9 de jul. 2021

Remix urbans 9/7

Recentment estan sortint un gran nombre de remix de música urbana amb artistes de primera fila. Només en les últimes tres setmanes s'han publicat les remescles oficials de Fiel, Poblado i AM, totes tres amb gran repercussió. Aquesta setmana n'arriben dues més que possiblement també es convertiran en èxits: la de 911 de Sech amb Jhay Cortex i la de Volando de Mora amb Bad Bunny i Sech.
Volando és una de les cançons que formen part d'El Primer Día de Clases, l'àlbum debut de Mora i un dels millors discos de la primera meitat del 2021 sota el meu punt de vista. Aquesta setmana, el cantant porto-riqueny ha estrenat una nova versió de Volando per llançar-la com a senzill, que compta amb la col·laboració de Bad Bunny i Sech. Ell ja havia col·laborat vocalment amb Bad Bunny a Una Vez, una de les cançons part de YHLQMDLG, així com en algunes cançons més com a co-autor. Mora i Sech sí que encara no havien fet cap cançó junts.

A nivell estrictament musical, Volando ja era una cançó prou completa, però, sent realistes i encara que m'agradaria veure a Mora tenint un èxit en solitari; si hagués publicat la versió original com a senzill difícilment hauria anat enlloc a nivell comercial. Tot i que 512 ha aconseguit molt bones xifres, pràcticament es pot assegurar que el remix de Volando es convertirà en la cançó més exitosa de Mora fins al moment. La part de Sech, que just és la que hi ha a la meitat, trobo que talla una mica el ritme de la cançó (també pels canvis a la producció), però en general, aquest remix tampoc no és cap desastre. Al començament tenim a Bad Bunny reinterpretant la primera estrofa de la cançó amb pocs canvis, cosa que no m'agrada gaire que es faci en els remix urbans, i al final el raper sí que afegeix una estrofa totalment nova (tot i que una mica previsible).


L'altra remescla urbana que ha sortit avui és la de 911, originalment de Sech i que ara afegeix a Jhay Cortez en aquesta nova versió. A banda de la part nova que afegeix el porto-riqueny, Sech també ha enregistrat estrofes noves per la cançó. La versió original de 911 va sortir el passat mes de Febrer com a senzill de presentació del tercer àlbum del cantant panameny, titulat 42. Si voleu que us digui la veritat, 911 mai m'ha entusiasmat gaire: a nivell musical no està malament però tampoc no és res de l'altre món i el concepte de la lletra em sembla desafortunat fins a cert punt. Per tant, entre una cosa i l'altra, m'hauria agradat veure una remescla per alguna altra de les cançons de 42, ni que fos l'actual senzill Sal Y Perrea.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada