8 de set. 2016

Grattis på födelsedagen Tim!

Tim BerglingIgual que vaig fer un especial el dia de l'aniversari de Lady Gaga, el mateix toca fer avui que és el 27è aniversari de Tim Bergling, més conegut pel seu pseudònim Avicii. Un dels DJs/Productors EDM més influents durant la curta vida d'aquest gènere, i per mi el millor i l'únic capaç de portar la música dance/electrònica a un nivell totalment nou. En aquesta ocasió he decidit recopilar 10 cançons que ha estrenat al seu podcast Le7els o als seus sets però que no han estat publicades de manera oficial.
Per cert el títol de la entrada, com ja suposo que haureu deduït és "Happy Birthday" en suec, gràcies a l'ajuda inestimable del traductorde google.


Enough Is Enough / Don't Give Up on Us



Enough Is Enough és un clàssic dels sets d'Avicii (També conegut entre els fans Don't Give up On Us), que en cap moment ha estat publicada oficialment. És una cançó que sona absolutament al Avicii del 2010/11, que alguns diran que és millor i alguns diran que és pitjor que les diferents direccions que ha anat prenent durant els anys posteriors de la seva carrera.

Heart  Upon My Sleeve (Vocal) [feat. Dan Reynolds]



Quan Avicii anava estrenant les cançons de True durant l'any 2013 abans que es publiqués l'àlbum al Setembre, sempre punxava una versió vocal de Heart Upon My Sleeve. Aquesta cançó no va quedar descartada del tot, però va acabar formant part del disc en format instrumental. Això sí: és la millor pista instrumental publicada en els últims anys, com a mínim sota el meu punt de vista. La veu la posa Dan Reynolds, vocalista del grup Imagine Dragons.

Heaven 



Que Avicii deixés aquesta cançó fora de Stories va ser especialment "dolorós" (Per dir-l'hi d'alguna manera), ja que el suec la va presentar al seu podcast l'estiu passat juntament amb Broken Arrows i Can't Catch Me, que sí que van formar part del disc. Sota el meu punt del vista és una de les seves millors cançons. La vocal en aquest cas és de Simon Aldred, que és el mateix vocalista que Waiting For Love; tot i que la cançó estigui co-composada per Chris Martin de Coldplay.

Hold On Never Leave (Feat. Martin Garrix?)



No està confirmat al 100% que aquesta cançó sigui d'Avicii, però el més probable és que sí. La van estrenar a l'UMF tant el suec com Martin Garrix, pel que bé podria ser una cançó d'un dels dos en solitari, o una col·laboració.

Not Plesing A Woman (Feat. Billie Joe Armstrong)



Una altra cançó que Avicii va punxar molt a finals de 2014 i al 2015 i que tots vam donar per fet que podriem escoltar a Stories. Finalment no va ser així, i a hores d'ara no ha estat publicada oficialment ni la hem pogut escoltar en HQ. Aquesta cançó és en col·laboació amb ni més ni menys que  Billie Joe Armstrong, vocalista de Green Day.

Our Love

Personalment, aquesta és la meva preferida de totes les cançons que Avicii ha presentat per al seu tercer disc. La va presentar al UMF de Miami d'aquest any, i des que vaig veure el seu set on la va presentar a la seva retransmissió en directe ja em va encantar. En aquesta cançó, Avicii ens mostra la seva faceta més dolça, acompanyat de la veu de Sandro Cavazza.


Stay With You (Feat. Mike Posner)



Amb total seguretat és pot dir que aquesta és la cançó que va inspirar I Took A Pill in Ibiza: és la cançó que van grabar Mike Posner i Avicii per a True, i que tot i ser una molt bona cançó i sonar molt als sets d'Avicii al 2013 va quedar fora del disc.

Stars / I'll Be Gone



Aquesta cançó és un d'aquests casos on Avicii no publica la cançó, però recicla la melodia i part de l'instrumental. Si escolteu atentament la base, veureu que és similar a la de Liar Liar, una de les cançons de True. A mi personalment m'agrada molt més aquesta vocal, coneguda com a Stars o I'll Be Gone. La part curiosa és que, Liar Liar la va llançar al 2013 però no vam tenir Stars en bona qualitat fins que Tiësto va decidir punxar-la l'any passat al seu podcast.

The Days (Avicii By Avicii)


Evidentment, The Days va sortir oficialment; però no aquesta versió on la veu la posa una altra persona (No se sap del tot segur qui és, però està clar que no és Robbie Williams) i la lletra és diferent; així com el drop.


Without You



Without You ja fa molt temps que és una habitual dels sets d'Avicii, i diria que és la ID que més està agradant a la majoria de fans (Per mi és millor Our Love) de les que en teoria tenen que acabar formant el tracklist del seu tercer àlbum d'estudi.

Què us han semblat aquestes deu cançons? Perfectament aptes per a ser llançades. He intentat no plenar la llista de cançons que en teoria són per al seu proper àlbum, ja que aquestes no han estat descartades; simplement encara no han estat publicades en cap disc per què el suec no n'ha llançat cap des que les va estrenar. Si no, segurament el top 10 hauria estat diferent i saturat de les cançons que va estrenar al UMF d'aquest any, com ja són Without You, Hold On Never Leave o Our Love, però també podrien ser Forever Yours.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada