1 de jul. 2021

Ressenya: Year Zero (Remixes)

Divendres passat, Tchami publicava el disc de remescles pel seu àlbum debut Year Zero. Inclou un total de 19 pistes, cosa que vol dir que tres de les 16 produccions originals que incloia Year Zero no han rebut un remix sinó dos (Buenos Aires, Sweet Savage i Damaged Hearts).Des que el DJ/productor francès va anunciar-lo, aquest projecte em despertava interès però també una mica d'escepticisme, simplement pel fet que la música de Tchami no es presta gaire a fer-ne remescles. Bona part de les seves produccions creen el que jo definiria com un "paisatge sonor" i no s'hi mouen gaire. I en la majoria de les que sí que tenen veu, aquesta tampoc té tot el protagonisme.

La veritat és que, com era d'esperar, amb 19 remescles hi ha espai per a tot: la relació d'algunes remescles amb la original fins i tot es podrien qualificar d'anecdòtiques, algunes només mantenen la veu, d'altres es mantenen força fidels a les originals i també n'hi ha que prenen elements de la producció original i els reinventen. Al llarg del disc ens anem trobant amb moments més contundents i altres una mica més tranquils, com ja passava amb la versió original de Year Zero.

Però en conjunt, trobo que és un molt bon projecte. Tot i ser molt llarg objectivament, no se m'ha fet gens pesat en escoltar-lo en ordre (ni tan sols per les cançons que compten amb dues remescles). Al cap i a la fi, és una bona col·lecció de música house de primera qualitat, i tot i que algunes remescles d'allunyen de l'original excessivament sota el meu punt de vista, això no vol dir que no siguin bones pistes house.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada