18 de des. 2016

Top 30: Les millors cançons del 2016 (20 - 11)

Segona part del rànquing de les millors cançons de l'any sota el meu punt de vista. Ahir vaig publicar-ne les posicions que van de la 30 a la 21 i demà en publicaré el top 10.

11. Tove Lo - Cool Girl



Aquesta cançó, que va ser la primera que vam poder escoltar del disc Lady Wood, va ser la primera de Tove Lo que realment em va agradar. La sueca aposta -en aquesta cançó i al seu nou disc- per sons dance molt obscurs, un estil que no s'ha tocat gaire aquest any i que a mi realment m'agrada.


12. Rihanna feat. Drake - Work [Cançó Hip-Hop en una posició més alta]



Una de les cançons més rellevants de l'any, sense cap dubte; i segurament la que més s'ha ballat aquest 2016. Immediatament després del seu llançament, el primer senzill d'ANTI va pujar a totes les llistes, arribant al número 1 de la majoria de mercats i estant més de dos mesos al número 1 del Hot 100 de Billboard. Tot i que aparentment pot semblar una cançó simple i repetitiva, el cert és que no ho és.


13. Nicky Romero - Novell [Cançó Progressive House en una posició més alta, única cançó instrumental dins la llista]



La única proposta instrumental que decideixo incloure en aquesta llista. Encara que hi ha una versió vocal cantada per Eric Lumiere anomenada The Moment, el cert és que sota el meu punt de vista no és tan bona com la versió originalment llançada, únicament instrumental. Es tracta d'una fabulosa producció Progressive House molt enèrgica, però alhora molt melòdica i feta amb el bon gust que molt pocs saben aconseguir.

14. Sia - Cheap Thrills



Aquesta cançó també ha estat una de les que més ha sonat aquest 2016. El segon senzill oficial de This Is Acting, el més recent disc de Sia; originalment va ser composada per l'australiana per a Rihanna i el seu ANTI, però la de Barbados la va deixar fora al voler incloure únicament per primera vegada cançons composades per ella. Tot i que hi ha una versió amb la col·laboració de Sean Paul, em quedo amb la versió de Sia en solitari.

15. David Guetta, Cedric Gervais & Chris Willis - Would I Lie To You [únic cover/remake dins la llista]



Tot i que el fet de ser un remake li resta punts, el cert és que si ens centrem estrictament en la producció, molt probablement seria la millor cançó del 2016. En aquesta cançó David Guetta treballa amb Cedric Gervais a la producció i torna a col·laborar amb el vocalista Chris Willis, la veu d'alguns dels clàssics del francès abans que puguessin ser cantants per Rihanna, Sia o Nicki Minaj.

16. Sam Feldt X Lucas & Steve feat. Wulf - Summer On You 



Per mi, amb aquesta cançó i el remix de Pieces -que van sortir amb pocs dies de diferència- Sam Feldt va coronar-se definitivament com un dels DeeJays a tenir molt en compte. Però seria injust que es quedés ell tot el mèrit, ja que col·labora amb el duo de DeeJays Lucas & Steve, que en altres ocasions ens han demostrat el seu bon nivell, i el cantant anglès Wulf.

17. Drake feat. WizKid & Kyla - One Dance

Aquest super-èxit de Drake (10 setmanes al número 1 del Hot 100 i 15 al de la llista britànica, sense tenir videoclip) aparentment pot semblar una cançó superficial i mediocre; però jo considero que no és així. És una cançó que compleix perfectament la seva funció de ser ballable, i que a més compta amb una producció excel·lent i amb una melodia de guitarra que tot i que només durar 4 compasos, ja és sufidient com per ser totalment addictiva.

18.  Meghan Trainor - NO



Tot i que al principi em va fascinar moltíssim aquest senzill de Meghan Trainor, el cert és que a hores d'ara el tinc bastant cremat; tot i que la segueixo considerant una de les millors de l'any. Es tracta d'una cançó Pop amb la tornada més enganxosa del 2016, molt inspirada en la música de finals dels 90 i principis dels 2000. 

19. Yogi feat. AlunaGeorge - Blow You Up



La veritat és que no sé a on situar aquesta cançó, perquè per un costat és una cançó més aviat simplota, que no innova,  i que utilitza sons agressius; però també és una cançó molt ballable i potent -en el millor sentit de la paraula-, amb una producció molt cuidada i amb el toc daurat que sempre donarà la veu d'Aluna Francis.

20. Niall Horan - This Town (Tiësto remix)



La remescla que Tiësto ha fet de la -de moment- única cançó de Niall Horan en solitari This Town, que gràcies a la feina del DJ holandès passa de ser una cançó plana, genèrica i sense cap interès a una fusió folk-EDM espectacular i molt ballable. Fa uns dies la vaig coronar com la millor remescla de l'any. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada