13 de jul. 2021

Swedish House Mafia confirmen el seu retorn per aquesta mateixa setmana

Després d'anys sense tenir notícies del col·lectiu format per Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello, finalment fa unes hem començat a rebre informació que semblen indicar que el retorn de la Swedish House Mafia ja és una realitat. I que és imminent, ja que el seu proper senzill veurà la llum en poc més de 48 hores. Serà la primera música original que publiquen com a trio des del 2012.
´Com ja és habitual amb la Swedish House Mafia, cap dels tres membres ha dit res ni hi ha hagut cap moviment en els seus perfils col·lectius a les xarxes socials; sinó que han deixat que el hype parli per si mateix. En les últimes hores han aparegut una sèrie de cartells amb els seus representatius tres punt i una data a diverses ciutats del planeta: Melbourne, Ciutat de Mèxic, Nova York, Londres i, com no podia ser d'una altra manera, Estocolm. És interessant comentar que les dates que han aparegut a les ciutats no són les mateixes, la qual cosa ens fa deduir que la seva nova cançó sortirà en una hora que, a causa de la diferència horària, ja serà divendres a Austràlia, però encara serà dijous a Europa.

Cartell promocional a Time Square (Nova York)

Bé, estem donant per fet que el que treuran aquesta setmana és un senzill i no l'àlbum complet, encara que en cap moment s'hagi especificat d'aquesta manera. Ho fem per dues raons: d'una banda, per la raó més evident: el 99% dels treballs discogràfics es posen a la venda després d'avançar-ne un o diversos senzills; i de l'altra, perquè la pràctica totalitat d'àlbums surten a la mitja nit de cada país i no simultàniament a nivell mundial. El dilluns de la setmana que ve seran al programa de Jimmy Fallon fent promoció, acompanyats de Ty Dolla Sign i 070 Shake. Per tant, podem deduir que aquests dos artistes seran els que posaran veu al nou senzill de la SHM que arribarà aquesta setmana.


Deixant de banda ja els fets i parlant d'un punt de vista totalment subjectiu, la veritat és que no sé què esperar del seu retorn. El panorama EDM fa anys que està bastant mort sota el meu punt de vista. L'interès en aquest gènere ja es trobava sota mínims abans de la pandèmia, i òbviament un any i mig de discoteques tancades i sense pràcticament festivals arreu del món no han ajudat a que es recuperi. Tot i que a mi personalment encara m'encanta i el trobo a faltar, el so característic de SHM ple de contundència, energia i sintetitzadors gruixuts queda tan lluny de les tendències musicals actuals, que se'm fa difícil imaginar que s'hi mantinguin fidels. Encara més si tenim en compte els col·laboradors amb què potencialment han treballat en el seu nou senzill, tots dos orientats als sons urbans estatunidencs. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada