31 d’oct. 2021

Top 10 novetat octubre

Com ja és habitual, ens acomiadem del mes d'octubre repassant els deu millors senzills que ens ha deixat.

10. Farruko, Víctor Cardenas i DJ Adoni - El Incomprendido

Després de l'èxit mundial que Farruko ha aconseguit amb la seva cançó Pepas, no és cap sorpresa que el porto-riqueny hagi volgut repetir la barreja de reggaeton, guaracha i electrònica en el seu següent senzill. I això és exactament el que ha fet a El Incomprendido, una altra de les cançons que formen part del seu nou treball discogràfic La 167 i que torna a compta amb la producció de Víctor Cardenas, DJ Adonis i IAmChino, que ja van ser els responsables de la de Pepas. Potser El Incomprendido no té l'energia d'himne del seu predecessor, però em sembla una cançó bastant millor i amb una producció molt més cuidada, que interpola la melodia de Better off Alone d'Alice DeeJay.

9. Inna - Up

El nou senzill d'Inna aposta per una combinació d'estils força interessant, que agafa els greus típics del slap house, però per una cançó amb un tempo molt més relaxat i els barreja amb uns sintetitzadors suaus i unes guitarres fent acords a contratemps que li donen una atmosfera molt estiuenca i fresca. Més enllà de la producció, Up és una cançó més aviat simple però bastant enganxosa. No es convertirà en una de cançons més destacables de l'extensa discografia de la cantant romanesa, però sí que m'ha semblat molt millor que les seves col·laboracions recents.

8. Vargas & Lagola - Ain't Leaving Now

Tot i que enguany, Vargas & Lagola no han estrenat gaire nova música i s'han centrat en produir i co-composar música amb altres artistes, el duo suec publicava fa unes setmanes aquest nou senzill amb que celebren l'anunci del seu primer concert com a artistes principals. Ain't Leaving Now és una proposta pop-rock amb una forta influència del pop dels anys 70 que encaixaria totalment dins el seu últim disc, Mount Alda, que precisament aquest cap de setmana celebra el seu primer aniversari. 


7. Myke Towers, Camila Cabello, Tainy - Oh Na Na

Myke Towers, Camila Cabello i Tainy uneixen forces a Oh Na Na, un reggaeton amb un tempo molt mé ràpid del que és habitual en aquest gènere, una producció molt encertada i  molta personalitat. La col·laboració de Camila Cabello (que canta tant en anglès con en castellà) i Myke Towers funciona molt més del que m'esperava, i els dos interprets tenen molta més química del que malauradament és habitual en les col·laboracions entre artistes d'aquesta mena. El que no sabem encara és si aquesta cançó és pel disc de la cantant d'origen cubà, pel del raper porto-riqueny o si apareixerà en tots dos projectes.

6. VCATION - Love You Longtime

Després de més d'una any sense presentar nova música, el duo composat per Michel Zitron i John Martin publicava fa unes setmanes Love You Long Time. És una proposta electro-pop on es nota que han tingut cura de tots els petits detalls, i que combina elements de subgèneres diferents de la música electrònica. La mosta més evident d'això és el fet que combini dos tipus de drop, un de més obscur i contundent, i un altre de més melòdic.

5. Benjamin Ingrosso - Not Anybody's Fault

Not Anybody's Fault és una de les cançons que anaven a formar part del disc en anglès que Benjamin preparava pel 2020 però que va acabar descartant per enfocar-se en publicar música en la seva llengua. El cantant suec va cantar aquesta cançó en diversos concerts, i de seguida va cridar l'atenció dels seus fans, que van demanar-li que la publiqués oficialment. Finalment, aquest mes, Not Anybody's Fault va arribar a les plataformes digitals. És una cançó pop mid-tempo, amb una atmosfera més aviat obscura (en comparació amb el que acostuma a fer ell) i melancòlica, que realment està molt bé.

4. Afrojack, Lucas & Steve, DubVision - Anywhere With You

A principis de mes, Afrojack, DubVision i Lucas & Steve estrenaven la seva col·laboració Anywhere With You, una proposta de progresive house melòdic molt encertada. Segueix en la línia de la majoria de produccions recents de Lucas & Steve i, de fet, escoltant la cançó, res fa pensar que sigui una col·laboració amb altres productors. Un altre dels punts forts de la cançó és l'apartat vocal, malgrat que en aquesta ocasió el vocalista s'ha quedat sense crèdit al títol del single.

3. Tainy, Julieta Venegas, Bad Bunny - Lo Siento BB

Quan  en un primer moment vaig ressenyar Lo Siento BB, vaig dir que era una cançó que m'agradava però amb la qual tenia un parell de problemes (la nula interacció entre els dos vocalistes i el fet que no ofereixi res diferent de les altres col·laboracions de Bad Bunny i Tainy). Però la veritat és que tot i que segueixo pensant que aquesta col·laboració hagués pogut donar molt més de si,  m'ha anat agradant més fins que pràcticament m'ha fet oblidat d'aquest parell de punts negatius. Lo Siento BB és un reggaeton pop amb una producció relativament suau i amb la temàtica de desamor habitual en la música de Bad Bunny. La intro interpretada per Julieta Venegas i la memorable tornada em semblen clarament els dos punts forts d'aquesta cançó.

2. Swedish House Mafia i The Weeknd - Moth To A Flame

Després de mesos de rumors, especulacions i espera, fa uns dies finalment arribava a les plataformes digitals l'esperada col·laboració de The Weeknd i Swedish House Mafia, que serveix com a tercer avançament del nou àlbum del trio escandinau. En part em va decebre, ja que la producció no té un protagonisme particularment gran i trobo a faltar una mica més de contundència. O bé, dit en altres paraules, que una producció de Swedish House Mafia no em deixi preguntant-me on és el house. Però la veritat és que Moth To A Flame és una cançó genial, tant pel que fa a composició i interpretació vocal, com pel que fa a producció.

1. Agnes - Here Comes The Night

Sense cap mena de dubte, el millor nou senzill del mes d'octubre (i una de les millors cançons del pop del 2021, sinó la millor) és Here Comes The Night, una de les cançons que formen part del nou disc d'Agnes Carlsson. Here Comes The Night és una cançó pop grandiosa, tant pel que fa la fabulosa intepretació vocal de la cantant sueca com pel que fa a la instrumentació, que incorpora una influència de la música disco considerable. M'ha recordat bastant a l'estil d'algunes cançons d'ABBA, i, de fet, em sembla una proposta de molta més qualitat que les que del retorn del propi quartet suec. El nou treball discogràfic de la cantant sueca es diu Magic Still Exists i va arribar a les plataformes digitals el passat 22 d'octubre.

Aquestes deu cançons i alguna més a la llista de reproducciób que teniu just a continuació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada