8 d’abr. 2018

Top 10 singles Lady Gaga

Imagen relacionadaJa que avui es compleixen deu anys de la estrena del  senzill amb el què debutava Lady Gaga, que com tots ja sabeu va ser Just Dance, he decidit fer un rànquing amb els 10 millors senzills de la meva carrera segons els meus criteris. Simplement en el què em baso és en la qualitat de la cançó, no en si va ser un èxit o si va tenir un videoclip llegendari.


NOTA: Cançons que no han estat llançades com a senzill oficial i per tant queden excloses de la llista: Hair, Dope, Venus, John Wayne i A-Yo. Per raons evidents també queden exclosos els senzills de Cheek To Cheek.


10. The Edge Of Glory
Resultado de imagen de lady gaga the edge of glory
Comencem la llista amb el tercer senzill oficial de Born This Way, The Edge Of Glory. Es tracta d'una power ballad, és a dir una cançó que podria ser una balada però que compta amb una percussió molt marcada. Jo considero que ara per ara sonaria molt millor si tingués una producció més orgànica, com passa amb la majoria de les cançons del disc, però TEOG és una cançó prou bona com per que això sigui un inconvenient menor.






9. The Cure

Aquesta cançó va ser llançada l'Abril de l'any passat, després de ser estrenada durant l'actuació de Lady Gaga al festival Coachella, no se sap massa per quin motiu. Sigui com sigui, és una cançó pop dance molt allunyada del so de Joanne, i encara que al principi em va semblar una mica massa bàsica per ser ella, el pas del temps ha demostrat que és una gran cançó.




8. Love Game


Un dels senzills amb els que Lady Gaga va promocionar el seu àlbum debut The Fame va ser Love Game, una cançó que seguia en la línia de Poker Face: una cançó pop dance amb una producció molt contundent per el moment i una tornada molt efectiva. Semblava que era una de les cançons oblidades de la seva discografia, fins que va ser recuperada l'any passat pel Joanne World Tour.





Resultado de imagen de lady gaga joanne7. Joanne

Encara que prefereixo la versió original inclosa en el disc del mateix nom, la versió a piano de Joanne que va ser llançada com a senzill aquest mes de Gener no només segueix sent una cançó brillant amb una de les millors lletres de Lady Gaga, sinó que és l'enregistrament en el què la veiem millor vocalment.




6. Paparazzi

Un altre dels clàssics Gaga per excel·lència que ja coneixereu tots.



5. You And I

Un dels senzills de You And I va ser aquesta balada, en la què hi podem trobar una clara influència de la música rock i country, que en aquell moment suposaven un nou registre per Gaga.

 

4. Bad Romance

Poc puc dir d'aquesta cançó, una de les més significatives del segle XXI, que segueix sense sonar un pèl antiqüada tot i tenir practicament nou anys.



3. Do What U Want


Encara que ha estat el senzill que més problemes l'hi ha portat, trobo que Do What U Want és una cançó brillant: la producció a càrrec de DJ White Shadow, el nou registre que per ella suposa el R&B i la genial lletra irònica en la que deixa clar que no l'hi preocupa el que es digui sobre el seu aspecte físic i la seva salut. Hi ha quatre versions oficials: la que hi ha a ARTPOP (només amb R.Kelly), el remix hip-hop (amb R.Kelly i també Rick Ross), el duet amb Christina Aguilera i la versió en solitari.



Resultado de imagen de lady gaga perfect illusion2. Perfect Illusion

Encara que va tenir una recepció freda ja que reconec que és una cançó que costa d'apreciar al principi, Perfect Illusion és una cançó brillant en tots els aspectes: la producció en la què va col·laborar amb Mark Ronson i Bloodpop, el canvi de tonalitat als dos terços, la lletra que deixa ben clar el missatge,...




1. Alejandro
Resultado de imagen de lady gaga alejandro
I d'entre totes les cançons que Lady Gaga ha llançat com a senzill, la que he escollit com la millor en aquesta ocasió és Alejandro, tercer i últim senzill oficial de The Fame Monster. Va ser una de les cançons que més van sonar a l'estiu del 2010, i segueix sonant totalment fresca avui en dia, en part per la excel·lent producció.





Bé i ja que m'he mullat, acabo el rànquing:

11. Til It Happens To You
12. Born This Way
13. Telephone
14. G.U.Y
15. Marry The Night
16.Poker Face
17. Million Reasons
18. Applause
19. Judas
20. Just Dance

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada