21 de juny 2021

Discos estiu 2021

Avui comença oficialment l'estiu! Per això trobo que és el moment idoni per repassar els llançaments discogràfics que ens esperen en els propers mesos.

Discos amb data de llançament confirmada

25 de Juny - Planet Her

Aquest divendres mateix arribarà finalment l'esperat tercer àlbum de Doja Cat, anomenat Planet Her. La rapera i cantant ens ha avançat  aquest projecte amb els senzills Kiss Me More (al costat de SZA) i Need To Know. Planet Her inclourà un total de 14 cançons, entre les quals hi ha noves col·laboracions amb Ariana Grande i The Weeknd, dos artistes amb qui Doja Cat va col·laborar al 2020.

El seu anterior disc Hot Pink no només va ser un enorme èxit comercial, sinó que també em va agradar bastant. Els dos senzills que ha estrenat fins al moment no m'han encantat, si voleu que us digui la veritat, així que no sé gaire quines expectatives haura de tenir envers Planet Her. El que sí que em sembla que és segur és que Planet Her serà igual de versàtil que el seu predecessor.


25 de Juny - Born This Way: The Tenth Anniversary Edition


També aquesta mateixa setmana arribarà la reedició amb què Lady Gaga vol celebrar el desè anniversari del que segurament sigui el seu àlbum més especial: Born This Way. Aquesta nova versió del disc inclourà les 14 cançons de l'edició estàndard així com un segon disc amb versions reimaginades de les cançons fetes per artistes LGBT o aliats que han utilitzat la seva veu per recolzar al col·lectiu, com és el cas de Kylie Minogue.

Sincerament trobo que haurien pogut versionar més cançons del disc, i no només 6, i em va semblar una mica ridícul que ajornessin el llançament del projecte, sent que en físic no sortirà fins al Setembre. Però bé, més val això que res.


25 de Juny: Rauw Alejandro - Viceversa

Un altre disc pel què no caldrà esperar gaire perquè ja arriba aquesta setmana és Viceversa, el segon treball discogràfic de Rauw Alejandro. Inclourà un total de 14 cançons, entre les quals hi ha els senzills 2/Catorce i Todo de Ti, i també noves col·laboracions amb Anitta i Jhay Cortez. 

Un cop més, no sé massa que esperar d'aquest disc: d'una banda, el seu àlbum debut (Afrodisíaco, estrenat a finals de 2019) contenia una bona xifra de gran cançons, però el fet que Vicecersa arribi tant poc temps després del seu debut em fa pensar que potser han volgut anar més de pressa amb aquest projecte. D'altra banda, dels dos avançaments que en coneixem fins al moment, Todo de Ti m'encanta i em sembla una cançó súper fresca i original mentre que 2/ Catorce em sembla molt fluixa i poc interessant.


2 de Juliol - Deep Joy EP

Deep Joy és el nom del segon treball discogràfic del DJ/productor britànic Jax Jones. L'autor de You Don't Know Me i Ring Ring deixa enrere finalment enrere l'etapa Snacks, el seu EP debut que més endavant va ampliar fins a convertir-lo en un àlbum. Encara no coneixem el tracklist de Deep Joy ni la quantitat de cançons que inclourà, però sí que hem pogut escoltar ja dues de les cançons que en formaran part: Feels i Crystallise.

23 de Juliol - Therapy

El proper 23 de Juliol es posarà a la venda el segon disc d'Anne Marie, anomenat Therapy. De moment, la cantant anglesa ens l'avança amb Our Song, un duet amb l'ex-membre de One Direction Niall Horan.

Tot i que falten poques setmanes pel llançament de Therapy i ja fa temps que es pot reservar tan digitalment com en les seves diverses edicions físiques, encara no coneixem la llista de cançons que formaran part del disc. Per tant, encara no sabem si podrem trobar els  senzills que la cantant de 2002 va estrenar l'any passat (Birthday, Her, To Be Young amb Doja Cat i Problems).


30 de Juliol - Happier Than Ever 

Happier than Ever és el títol del tercer treball discogràfic (i segon àlbum d'estudi) de Billie Eilish, que arribarà a les plataformes digitals i a les botiques de discos d'arreu del món el proper 30 de Juliol. El disc contindrà un total de 16 pistes, entre les quals hi ha diversos senzills que ja coneixem: My Future i Therefore I Am (dues cançons que va estrenar l'any passat), Your Power (el senzill amb què va acompanya l'anunci del disc) i Lost Cause (un senzill promocional que va estrenar fa un parell de setmanes). Com era d'esperar, el productor principal (i segurament, l'únic del disc) serà el seu germà Finneas, i tot fa pensar que Happier Than Ever tampoc no inclourà cap altra col·laboració. Ni tan sols el duet que Billie Eilish i Rosalia van estrenar a principis d'any.

Sense data

Bruno Mars & Anderson Paak - An Evening With Silk Sonic

Ja fa més de quatre mesos que Bruno Mars i Anderson Paak van anunciar el llançament d'un àlbum conjunt sota el nom de Silk Sonic i pocs dies després estrenaven el senzill Leave The Door Open. I, la veritat és que des d'aleshores no han estrenat cap cançó nova ni han donat cap mena d'informació pel que fa al seu àlbum. Per tant, no hi ha res a dir d'aquest projecte, que tant podria sortir durant els mesos d'estiu com no fer-ho.

Leave The Door Open és un una molt bona cançó i tots dos son grans músics, però ho estan allargant tant tot plegat que tampoc no és un llançament que estigui anticipant gaire.



Ed Sheeran

Després d'un parell d'anys apartat dels escenaris i les llistes d'èxits, Ed Sheeran ja té a punt el seu quart àlbum d'estudi en solitari, que arribarà més de quatre anys després de Divide. No tenim gaire informació pel que fa al disc, però sí que sabem que el primer senzill del projecte, anomenat Bad Habits, arribarà aquesta setmana.

El passat mes de Desembre, el cantautor va estrenar una cançó anomenada Afterglow, que va insistir en no definir com a senzill (i que tampoc sabem si apareixerà al disc). Afterglow era una balada, on cantava acompanyant-se únicament de la guitarra, com és el cas de moltes de les seves cançons. Bad Habits, en canvi promet tenir un so molt més pop i influències electròniques


Halsey 

Tot i que l'artista estatunidenca porta uns mesos sense estrenar música ni ser gaire activa a les xarxes des que va anunciar el seu embaràs, Halsey ja fa unes setmanes que sembla que ha començat a donar pistes sobre el seu proper projecte musical.

El mes passat va apareixer un compte misteriós d'instagram, amb el nom d'usuari IICHLIWP. En un primer moment era un compte privat i el seu únic seguidor era el compte oficial de Halsey. Més endavant, aquest compte s'ha fet públic i podem veure que inclou una sèrie d'imatges que segurament són plenes de pistes sobre el quart àlbum de l'autora de You Should Be Sad. Tot i que ara per ara aquestes imatges són difícils, si no impossibles, de desxifrar.

Aquest compte d'instagram enllaça la pàgina web https://www.lxxxxp.com/ , que permet registrar-te amb una adreça de correu electrònic i dona alguna pista críptica més del proper projecte de Halsey. 

J Balvin

Tot i que encara no sabem la data de llançament del seu proper disc, J Balvin ja ha estrenat una bona xifra de senzills del projecte: Ma G, Tu Veneno, Otra Noche Sin Ti (amb Khalid), Qué Más Pues (amb María Becerra) i Otro Fili (amb Jay Wheeler). La meva aposta és que el proper àlbum del colombià veurà la llum en les properes setmanes.


Jhay Cortez - Timelezz

Un altre dels projectes que vam incloure al recull de discos que esperava pel segon trimestre de 2021 és Timelezz, el nou disc de Jhay Cortez. Possiblement el cantant es trobi en el seu moment de més popuilaritat fins al moment gràcies a col·laboracions com 512 amb Mora i el super èxit viral Fiel amb Wisin i Los Legendarios, que després ha sumat Myke Towers i Anuel AA pel remix. A més, Jhay Cortez va actuar a la gala dels Grammys el passat mes de Març, al costat de Bad Bunny. Però malgrat això, en els últims tres mesos no hem rebut cap mena d'informació nova en relació amb el segon àlbum d'estudi de Jhay Cortez, més enllà de diversos publiacacions a les xarxes socials on el porto-riqueny ens avisa que arribarà aviat. El primer avançament del projecte Kobe en LA va arribar a finals de 2020 mentre que el segon senzill Christian Dior va arribar a mitjans de Maig.

Personalment, he de dir que és el disc de música urbana que espero amb més ganes i amb molta diferència, i tinc unes expectatives bastant altes. El seu àlbum debut Famouz ja tenia un bon grapat de cançons bones, i el seu successor encara espero que en tingui més i millor. I els dos senzills em fan anticipar que així serà.

Lady Gaga & Tony Bennett*

A principis d'any, l'equip de Tony Bennett va confirmar l'existència d'un segon àlbum de duets amb Lady Gaga, que ja estava enregistrat i que tenien intenció de publicar durant la primavera. Òbviament, la primavera ja s'ha acabat i aquest projecte encara no ha vist la llum, però tenint en compte que ja està acabat i que fins i tot tenim constància que les còpies físiques ja s'estan produint, no crec que tardi gaire en arribar. Ara bé, potser ja posats a esperar, el publicaran de cara a nadal i no al mig de l'estiu.

Lady Gaga - Chromatica remixes

El projecte de Lady Gaga que sembla que sí que arribarà durant l'estiu sí o sí és el disc de remescles de Chromatica, que la veritat és que fa una pinta increïble. Aquest disc comptarà amb la participació d'artistes emergents o d'estils més aviat alternatius. Encara no tenim la llista completa de qui hi participarà, però Charli XCX, Rina Sawayama i Bree Runway ja han confirmat explícitament la seva involucració en el projecte.



Lana del Rey - Rock Candy Sweet / Blue Banisters*

Ja vaig incloure el vuitè treball discogràfic de Lana del Rey en l'article dels discos més esperats pel segon trimestre del 2021, perquè la primera data de llançament que la cantautora va insinuar va ser l'1 de Juny. Òbviament, va passar aquella data i aquest projecte no va veure la llum. 

Però tampoc crec que tardi massa en sortir, perquè la cantautora estatunidenca sí que va estrenar un senzill triple el mes passat: Blue Banisters, Textbook i Wildflower Wildfire són els títols de les seves tres noves cançons. Sincerament, Chemtrails Over The country Club no em va entusiasmar gaire i les seves tres noves cançons encara menys, així que tampoc puc dir que em mori de ganes de poder sentir aquest nou dic.


Lil Nas X - Montero

L'any 2019, Lil Nas X es va donar a conèixer amb el seu superèxit viral Old Town Road, que va incloure en el seu EP debut 7. Però el cantant i raper estataunidenc encara no ha publicat cap àlbum de llarga duració. Aquesta primavera, Lil Nas X ha estrenat els senzills Call Me By Your Name i Sun Goes Down, que formaran part del seu primer àlbum d'estudi. Encara no sabem quan sortirà, però sí que sembla que es dirà Montero, el nom real del cantant. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada