19 de des. 2016

Top 30: Les millors cançons del 2016 (10 - 1)

I finalment us desvelo les deu primeres posicions: aquest són les que, sempre segons el meu criteri, han estat les millors cançons llançades com a single al llarg del 2016.


1. Rihanna - Love On The Brain [Cançó Soul en una posició més alta]

Sense dubtar-ho ni un segon, per mi la millor cançó de l'any és el quart senzill d'ANTI. Es tracta d'una cançó soul downtempo on Rihanna ens mostra una faceta nova que ens va deixar a tots amb la boca oberta. Vocalment, no hi ha cap dubte que és la seva millor cançó i, he d'admetre que contrariament al que m'esperava, en directa l'ha defensat perfectament.

2. AlunaGeorge - I Remember [Cançó R&B en una posició més alta]

A l'Abril, AlunaGeorge donaven un altre avançament del seu segon disc amb la cançó I Remember. Es tracta d'una cançó que combina sons R&B i trap, produida per George Reid amb la col·laboració de l'australià Flume. És una cançó enèrgica però alhora delicada i emotiva. Tot i que ara no puc fer altra cosa que parlar-ne bé, quan la va estrenar en directe a l'UMF de Miami la veritat és que no em va convéncer (També s'ha de dir que la falta d'afinació d'Aluna Francis en alguns punts hi va contribuir).


3. Lady Gaga - Perfect Illusion [Cançó pop en una posició més alta]

Tot i que quan va sortir ens va deixar al 99% dels monsters molt descolocats, el primer senzill de Joanne per mi és un dels millors de l'any. Lady Gaga ens mostrava una faceta més rockera, tant musicalment com en la seva estètica. Perfect Illusion és, a més, una cançó d'aquelles que és impossible treure't del cap.

4. Rihanna - Kiss It Better

Per mi la segona cançó de l'any també és un altre dels singles del vuitè àlbum de Rihanna, en aquest cas Kiss It Better. Aquesta cançó R&B tan sensual va cridar l'atenció de molts fans quan la de Barbados va publicar ANTI, ja que molts l'hi vam veure un potencial d'èxit espectacular. Un parell de mesos després de Work va ser llançada com a segon senzill del disc, i va ser un fracàs a nivell comercial. Això sumat al decepcionant videoclip, va fer que aquesta cançó es quedés en molt menys del que podria haver estat. La única cosa negativa, però que segons el meu punt de vista és bastant greu; és el fet que la segona estrofa sigui exactament igual que la primera. Si no fos per això que acabo de dir, estaria probablement al número 1.

5. AlunaGeorge feat. PopCaan - I'm in Control [Cançó Tropical House en una posició més alta, Cançó EDM en una posició més alta]

El primer avançament d'I Remember, que es va posar a la venda al Gener; ja mostrava clarament la nova orientació d'AlunaGeorge: un so més electrònic, més ballable, menys R&B i sense George Reid publicament. Es tracta d'una cançó que combina sons tropical house amb altres de dancehall i reggae amb molt bon gust; i que compta amb la col·laboració del jamaicà PopCaan, que tot i que la cançó sobreviuria perfectament sense la seva aparició, contribueix a crear aquesta atmosfera tropical,

6. Lady Gaga - Milion Reasons [Balada en una posició més alta]

El segon senzill de Joanne és aquesta balada, que contrasta tant amb les seves cançons dance dels seus anteriors discos com amb el primer single del disc Perfect Illusion. De fet són practicament oposades: si el primer avançament del disc era una cançó molt potent sobre el desamor i el desengany; Milion Reasons és una balada molt suau i emotiva, amb un contingut a la lletra practicament oposat.

7. The Magician feat. Brayton Bowman - SHY (Michael Calfan remix) [Cançó Deep House en una posició més alta]

La original de Shy no us diré que no m'agradi, però és la remescla de Michael Calfan el que converteix aquest senzill de The Magician i Brayton Bowman en una de les millors cançons de l'any. Tot i que suprimeix una part de la lletra, li aporta un producció infinitament més interessant i un drop excel·lent. A més és una d'aquelles cançons de música dance/electrònica totalment equilibrades, sent perfecta per escoltar-la a casa tranquilament com apta per a sonar als festivals.

8. Mike Posner - Buried In Detroit (Original + Lucas Löwe Remix)

Tot i que el que realment va sortir com a senzill de Buried In Detroit és la remescla de Lucas Löwe, el cert és que la versió original del senzill que seguia I Took a Pill In Ibiza tampoc es queda enrere. El que passa (Tot i que passa més exageradament al ja mencionat ITAPII), és que al estar combinada amb un base dance costa adonar-se de la profunditat (Per dir-ho d'alguna manera) de la lletra.

9. Drake & Rihanna - Too Good [col·laboració en una posició més alta]

Uns mesos després de col·laborar a Work, per al disc d'ella; Drake i Rihanna tornaven a col·laborar en una cançó pel disc d'ell anomenada Too Good, que obviament va ser llançada com a senzill posteriorment. És una cançó midtempo amb influències dancehall, i que poc a veure té amb Work. Tot i que va tenir molt menys èxit que la seva altra col·laboració del 2016, jo la considero millor.

10. Ariana Grande - Into You [Cançó dance en una posició més alta]

El segon senzill de Dangerous Woman és un dels pocs llançaments bubblegum pop d'aquest 2016, però amb un resultat espectacular. Malhauradament, ha estat l´únic single de Dangerous Woman que no ha arribat al top 10 del Hot 100; tot i que les seves posicions a les llistes d'èxits no van ser res menyspreable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada