1 de gen. 2018

Protagonistes del 2017

Abans que res, deixeu-me desitjar-vos un feliç 2018, i ara ja sí anem a repassar els deu artistes que han protagonitzat 100% música l'any 2017, però no abans sense explicar-vos els meus criteris:

Basant-me en les posicions obtingudes en les seccions de cada mes d'"els protagonistes del mes", he donat a cada artista una puntuació (1 punt si era el setè i 7 punts si era el primer).

10. Camila Cabello (10 punts)
Total d'anys: 1 Anys consecutius: -

Resultat d'imatges de camila cabello billboardMalgrat que no ha pogut ser fins a la seva quarta cançó en solitari, Camila Cabello amb Havana sens dubte ha estat l'artista revelació d'aquest any. La ex-membre de Fifth Harmony ha aconseguit el número 1 de la llista mundial de Mediatraffic i del Regne Unit, i el 2 al Hot 100. I la cosa només acaba de començar, ja que en uns dies llança el seu primer disc.

Resultat d'imatges de billboard that's what i like9. Bruno Mars (11 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: 2


Bruno Mars va començar l'any com a número 1 a la llista mundial de senzills de Mediatraffic amb 24K Magic, primer avançament de l'àlbum del mateix nom del que aquest any n'ha extret Versace On The Floor i Thats What I Like també com a senzills. Ha presentat les cançons noves i els seus èxits en una gira que ha resultat molt exitosa.
El hawaiià ha actuat també en bastants esdeveniments destacats com la gala dels Grammys o la dels premis de Billboard.

8. Nicki Minaj (12 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: -



Resultat d'imatges de billboard nicki minaj 2017El 2017 de Nicki Minaj es pot valorar de manera positiva o negativa: Per una part va llançar un triple single amb tres cançons que formarien part del seu futur quart disc programat per aquest disc però que no ha arribat, són dels millors llançaments de l'any però comercialment no han funcionat gens bé. Malgrat això, no va escatimar en portar-nos molt bons videoclips per No Frauds i Regret In Your Tears, però el problema és que precisament l'alicient més gran que ella ha buscat tenir aquest any és col·laborar amb infinitat d'artistes, estrenar un videoclip o una col·laboració (fins a 21, comptades literalment) cada setmana, i portar a cada un look interessant en cada un.
A destacar també sobretot el medley que va fer a la gala dels Billboard Awards, on va presentar diverses de les seves cançons recents i que sens dubte és la seva millor actuació d'aquest format d ela seva carrera.

7. Halsey (12 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: -


Resultat d'imatges de billboard hopeless fountain kingdom
Halsey era una artista a la qual no havia prestat atenció fins que aquest any va iniciar la promoció del seu segon àlbum i tercer disc Hopeless Fountain Kingdom amb Now Or Never, una cançó molt sòlida amb un gran vídeo. La resta de la promoció del disc el cert és que tampoc ha anat tan bé com m'esperava en un principi, la qual cosa no treu que sigui sense cap mena de dubte el meu àlbum preferit d'entre els que s'han llançat aquest 2017.
A més, de per Now Or Never, ha estrenat videoclip per Bad At Love, cançó que s'ha convertit en el primer top 10 als Estats Units per una cançó seva.


6. Taylor Swift (18 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: -


Resultat d'imatges de billboard reputation
Després d'estar absurdament desapareguda de la faç de la terra durant els set primers mesos de l'any; Taylor Swift va tornar a les llistes amb Look What You Made Me Do, una cançó més aviat dolenta però que com que tenia els alicients que, en primer lloc, atacava a tots els seus "enemics", i per altra banda tothom tenia ganes de veure quin seria el proper moviment de la seva carrera va entrar al número 1 en la majoria de mercats, per baixar molt ràpid posteriorment. Aquesta cançó va ser el primer avançament del seu sisè àlbum d'estudi Reputation, que va arribar al Novembre i que ràpidament es va situar entre els més venuts de l'any, i de fet ha estat el que més còpies ha venut als Estats Units (on s'han venut la immensa majoria de còpies, fent que els números mundials quedin molt bonics, però si es treguessin els dels Estats Units ja no tant).


5. Avicii (19)
Total d'anys: Anys consecutius: -


Resultat d'imatges de billboard without you avicii
Després de desapareixer ell també de la faç de la terra entre el mes de Setembre de l'any passat i aquest Juliol, a l'Agost, Avicii va llançar un EP que contenia 6 cançons noves i que se suposava que era la primera part d'un àlbum que en tindria tres i del que encara no en sabem res. D'aquest EP n'ha extret Without You, la preferida dels fans però que a nivell comercial -sense passar en absolut desapercebuda- no ha acabat de funcionar tan com s'esperava de l'èpic retorn d'Avicii; i Lonely Togeter, que s'ha convertit en un dels majors èxits de la seva carrera al Regne Unit passant força setmanes al top 5.

El que sí que ha faltat per tenir un retorn complert, i que segurament no veurem en un llarg temps, és el suec tornant a punxar.

4. Katy Perry (27)
Total d'anys: Anys consecutius: -

Resultat d'imatges de billboard witness katy perry
De la mateixa manera que passa amb altres artistes de la llista, és cert que Katy Perry ha estat una de les protagonistes de l'any. Però no sempre per raons positives: la promoció del seu quart disc Witness ha estat una muntanya russa. Va començar molt bé amb Chained To The Rhythm, una gran cançó amb un molt bon vídeo i un molt bon èxit comercial (encara que qui ho volgués veure, va poder dir que no). Però Bon Appetit va esdevenir un fracàs a nivell comercial totalment inèdit per una artista del seu calibre, i la cosa va millorar -però no gaire- amb Swish Swish, encara que aquesta segona -en col·laboració amb Nicki Minaj- tingués un videoclip molt difícil de pair. També per promocionar el llançament del disc va fer una retransmissió en directe de la seva vida durant les 72 hores del cap de setmana que sortia Witness; i ha fet la primera secció de concerts de la seva gira Witness The Tour (les d'Amèrica del Nord).

3. Ed Sheeran (27 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: -

Resultat d'imatges de billboard shape of youSi s'hagués calculat d'una altra manera, segur que Ed Sheeran seria el número 1, però s'ha vist perjudicat pel fet que aquesta llista es derivi de les notícies mes a mes, ja que en molts aquest cantautor no ens ha presentat cap novetats. Sigui com sigui, Sheeran ha dominat les llistes des del Gener (quan va estrenar Shape Of You, que va anar directa als números 1 de tot el món) fins ara (que Perfect també encapçala llistes arreu del món). Divide, el seu tercer àlbum d'estudi llançat al Març, ha venut més de 9 milions de còpies, sent el més venut a nivell mundial amb un marge ben ampli, i ha generat quatre senzills ben exitosos: Shape Of You (que ja és la cançó més escoltada en la història de Spotify i la més exitosa de l'any a les llistes de Billboard), Castle On The Hill, Galway Girl i Perfect. A més, ha tingut també una gira amb ni més ni menys que 29 països i del que encara en queda una segona part per estadis australians, europeus i nord-americans. 

2. Lana del Rey (28 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: -

Resultat d'imatges de billboard summer bummer
Aquesta artista ha dedicat tot el 2017 a promocionar el seu cinquè treball discogràfic Lust For Life: la va encetar al mes de Febrer amb la cançó Love, a la que va seguir el duet amb The Weeknd que dóna nom al disc. Ambdos senzills van tenir videoclips molt remarcables. El disc ha estat relativament exitós: Va aconseguir el número 1 a la majoria de mercats (encara que sortint al Juliol ho tenia bastant fàcil) i ha estat nominat per un Grammy, en la categoria de millor àlbum pop. Posteriorment la promoció del disc va seguir amb el doble senzill Summer Bummer/Groupie Love i el videoclip de White Mustang.
No podem deixar de banda el fet que Lana del Rey ha anunciat la seva primera gira mundial, LA To The Moon, que començara el mes de Gener mateix i que passarà per Barcelona i Madrid al mes d'Abril.

1. Lady Gaga (30 punts)
Total d'anys: Anys consecutius: 3

Resultat d'imatges de billboard joanne
La persona de la què més hem parlat aquest any no podia ser cap altra que Lady Gaga, qui ha tingut un 2017 molt intens, tant per raons únicament positives com per altres que no: he seguit promocionant el seu més recent àlbum d'estudi Joanne amb una exitosísima gira, que només amb els concerts a Amèrica del Nord ja ha recaudat més que l'ArtRave a nivell mundial; amb un brillant videoclip per la cançó John Wayne i, sobretot, amb la seva actuació a la mitja part de la Superbowl. Potser per això, aquest any ha aconseguit el seu 14è Top 10 al Hot 100 de Billboard per Million Reasons (#4). També s'ha vist involucrada en molts altres projectes: ja ha filmat el remake del musical A Star Is Born, que suposa el seu debut com a protagonista en una pel·lícula i que s'estrenarà al 2018; ha estat cap de cartell del festival Coachella i ha estrenat una cançó inèdita: The Cure, que malgrat no tenir videoclip ni cap tipus de promoció ha estat un èxit moderat a alguns mercats importants com el Regne Unit o Austràlia, on fins i tot va convertir-se en el seu primer top 10 des del 2011.
Però ja us he dit que el 2017 ha estat un any agredolç per ella: ha estat diagnosticada amb Fibromiàlgia, i això la va obligar a cancel·lar la seva actuació al Rock In Rio (la única que tenia programada a Amèrica del Sud des del 2012) i a postposar la seva gira Europea per aquest hivern. Per últim destacar l'estrena del documental Gaga: Five Foot Two i l'anunci de la seva residència a Las Vegas, que començarà el Desembre del 2018.

Rànquing del 2016: Rihanna #1
Ranquing del 2015 Taylor Swift #1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada