16 de jul. 2021

Novetats EDM 16/7

Swedish House Mafia, Armin Van Buuren amb DubVision, i Michael Calfan  protagonitzen les novetats EDM de la setmana.

Sens dubte, la novetat més destacable en el món de la música electrònica de la setmana, del mes i segurament de tot l'estiu és It Gets Better, el senzill que suposa el retorn de la Swedish House Mafia després de pràcticament 9 anys sense presentar nova música i que no ha deixat indiferent a ningú. Si haguessim de definir It Gets Better amb una sola paraula, jo la qualificaria de sorprenent. Per diversos motius: d'una banda, perquè sona completament diferent a la versió de la cançó que van punxar en diverses ocasions al 2019. I de l'altra, perquè la versió definitiva de la cançó ja no és que no soni a l'estil de la primera etapa de la formació, sinó que és una producció bastant exeperimental que no sona com cap altra cançó de cap altre artista que, com a mínim, jo hagi sentit mai. Tot i que si l'hagués de comparar amb alguna cosa, Steve Angello ja va produir algunes pistes en aquesta direcció en el seu segon àlbum en solitari Human.

SHM ja havien utilitzat alguns sons una mica agressius a produccions com Antidote, però It Gets Better ho porta un pas més enllà i els suma a una atmosfera obscura bastant interessant. No és en cap cas un senzill pensat per als festivals, a diferència de la versió de la cançó que van avançar als seus sets del 2019. Però en la situació de pandèmia en què encara ens trobem, no hauria tingut cap mena de sentit treure una cançó així. A nivell d'estructura, també sorprén: a diferència del que és habitual en aquest tipus de música, It Gets Better va portant-nos per un gran nombre de seccions diferents, amb molt poca repetició. En aquest aspecte és clarament molt més interessant que anteriors referències com One o Reload. Per a bé o per a malament, tampoc té un drop clar. Dues seccions de la cançó es podria dir que ho son fins a cert punt (una d'elles, la controvertida part amb els sons d'esquelles), però en cap moment acaba de trencar del tot.

No és una cançó fàcil de digerir en les primeres escoltes i en les escasses hores que fa que es troba disponibles ha estat criticada bastant negativament, però si voleu que us digui la veritat, a mi m'agrada. No és el que m'esperava, és clar, però això no m'impedeix gaudir-ne. Es podria dir que It Gets Better és una producció que no té el nivell que molts esperariem del primer senzill d'un disc del trio, però crec que no és un senzill de presentació convencional. No crec que hagin escollit aquesta cançó perquè els sembli la millor del disc (tot i que he de dir que si ho fos, seria bastant decebedor). Sobretot després de veure'n el videoclip, em quedo amb la sensació que It Gets Better és una introducció a l'univers que volen crear amb el seu nou àlbum i no peça principal d'aquest univers.

Armin Van Buuren i DubVision estrenen avui la seva primera col·laboració, anomenada I Should Be Loving You. Tot i que encara no havien fet cap producció conjunta, Dubvision havia remesclat I Need You d'Armin Van Buuren, i, a més, amb certa repercussió. I Should Be Loving You és una proposta progressive house, que aconsegueix una cosa força difícil en aquest estil últimament: sonar fresca. En bona part, pels sons future rave que incorpora. L'apartat vocal de la cançó també està molt bé, i en general, em sembla I Should Be Loving You una molt bona cançó.


Imagining és el nou senzill de Michael Calfan, que compta amb la veu de la cantautora anglesa Gabrielle Aplin. No està malament, però no m'agrada tant com altres senzills dels senzills que el DJ/productor francès ha presentat en els ultims mesos, com poden ser Bittersweet o Call Me Now.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada