29 de juny 2017

Top 10 cançons de Calvin Harris

Resultat d'imatges de calvin harris billboardDemà es posa a la venda el nou disc de Calvin Harris Funk Wav Bounces Vol 1, i és el moment perfecte per repassar les que jo considero les millors cançons de la carrera d'un dels DeeJays i productors de música dance/electrònica més exitosos de tots els temps.


The cover features Florence Welch wearing a suit and tie while sitting on a black chair with her right leg over her left. Behind her is a golden curtain. The word "Calvin Harris" is underlined, written in capital letters and appear on top overlapping Florence. The words "Sweet Nothing" and "Feat. Florence Welch" are also written in capital letters and appear below the main artist.


10. Sweet Nothing (2012)

Comencem el rànquing amb un dels senzills del disc més exitòs de Calvin Harris 18 Months: Sweet Nothing, en col·laboració amb Florence Welch, vocalista de Florence + The Machine (Què potser us sonarà perquè també col·labora a Hey Girl, una de les cançó dels disc Joanne de Lady Gaga).
9. Iron (2012)

Calvin Harris - I Need Your Love ft Ellie Goulding.pngContràriament a la majoria de les seves cançons, en aquest cas Calvin Harris col·labora amb un altre DJ (Concretament Nicky Romero) i posa ell la veu. És la producció més potent de la discogràfia de Harris, i encerta molt el contrast entre un drop molt contundent i una part central (Que és on ell canta) més calmada, en aquests aspectes s'hi nota la mà de l'holandès 

8. I Need Your Love (2012)

Thinking About You (Calvin Harris song).jpgAquesta col·laboració amb Ellie Goulding és probablement l'èxit més gran de Calvin Harris si no comptem les dos cançons amb Rihanna. Tot i que sota el meu punt de vista la remescla de Nicky Romero és millor que la original en tots els aspectes, això no treu que pensi que la versió inclosa a 18 segueixi sent una gran cançó.
Ellie Goulding també va incloure aquesta cançó al seu disc del 2012 Halcyon.

7. Thinking About You  (2012-2013)

Thinking About You va ser l'últim senzill de 18 Months, publicat a l'estiu del 2013 i amb el què aquest disc es convertia en el primer en la història en situar 9 senzills al top 10. Aquesta cançó d'estil Deep House compta amb la col·laboració de la cantant de Jordània però resident al Regne Unit Ayah Marar.

Calvin Harris and Alesso feat Hurts - Under Control.png6. Under Control (2013)

Aquesta col·laboració amb Alesso a la coproducció i Hurts a la veu va ser el primer avançament que vam rebre de 18 Months, un any abans de la publicació del disc (Només uns mesos després de Thinking About You) i sense ser el que es podria dir "el senzill de presentació" (Lead en anglès). Aquesta cançó va entrar al número 1 de la llista britànica, sent el cinquè número 1 per Harris i el primer pels altres dos artistes que signen la cançó.


5. My Way (2016)
My Way Calvin Harris.jpg
Calvin Harris ha decidit deixar aquesta cançó "penjada" i no incloure-la en el seu proper disc de la mateixa manera que TIWYCF. Com probablement ja sabreu, és una producció Deep House enèrgica però amb un fons melancòlic que canta ell mateix, i que tot i que no va repetir l'impacte de l'anterior senzill va tenir una repercussió molt destacada, arribant al número 4 a la llista britànica, però al número 1 de diversos països.


4. We'll Be Coming Back (2012)

WellBeComingBack.jpgPotser va ser el senzill de 18 Months que més desapercebut va passar, però sota el meu punt de vista és la millor cançó del disc. Es tracta d'una col·laboració amb el cantant britànic Example, qui té una veu molt semblant a la del propi Harris fins al punt que al principi jo em pensava que aquesta era una de les cançons que cantava ell mateix. La cançó també s'inclou al disc d'Example del 2012 The Evolution of Man, i va arribar al número 2 de la llista britànica de senzills.

3. You Used To Hold Me (2009)

We Found Love.pngPersonalment, opino que els dos primers discos de Calvin Harris podrien desapareixer per sempre i no els trobaria a faltar en absolut; però sí que és cert que amaguen -en concret el seu segon disc Ready For The Weekend del 2009- una de les millors cançons de la seva carrera: You Used To Hold Me. Com la majoria de cançons de Calvin Harris és simple però efectiva i molt addictiva. En aquest cas la veu torna a ser la seva.

2. We Found Love (2011)

No us ho creureu, però per poc m'oblido d'aquest exitàs! I això no podia ser. We Found Love va apareixer primer al disc de Rihanna Talk That Talk i uns mesos més tard al del DJ 18 Months; i es considera la cançó més exitosa de Rihanna (I suposo que en conseqüència la de Calvin Harris, però això no ho he vist mai), ja que literalment va situar-se als top 5 de tots els països del món i ha venut més de 10,5 milions de còpies mundialment. El vídeo de la cançó va ser galardonat com a vídeo de l'any tant als Grammys com als VMAs.

1. Dollar Signs (2014)

I sota el meu punt de vista la millor cançó de Calvin Harris és Dollar Signs, la que tanca el seu últim (fins avui) àlbum 18 Months i compta amb la col·laboració vocal de Tinashe. La meva percepció d'aquesta cançó ha canviat de manera curiosa: com que és una cançó d'estil Big Room i hi havia una saturació d'aquest estil enorme en el moment en el què el disc va sortir no l'hi vaig prestar cap atenció fins uns mesos enrere. En conclusió, que tot i tenir Motion a casa meva des de principis de 2015 no ha estat fins la primavera del 2017 que m'ha començat a agradar Dollar Signs, fins al punt que ara mateix la considero la millor cançó de la discografia de l'escocès. A més, és una cançó molt més elaborada que la resta de les de Harris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada