24 de des. 2018

Discos que esperem pel 2019 part 2


Després de repassar els discos que ja tenen data confirmada i aquells que tenen títol i senzill estrenat fa uns dies, ara toca parlar d'aquells discos que arribaran al llarg del 2019, però ho deduim més que ho sabem del cert: els nous treballs discogràfics de Rihanna, The Weeknd, Mark Ronson, Zara Larsson, Halsey, Lauren Jauregui i Dua Lipa. Probablement no tots aquests projectes acabin veient la llum l'any vinent, però només que ho facin la meitat (cosa molt raonable) podem anticipar un any molt més interessant que aquest, que ha resultat una mica buit.



The Weeknd 

L'autor de Starboy ha tingut un 2018 força intens: ha publicat el seu EP My Dear Melancholy, ha actuat a dos festivals d'abast mundial gràcies a la seva retransmisió en directe com són Global Citizen i Coachella i ha anat per primer vegada de gira a Àsia (una gira en la què ha fet el primer concert d'estadi de la seva carrera). I encara ha tingut temps per anar treballant en el que serà el seu quart àlbum d'estudi i vuitè treball discogràfic si comptem tots els EPs, i que està previst pel 2019. Poca informació en coneixem, més enllà de que porta el títol provisional de "Chapter VI" (un títol que dubto que acabi tenint).
font.


Rihanna 


De la mateixa manera passava amb Anti, sembla que el novè disc de Rihanna no arribarà mai: fa tant de temps que se'n parla i se n'han dit tantes coses diferents, que em sembla que en realitat no en sabem res. En una entrevista publicada al mes de Juny de la revista Vogue, la cantant barbadenca va dir que l'estil predominant al seu novè disc seria el Reggae i que tindria una forta influència de la música del Carib i en particular de Bob Marley. Per altra banda, rumors més recents asseguren que serà un projecte EDM pel què s'ha envoltat dels millors DJs del món: si els rumors més atrevits fossin certs, hauria estat a l'estudi amb Martin Garrix, David Guetta, Calvin Harris i Diplo. Sigui el que sigui, espero que arribi aquest any i que tingui el mateix nivell de qualitat que Anti.
Fa uns dies Rihanna va respondre un comentari d'Instagram en el què deia explícitament que tenia intenció de publicar nova música aquest any vinent. A més, el fet que hagi estat fent broma constantment sobre el tema, crec que és bona senyal.

Zara Larsson


Ruin My Life ja fa un parell de mesos que es va estrenar, i encara que Larsson no ho hagi confirmat de manera explícita, sembla un fet que és el primer avançament del seu segon disc (o tercer si comptem el primer que va publicar sense distribució internacional). Veurem si per aquest projecte no es postposa tantes vegades com So Good i té una qualitat, com a mínim, del mateix nivell. La veritat és que jo no anava a incloure'l en aquest recull, ja que veient la freda recepció que Ruin My Life ha tingut, no em sorprendria del tot que optés per fer-se un Focus refer el disc per què agradi més al seu públic i tingui un millor resultat. Però si MTV UK l'ha llistat per l'any que ve, ells ho sabran millor que jo.

Dua Lipa

Molt recentment Dua Lipa ha rellançat el seu debut discogràfic que porta el seu nom amb algunes noves cançons, però aquesta cantant britànica ja fa temps que treballa en noves cançons. El passat mes d'Agost ja va confirmar-ho a Rolling Stone, dient que seria un nou capítol de la seva vida i que havia estat treballant amb Max Martin, el productor suec darrera dels majors èxits de Taylor Swift, Ariana Grande, Justin Timberlake, Katy Perry i Britney Spears, però que últimament no té el protagonisme que tenia fa uns anys (que trobo que era ridículament exagerat, si voleu la meva opinió). Uns mesos més tard, va confirmar que ja havia decidit el títol i el concepte del disc, però que no volia compartir-lo amb el públic encara perquè el disc encara no estava acabat. Si us sóc sincer, el seu disc no m'ha acabat d'agradar ni de despertar massa interès, però les seves col·laboracions amb DJs sí, així que crec que si treballa amb compositors i productors bons, probablement el resultat serà millor. I veient que ara és una de les figures principals del pop a Europa, no crec que li faltin propostes.

Lauren Jauregui

Fins ara, només hem pogut escoltar una cançó del disc debut de Lauren Jauregui, però a mi m'ha deixat amb ganes de més. Ja fa molt de temps que hi està treballant i tot i que no en tenim massa informació, està previst pel 2019. Fins on sabem, no inclourà cap col·laboració (encara que suposo que a afegir-ne, sempre s'hi és a temps). El seu senzill Expectations no ha entrat a la llista de cap dels mercats principals, però veient l'estil pel què sembla que Jauregui apostarà, l'objectiu principal no és l'èxit comercial.



Mark Ronson

Al 2019 arribarà el proper àlbum de Mark Ronson, del que ja n'ha avançat un senzill: Nothing Breaks Like A Heart, que compta amb la veu de Miley Cyrus. Altres col·laboradors confirmats per aquest projecte són Tame Impala, Lykke Li i King Princess.
Sent que ha produit tot el disc de Joanne i que ha co-composat Shallow, espero que també hi hagi una col·laboració amb Lady Gaga (més tenint en compte que després de produir Back To Black, Amy Winehouse va participar el següent disc d'ell; i quan va produir música per Unorthodox Jukebox, Bruno Mars també va tornar-li el favor). Però per altra banda, si n'hagués una, ja ho hauria dit per atreure atenció al disc.
Com ja podem percebre a NBLAH, Ronson ha dit que aquest disc tindrà un so molt allunyat del seu anterior projecte Uptown Special.
font

Halsey


Després que Without Me es convertís en l'èxit més gran de la seva carrera fins al moment, no era cap sorpresa que Halsey tindria el seu tercer treball discogràfic enllestit com abans millor; però fa uns dies ho ha confirmat a Capital FM. Tampoc en coneixem massa detalls, però l'autora de Now Or Never ha dit que serà un disc amb un to menys seriós (cosa que precisament se li ha criticat força). Espero que això no vulgui dir que deixa de banda les lletres narratives, que trobo que són el gran punt fort  de la seva música. Hopeless Fountain Kingdom va ser un dels meus discos preferits de l'any passat, així que tinc moltes ganes de sentir el proper àlbum de Halsey.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada