22 de set. 2015

Top 5 les millors actuacions de Cheek To Cheek

Tony Bennett and Lady Gaga holding hands and looking to the front
Fa exactament un any es posava a la venda Cheek To Cheek, el primer àlbum conjunt de Lady Gaga i Tony Bennett, on l'artista novaiorquesa ha pogut mostrar una faceta completament diferent a la que ens tenia acostumats, tant en la música com en el seu vestuari, on ha deixat de banda la extravagància i ha portat un estil més elegant.
Cheek To Cheek va debutar a la primera posició del Billboard 200 amb unes vendes inicials de més de 130.000 còpies. Amb això Tony Bennett va aconseguir el rècord en esdevenir la persona de més edat en arribar al número 1. Lady Gaga també es va convertir amb aquest disc en la única artista que ha aconseguit tres àlbums número 1 aquesta dècada. A més de ser un èxit (Per ser un disc Jazz, és evident que no vendria milions de còpies la primera setmana), ha estat un disc molt premiat. Entre els premis destaca un Grammy per a millor àlbum de música popular tradicional.
El període de promoció del disc (Anomenat també "La Era") ha estat ple d'actuacions excel·lents, tant de Lady Gaga en solitari interpretant cançons que no s'inclouen en el disc, com acompanyada pel llegendari cantant de Jazz. A continuació us deixo un top 5 amb les més destacades.


5. Eurogames (Juny 2015)

Comencem el top 5 amb una actuació de Lady Gaga en Solitari: La que va fer interpretant Imagine de John Lennon a la ceremònia d'obertura dels Eurogames el Juny d'aquest any. No era la primera vegada que Lady Gaga cantava aquesta cançó: ja ho havia fet al 2009 en una gala dedicada als Drets Humans.




4. Rockfeller Centre

Per nadal Lady Gaga i Tony Bennett van actuar a al centre comercial Rockfeller, un dels més populars de Nova York. Van interpretar It Don't Mean A Thing If I Ain't Got That Swing, que en aquell moment esra la cançó per a la campanya per a H&M que tots dos promocionaven i la nadala Winter Wonderland, que van interpretar en aquest centre comercial per primera (I de moment única) vegada.



3. Tribut a Stevie Wonder

Una altra actuació de Lady Gaga en solitari que va fer durant el període de promoció del disc. És l'actuació on canta una cançó més propera al pop i la menys coneguda de les d'aquest top 5. En aquesta actuació al tribut  que es va fer a Stevie Wonder aquest any, va interpretar I Wish, una de les cançons d'aquest artista americà.



2. Grammys

La segona posició la ocupa la que per mi és la millor actuació que Tony Bennett i Lady Gaga han fet mai. A la gala dels Grammys d'aquest any, que va ser al Febrer. no només es van emportar un gramòfon, sinó que també van protagonitzar una de les millors actuacions de la nit interpretant Cheek To Cheek.



1. Oscars

Com ni podia ser d'una altra manera la primera posició d'aquest top 5 l'ocupa l'actuació que Lady Gaga va fer a l'edició d'aquest any dels Oscars (També al Febrer), on va fer un tribut al musical The Sound Of Music. Encara que és un tipus de música que a mi no m'agrada, no es pot discutir que Lady Gaga va estar espectacular vocalment. No podem passar per alt les crítiques que va rebre l'artista novaiorques per els guants que va lluir a l'alfombra vermella.
Realment jo consideraria aquesta actuació un punt d'inflexió en la seva carrera, ja que al actuar davant d'un públic que no és l'habitual per ella molta gent va descobrir que més enllà dels vestits de carn i de les moltes polèmiques diverses que Lady Gaga ha protagonitzat durant els seus set anys de carrera, indiscutiblement té una veu meravellosa. M'atreviria a dir que després de Cheek To Cheek, però sobretot d'aquesta actuació, la opinió general sobre Lady Gaga ha millorat.




Potser llegint aquest article heu tingut la sensació que està només centrat en Lady Gaga, però no ens oblidem que sense Tony Bennett aquest projecte no hauria estat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada