8 de des. 2016

Top 15: Els millors àlbums de l'any

El 2016 ha estat un any on molts artistes que feia bastant temps que no ho feien han publicat àlbum: Rihanna, Bruno Mars i Alicia Keys no ho feien des del 2012 i Lady Gaga i AlunaGeorge des del 2013. A continuació us deixo una llista amb els que jo considero els quinze millors discos de l'any d'entre els que he ressenyat.
Sempre és difícil fer una llista així, i depenent del dia en què l'hagués fet, potser el resultat hagués estat diferent.

The black and white picture shows woman with black curly hair, wearing a silver earring and looking straight at camera.15. Here

Tot i que prometia molt veient el fabulós primer senzill In Common, finalment el sisè àlbum d'estudi d'Alicia Keys va acabar sent molt fluix sota el meu punt de vista. 




Elliphant - Living Life Golden.png




14. Living Life Golden

Comencem aquest rànquing amb el més recent treball discogràfic d'Elliphant. Una col·lecció de cançons dance, algunes més bones que altres, però amb un nivell més que correcte però sense acabar de ser atractiu del tot.




ollymurs_24hrs_stnd_packshot-new_small
13. 24 HRS

Com cada dos anys, Olly Murs torna amb nou disc sota el braç. Tot i que 24HRS és un àlbum realment bo i amb algunes novetats, com la incorporació de sons R&B; ja és el sisè treball discogràfic d'Olly Murs i sembla que si la seva carrera no s'ha enlairat ja fora del seu país (el Regne Unit) ja no ho farà mai, i que si ja no ha aconseguit presentar un nivell de qualitat a l'alçada dels millors discos pop, ja no ho farà.


Bruno Mars - 24K Magic (Official Album Cover).png

12. 24K Magic

La decepció de l'any sens dubte. Després d'anys d'espera, Bruno Mars torna amb un projecte de només 9 cançons que ni són tan variades ni tan bones com les dels seus anteriors discos. Tot i això, no podeu deixar passar Versace On The Floor, un dels millors no-singles de l'any.


11. Starboy

The Weeknd
Un any i tres mesos després d'editar Beauty Behind The Madness, The Weeknd tornava amb un nou projecte. Tot i que no és un mal disc, peca de monòton i  si no t'agrada moltíssim l'estil del canadenc segurament se't farà pesat. I tampoc és un clar pas endavant.  Per a aquest disc, The Weeknd ha treballat amb gent de molt renom de la indústria com Daft Punk, Cashmere Cat, Max Martin, Lana del Rey o Kendrick Lamar.




Thisisacting albumcover.png10. This Is Acting

Al Gener Sia presentava un disc amb cançons que havia composat per altres artistes com Rihanna, Beyoncé, Adele o Shakira però que havien estat rebutjades. Això permet que la veiem en alguns registres nous per ella (Move Your Body, per exemple) però jo considero que sí que es nota que són cançons descartades. Un altre dels inconvenients del disc és que la meitat del disc són balades (bastant mediocres, a més), i això fa que es pugui fer poc interessant. A l'octubre Sia va reeditar-lo bastant innecessàriament amb tres cançons noves, entre les que hi ha el senzill The Greatest.


A portrait of a young woman with brown hair, posing with her eyes half-closed, while donning a pink top.
9. Thank You

Després del potentíssim senzill No, el segon treball discogràfic prometia molt, tant comercialment com en ser un disc molt fresc i divertit d'escoltar. No es va precipitar molt ràpidament fora de les llistes (i dels següents senzills no cal ni parlar-ne) i el disc no va aconseguir el número 1 a cap mercat majoritari. Tot i sí que és un disc que al principi entra molt bé, tret de cinc o sis cançons que realment són bones et fa perdre l'interès molt ràpidament. 

MikePosnerAtNightAlone.jpg

8. At Night, Alone

Aquest disc de Mike Posner estava dividit en dues cares molt diferenciades: les versions originals de les cançons, algunes de les quals ja les havíem pogut escoltar al seu anterior EP The Truth, i les remescles de bona part d'aquestes cançons, entre les que hi ha la exitosa remescla de SeeB a I Took A Pill in Ibiza. A més n'ha extret dos senzills més sense èxit però de molta més qualitat: Be As You Are i Buried In Detroit. Però si només n'heu sentit el senzill encara us queden unes quantes bones cançons per descobrir, com per exemple Not That Simple o Silence.

Tove Lo - Lady Wood.png7. Lady Wood

Tot i que el seu anterior disc Queen Of The Clouds, amb el què Tove Lo debutava al 2014, no em va cridar gens l'atenció sí que ho va fer el primer senzill d'aquest projecte Cool Girl. El disc presenta un estil dance-pop obscur fet amb molt bon gust. Si tot va com està previst, la primavera de l'any que ve Tove Lo ja en té preparada la segona "fase".




6. Views
Drakeviewsfromthe6.jpg
No podia quedar-se fora d'aquesta llista el disc més exitós del 2016. És difícil valorar un disc tan llarg (20 cançons), ja que hi ha cançons que sobren totalment, però també n'hi ha altres que són excel·lents. En aquest disc, el de Toronto toca una gran diversitat d'estils, sumant als seus estils habituals Hip-Hop i R&B sons tropicals (Controlla, Too Good) i llatinoamericans (One Dance). Views conté dos dels èxits més grans dels  últims mesos: One Dance i Hotline Bling.


Cloud Nine coverartwork.jpg5. Cloud Nine


Tot i que estava inicialment programat pel 2015 i que va arribar un any i mig després que Kygo en comencés la promoció amb Firestone, no es pot negar que Cloud Nine ha estat el millor disc d'un DJ llançat al 2016, o com a mínim el que més anticipat ha estat. I en conseqüència del que ja us he dit, ja havíem escoltat la meitat del disc abans que es posés a la venda, cosa que a mi no m'agrada. Inclou els senzills Firestone, Stole The Show, Fragile, Raging, Carry Me i Stay, encara que per algun motiu va descartar Here For You.


Ariana Grande - Dangerous Woman (Official Album Cover).png4. Dangerous Woman

Tot i que a la primera escolta em va semblar monòton i insuls, el cert és que a hores d'ara considero el tercer àlbum d'Ariana Grande un dels millors discos pop de l'any. Tot i que també va arribar amb uns mesos de retard després del poc èxit de Focus i amb un canvi d'actitut considerable (només cal veure el canvi de títol de Moonlight a Dangerous Woman) el cert és que és un gran pas endavant en la consagració d'Ariana Grande. Encara que no hagi repetit l'èxit tan massiu de My Everything, ha aconseguit un èxit moderat amb Dangerous Woman i Into You, mentres que Side To Side ha aconseguit excel·lents posicions arreu del món gràcies en bona part a la col·laboració de Nicki Minaj.

Per mi entre el tercer i el quart hi ha una diferència de qualitat molt considerable, i del segon al tercer
també una diferència força gran. Dit això entrem al top 3, que segurament ja us deveu estar imaginant.

3. I Remember

Inicialment programat per a la primavera, al Setembre AlunaGeorge tornaven amb un projecte més ambiciós que Body Music, encara que tampoc va acabar de tastar l'èxit. Durant la promoció d'aquest disc, George Reid ha quedat en un segon pla (encara que ha participat en totes les cançons, evidentment) i ha cedit tot el protagonisme a Aluna Francis. D'aquest disc n'han extret els senzills I'm In Control, I Remember i Mean What I Mean, mentres que ara sembla que promocionaran Not Above Love.
Rihanna - Anti.png

2. ANTI

Pel vuitè àlbum de Rihanna vam haver d'esperar pacientment, però la espera va valdre la pena, i molt: per primera vegada Rihanna composava les seves cançons, la producció tot i tirar cap a minimalista era molt bona, un disc molt variat i vocalment, hi veiem a Rihanna millor que mai. D'aquest disc Rihanna n'ha extret quatre senzills: Work, Kiss It Better, Needed Me i Love On The Brain.



Left profile picture of Lady Gaga wearing a wide pink hat
1. Joanne

I per mi, el millor àlbum del 2016 és l'esperadíssim cinquè àlbum en solitari de Lady Gaga, Joanne on deixava una mica de banda les excentricitats que la caracterizten per presentar un disc més íntim, personal i acústic. Per aquest disc Lady Gaga ha treballat amb Mark Ronson, i la veritat és que és nota en la excel·lent producció de les cançons. Segurament ja en coneixereu Perfect Illusion, Milion Reasons i potser A-Yo, però tampoc podeu deixar passar Dancin' In Circles,  Angel Down, Diamond Heart i John Wayne.


Esteu d'acord amb la meva llista? Quins han estat els vostres discos preferits del 2016?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada