13 de gen. 2020

Anàlisi: You Should Be Sad


Divendres, Halsey va publicar un nou avançament del seu tercer disc Manic que surt ja aquesta setmana. Es tracta de You Should Be Sad, una cançó amb una forta influència country que compta amb una lletra i un videoclip que voldria analitzar amb vosaltres.


Començarem comentant el videoclip, que com la pròpia Halsey ha confirmat explícitament, és un homenatge a les artistes que ella considera els seus referents: Christina Aguilera, Carrie Underwood, Lady Gaga i Shania Twain.
Imatge
El maquillatge que podem veure que Halsey llueix al llarg de tot el videoclip, com si hagués sortit del seu lloc per haver plorat, és una referència a Carrie Underwood.  Aquesta cantant de country presenta una estètica similar al videoclip de la cançó Cry Pretty,  així com a la portada del seu àlbum del mateix nom.






Imatge


 En el cas de Shania Twain, una altra de les seves influències, Halsey recrea els looks de dos dels seus videoclips: la caputxa amb l'estampat de lleopard de That Don't Impress Me Much d'una banda i de l'altra, el vestit negre i el monyo de Man I Feel Like A Woman.


La estètica de l'escenari que més apareix al llarg del videoclip és un homenatge al videoclip de Dirrty, un dels senzills més emblemàtics de la carrera de Christina Aguilera publicat al 2002.



En el cas de la referència a Lady Gaga, semblava clar que era en l'escena on podem veure a Halsey amb una perruca llarga blanca sobre un cavall. Alguns monsters han assenyalat al videoclip de G.U.Y, mentre que d'altres han dit que els recordava una imatge de l'autora de Million Reasons amb la seva euga Arabella. Cap de les dos coses era certa del tot, ja que Halsey ha confirmat que s'havia inspirat en una de les esenes d'American Horror Story.

Resultat d'imatges de gaga ahs horse



Resultat d'imatges de halsey g eazy
Ara passem a comentar la lletra, que no és pot dir que tingui una relació extremadament estreta amb el videoclip. You Should Be Sad parla sobre superar una ex-parella i, amb perspectiva, veure que estas millor sense ella o ell, i és clar: aquestes coses no es diuen mai obertament, però jo si jo hagués d'apostar, diria que aquesta cançó parla de la seva relació amb G-Eazy, de la maeteixa manera que ho fa un altre dels senzills de disc: Without Me.

La seva relació va començar al 2017, i a finals del mateix any van llançar la seva col·laboració Him & I. Van anunciar la seva ruptura l'estiu de l'any següent.

Halsey comença la cançó dient que no li guarda cap mena de rancor però que hi ha algunes coses que necessita dir per desfogar-se, i afegeix que si no les diu ella ningú ho farà. Imagino que això ho diu perquè la manera com descriu a (suposadament) G-Eazy durant la tornada és practicament oposada a la imatge pública que el raper manté: segon el que Halsey diu en aquesta cançó, ell no és tant feliç com vol aparentar i en realitat se sent buit. I, sempre segons ella, el raper intentaria omplir-lo amb coses materials (diners, drogues i cotxes, treient-ho explícitament de la cançó) però no ho a consegueix.
A banda d'això, el descriu com una persona amb un ego molt inflat però que en realitat no val tant com es pensa, com una persona egoïsta que mai farà res si no en treu benefici propi i fins i tot manipuladora. Però des de la primera vegada que vaig escoltar-la, la frase que més em va cridar l'atenció (tant d'aquesta part com de tota la cançó) és que diu que s'alegra de no haver tingut un fill amb ell. Halsey ha manifestat diverses vegades que té el desig de ser mare en un futur, i fins ara arrossega el trauma que li va suposar haver patit un avortament natural. En una entrevista amb Marie Claire al 2018 (quan encara eren parella) no va descartar la possibilitat de qudar-se embarassada un cop acabés la gira de Hopeless Fountain Kingdom. Aquest detall reforça encara més la teoria que, en realitat, la lletra de la cançó parla sobre el raper.





1 comentari: