16 de des. 2016

Anàlisi: Videoclip de Million Reasons


Tal i com ja ens va anunciar a principis de setmana, dimecres Lady Gaga va estrenar el segon videoclip de la "era" Joanne, el de Million Reasons, que és la seqüela del de Perfect Illusion, estrenat fa dos mesos i mig. I tal com us vaig prometre ahir, aquí us en deixo la meva anàlisi.



En aquest vídeo es combinen d'alguna manera tres grups d'escenes: al primer Lady Gaga està al desert just després d'on acaba el videoclip de Perfect Illusion*, estirada al terra en el que clarament no és el seu millor moment. Allà després arriben uns cotxes, dels quals en baixa gent que jo interpreto que són els fans i que l'abracen i la fan sentir millor. Lligant-ho amb la lletra de la cançó, seria que l'hi donen "la bona raó per no deixar-ho estar".

Al segon grup d'escenes, Lady Gaga arriba a uns estudis on la maquillen i la preparen per una sessió de fotos o un videoclip. Aquest segon grup encaixa amb el primer, perquè és on la porten la gent que baixen del cotxe. Allà rep una capseta embolicada per a regal, on a dins hi ha un rosari (?) amb una nota que posa " t'estimo, germana ". Això jo ho interpreto com que no només els fans l'hi han donat la força per seguir sinó que també la seva família; un aspecte que com ja sabreu té molt pes a Joanne, només cal mirar el títol del disc.

Finalment la tercera sèrie d'imatges, que són les que realment maten el videoclip sota el meu punt de vista; són imatges d'ella cantant. És cert que és la cosa més normal del món que hi hagin plans així en un videoclip, però el problema aquí està en que n'hi ha massa. I a més allò és la sessió de fotos de les imatges promocionals que va fer per a la seva actuació a SNL i d'un anunci que va fer.

* per si no us en recordeu, vaig a explicar breument l'argument del seu anterior videoclip: Lady Gaga està al desert sola i es superposen imatges d'ella actuant i fent crowd-surfing amb d'altres on simplement està completament sola al desert, ja que representa que ella/el seu personatge (que ja sabeu que mai se sap) prefereix viure en una "il·lusió perfecta" que afrontar la realitat.

El de Million Reasons no és un mal videoclip en absolut (Ja veieu que hi ha molt del què parlar), però si el jutjem amb estàndards "Gaga" -o més ben dit, "The Fame Monster", és un videoclip força bàsic. La veritat és que tant en aquest vídeo com en l'anterior passa el mateix. És un videoclip amb un concepte molt bo, però realitzat d'una manera pobra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada