1 de gen. 2020

Discos que esperem pel 2020

Com ja és tradició, comencem el 2020 repassant els discos que esperem al llarg de l'any, organitzats en diferents categories segons la informació que en coneixem. Amb més o menys grau de confirmació, comentem l'anticipació dels discos de Dua Lipa, Halsey, Lady Gaga o The Weeknd, entre altres.


Discos pels què ja tenim data:

Halsey - Manic


Halsey - Manic.pngJa només falta un parell de setmanes per què arribi el 17 de Gener, dia en què arribarà a les botigues el tercer àlbum d'estudi de Halsey. I què voleu que us digui, Halsey s'ha convertit en una de les meves artistes preferides i estic convençut que el seu nou disc serà genial. I tinc una raó molt clara per pensar això: els tres senzills amb què ha promocionat el disc Without Me, Nightmare i Beautiful Stranger són cançons excel·lents. Clementine, estrenada com a senzill promocional a principis d'Octubre m'agrada però ja no tantíssim com els tres senzills.

Aquest disc serà molt diferent de Hopeless Fountain Kingdom i Badlands, ja que serà el primer cop que ella escriu sobre la seva perspectiva i sobre les seves experiències, no basant-se en un personatge. I he de dir que en un moment això em va fer pensar que no m'agradaria tant (perquè a mi m'agrada més quan la música pop et porta a un món de fantasia que quan parla de situacions més realistes), però els senzills em fan anticipar que, com a mínim, Manic estarà al nivell de HFK.

Treat Myself (Official Album Cover) by Meghan Trainor.png
Meghan Trainor - Treat Myself

Un altre tercer àlbum pel què ja no cal esperar gaire és el de Meghan Trainor, ja que Treat Myself es posarà a la venda el dia 31 d'aquest mes. El disc inicialment estava previst pel 2018, però Meghan Trainor va tenir problemes amb la discogràfica a causa de la pobra recepció de tots els senzills que va avançar del disc. Bona part del projecte original, imagino que va sortir el passat mes de Febrer dins l'EP Love Train. Treat Myself semblava molt prometedor, però ara ha canviat la direcció i als nous senzills tampoc els ha anat gaire millor. No tinc unes expectatives gaire altes, però en tot no tinc cap dubte que li donaré una oportunitat.

Sense data però amb algun senzill publicat

Dua Lipa - Future Nostalgia

ImatgeTenint en compte que la gira de Dua Lipa comença a Madrid el proper 26 d'Abril, imagino que com a molt tard, el segon disc de la intèrpret de New Rules sortirà a principis de primavera. Dua Lipa descriu el so del disc com una reinvenció de la música disco combinada amb música electrònica per donar-li un so més contemporani. Els dos avançament que ha publicat fins al moment (Don't Start Now i la cançó que també es diu Future Nostalgia) en són bons exemples. Si totes les cançons són igual de bones que Don't Start Now, serà un disc increïble, però si el segon avançament del disc no va poder mantenir el nivell, no crec que sí que ho facin la majoria de pistes del disc.

Ava Max
Imatge
Un altre disc que estic impacient per tenir a les meves mans és el debut d'Ava Max. Ja coneixem Sweet But Psycho, So Am I, Salt, Blood Sweat and Tears, Freaking Me Out, On Somebody i Torn, totes elles cançons pop molt bones. Tenint en compte això i que s'està prenent el seu temps per perfeccionar el disc, tinc unex expectatives molt altes. Esperem que no ens acabi decebent.

ImatgeThe Weeknd

A finals de Novembre The Weeknd tornava amb dos noves cançons: Heartless i Blinding Lights. Eren una bona representació de les seves dos facetes: la primera era una cançó trap mentre que la segona un R&B amb un so molt retro. Per a ser exactes, el canadenc no ha dit en cap moment que les dos cançons vagin lligades a cap gran projecte, però jo donaria per fet que sí. De fet, ja va ser un dels discos que vaig incloure fa un any a l'article dels albums que esperava pel 2019.

Imatge
Bad Bunny - YHLQMDLG

No hi ha res confirmat, però aquestes inicials (que es corresponen a la frase Yo Hago Lo Que Me Da La Gana) apareixen al final del  videoclip de Vete, el senzill més recent de Bad Bunny, i molta gent especula que seria el títol del seu proper projecte. Sigui com sigui, ja tenim dos senzills (Callaíta i Vete) que tot fa pensar que formarien part del seu segon àlbum en solitari i l'any és molt llarg com per pensar que no tindrem nou disc del raper abans del final del 2020, amb o sense aquest títol, amb o sense aquests dos senzills.


Amb albun senzill publicat... però no ho tinc gaire clar

Aquesta categoria no tenia pensada fer-la, però la he hagut de fet expressament per Kygo i Zara Larsson, ja que es troben en casos molt similars.

Zara Larsson
Imatge
En principi, Zara Larsson va estrenar el primer avançament pel seu tercer disc a principis de 2018: Ruin My Life. Al llarg del 2019 ha anat llançant noves cançons: Don't Worry About Me, All The Time i Wow, però no hem tingut informació gaire concreta pel que fa a l'àlbum. Les cançons estan molt bé, i m'agradaria que el seu nou projecte veiés la llum aviat, però no sé què pensar ja. Ja la vam tenir a la llista de discos que esperàvem pel 2019, esperem no tornar-la a tenir a la llista de discos que esperem pel 2021.

Resultat d'imatges per a "kygo 2019""
Kygo

I el mateix passa amb Kygo: des de finals de 2018 ha publicat bastants senzills, i algunes cançons són realment genials: Happy Now, Not Ok, Kem Kan Eg Ringe, Think About You i Higher Love, tot i que crec que aquesta última està bastant clar no que no seria al disc. Ara bé, les altres hi seran? Prepara ja el músic noruec un nou àlbum? No podem respondre cap de les dos preguntes.




Altres

ImatgeLady Gaga

2019 va començar molt bé per Lady Gaga: l'autora de Shallow i Bad Romance va ser premiada amb un Oscar i tres Grammys i va aconseguir el seu quart número 1 al Hot 100. Però aquest any ha acabat sent el primer de la seva carrera en què no ha publicat ni una sola cançó. Ha estat ocupada amb la seva residència a Las Vegas, on alterna dos espectacles, i iniciant la seva marca de cosmètica Haus Labs; dos projectes que em semblen totalment lícits però que no són del meu interès.
Fa molt de  temps que Lady Gaga no parla del seu disc, ni comparteix fotos a l'estudi. Això em fa pensar que el projecte, en realitat ja està acabat i ara només estan esperant el millor moment per comercialitzar-lo. Jo vull ser optimista i pensar que en els primers mesos de 2020 tindrem nova informació sobre el seu sisè disc.
Una altra possibilitat coneixent ja una mica a Lady Gaga és que a la meitat del procés hagi decidit canviar el so del disc i descartar tot el que havia fet fins ara (que és el que va fer amb Joanne). En principi, Lady Gaga ha treballat amb molts productors de música electrònica: Bloodpop i Boys Noize semblen ja confirmats del tot, ja que també han estat fent la música pels anuncis de Haus Labs. Altres músics amb qui podria haver treballat, però ja no és tant segur són Burns, Sophie i Rami Yacoub. Irònicament sí que sabem un productor amb qui no ha treballat: Mark Ronson ha dit explícitament que no està involucrat en el projecte.

Lana del Rey - White Hot Forever / Alice In Wonderland

Encara no havia sortir Norman Fucking Rockwell, i Lana del Rey ja va anunciar que estava treballant en el seu proper àlbum i la banda sonora d'una nova adaptació d'Alice In Wonderland. No va donar cap data en relació amb el segon projecte, però sí que va dir que probablement treurà el seu proper disc, que es dirá White Hot Forever, al 2020. I què voleu que us digui, a mi em costa molt de creure: NFR havia de sortir a finals de 2018 primer, i després just al començament del 2019. Va acabar sortint a l'Agost, uns raonables dos anys després del seu anterior disc Lust For Life. La veritat és que mai diré que no a nova música de Lana del Rey però NFR encara em resulta molt recent de fet encara no he tingut ocasió de comprar-lo de físic i per això no tinc cap tipus d'expectació per White Hot Forever.

Rosalia 

Resultat d'imatges per a "rosalia billboard""L'artista catalana ja va deixar clar que els senzills que ha anat publicant al llarg del 2019 no van lligats a cap àlbum, sinó que simplement és música que anava enregistrant i volia treure durant la gira, i que un cop acabés la gira ja tornaria a l'estudi a centrar-se en el seu tercer disc. Doncs bé, la gira ja ha acabat i jutjant per la velocitat amb què treballa (i no ho dic com una cosa dolenta, que tingui moltes idees) i l'interès que el món sencer té en ella em sembla molt probable que el seu proper àlbum arribi al llarg del 2020, potser més aviat a finals que a principis. Un bon grapat d'artistes han dit que han treballat amb música amb ella, com Pharrell o Billie Eilish, i d'altres han manifestat la intenció de fer-ho, com és el cas de Dua Lipa. Veurem si alguna d'aquestes col·laboracions arriba al llarg del 2020 dins o fora del disc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada