8 d’oct. 2021

Novetats pop 8/10

Tom Walker, Tainy amb Bad Bunny i Julieta Venegas, Jesy Nelson amb Nicki Minaj, Benjamin Ingrosso i Maneskin protagonitzen les novetats pop de la setmana.

Dimecres Tainy estrenava el primer avançament del seu nou àlbum: Lo Siento BB /:, un senzill que compta amb dues veus de luxe: Julieta Venegas i Bad Bunny. Una combinació molt sorprenent que trobo que no han sabut explotar en absolut: sovint em queixo de la poca interacció que hi ha entre els intèrprets de la majoria de col·laboracions, però crec que enacara no havia sentit una cançó no n'hi hagués tan poca com en aquest senzill. Julieta Venegas canta els primers compassos de la cançó, abans que entri la percussió sincopada. Aleshores comença a cantar Bad Bunny, i durant la part del porto-riqueny (que és la gran majoria de la cançó), ella ja no torna a cantar.

La producció de la cançó tampoc té res destacable que ens podria fer pensar que l'artista principal és el seu productor si no ho sabessim. De fet, recorda molt al so d'anteriors col·laboracions de Tainy i Bad Bunny com poden ser Callaíta i, més recentment, Yonaguni. Però més enllà d'això, la veritat és que Lo Siento BB no és una cançó d'aquelles que dic que només escolto uns quants cops per poder-la comentar i no torno a sentir activament mai més, no em desagrada (tot el contrari) i crec que l'acabaré escoltant bastant, malgrat tenir tantes coses criticables i no haver satisfet les meves expectatives. De fet, ja la he escoltat força si tenim en compte que porta poc més de72 hores disponibles.


Mamma Mia és el primer senzill que Maneskin estrenen després de triomfar al festival d'Eurovisió d'enguany i convertir-se en un fenòmen interessant. La nova proposta del quartet italià segueix amb l'essència rock de la majoria de les seves cançons.


Un any i mig després de la seva última cançó, Tom Walker torna avui amb un nou senzill anomenat Something Beautiful, que compta amb la col·laboració del cantant i raper australià Masked Wolf. És una proposta pop-trap que s'allunya molt del so de cantautor que tenia el seu àlbum debut del 2019 What A Time To Be Alive, que em va agradar molt. No puc dir el mateix d'aquesta cançó, que encara no sabem si formarà part d'un segon àlbum o no. Tot i que el més probable és que això dependrà de com de bé funcioni a les llistes d'èxits. Sigui com sigui, espero que Something Beautiful no sigui una mostra de com sonarà la noca etapa de Tom Walker i que hagi apostat pels ritmes trap només en col·laborar amb l'autor d'Astronaut in The Ocean.


Jesy Nelson estrena avui el seu primer senzill com a solista. L'ex-membre de Little Mix compartia avui Boyz, una col·laboració amb Nicki Minaj que sampleja i interpola Bad Boy For Life de Diddy. Té algunes coes que no m'agrada, com les estrofes o la interpretació vocal en general, però en conjunt no està malament. I la part de Nicki Minaj segurament sigui la millor que ha tret en més d'un any. Ara bé, trobo que la cançó abusa moltíssim del sample de Diddy: no només n'agafa la tornada i la base, fins i tot el videoclip de Jesy Nelson recrea el de Bad Boy For Life. I què voleu que us digui, tenint en compte que és la primera cançó que treu després de sortir d'una girlband fins a cert punt prefabricada (segons les seves pròpies declaracions), m'hauria agradat veure un senzill on mostrés més personalitat. Però potser era demanar massa.


Not Anybody's Fault és una de les cançons que Benjamin Ingrosso havia preparat pel seu segon disc en anglès, que finalment va descartar per centrar-se en cantar en compondre en la seva llengua materna. Però, malgrat haver-la donat per descartada en un moment, Ingrosso ja l'havia interpretat en els concerts que va fer al 2019 i va cridar l'atenció de molts fans, que uns mesos enrere van demanar-li al cantant suec i a la seva discogràfica que la publiqués oficialment. Not Anybody's Fault és una proposta mid-tempo amb una producció més aviat minimalista i un so molt més calmat del que acostuma a ser habitual en la música de l'autor de Dance You Off. Una proposta pop més que sòlida i sens dubte la meva novetat preferida del dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada