una lletra absolutament explícita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada