1 d’abr. 2017

Protagonistes del mes (Març 2017)


Com sempre, a continuació us deixo un recull dels set artistes que més ens han donat què parlar el mes que deixem enrere, intentant equilibrar subjectivitat i objectivitat.



7. Iggy Azalea
Total de mesos: Mesos consecutius: -


Iggy Azalea ha reiniciat per fi aquest mes la promoció del seu segon àlbum Digital Distortion amb Mo Bounce, una cançó molt potent i fluixa sota el meu punt de vista, però que es mereix un gran aplaudiment perquè demostra que Iggy Azalea és molt íntegra artísticament, i segueix amb el seu concepte musical després de tants retrassos i flops, tot i que el més probable és que aquesta nova cançó també tingui un impacte molt baix a nivell comercial. Seria molt injust criticar a Iggy per fer això quan jo aplaudeixo a Lady Gaga per fer el mateix, i per això l'hi he volgut cedir una posició en aquest rànquing.



6. Bruno Mars
Total de mesos: 4 Mesos consecutius: -



Aquesta setmana, Bruno Mars va començar la seva gira 24K Magic a Bèlgica, que la setmana que ve el portarà a Madrid i a Barcelona. A més, a principis de mes va presentar videoclip pel segon senzill del disc, que és la cançó That's What I Like. That's What I Like ha estat, a més, dominant les llistes dels Estats Units (encallada al 2 només per darrera de Shape Of You, però sembla que batre a Ed Sheeran és impossible), i cada vegada guanyant més popularitat internacionalment, aconseguint-se haver situat ja entre les deu primeres posicions de la llista internacional. Per últim, també cal destacar que va ser portada de la revista SJW.


5. David Guetta
Total de mesos: Mesos consecutius: -

El DJ francès ha començat aquest mes la promoció del seu setè treball discogràfic amb el primer senzill oficial d'aquest: Light My Body Up, en col·laboració amb Nicki Minaj i Lil Wayne. Encara no n'hem pogut veure el videoclip, però no tardarà gaire, perquè se sap que ja està filmat. A més, durant la seva actuació a l'Ultra Music Festival de Miami la setmana passada va estrenar un parell de noves cançons que formarien part del seu proper projecte.

4. Drake
Total de mesos: Mesos consecutius: -

Fa un parell de setmanes, Drake va estrenar finalment el seu nou projecte More Life, que ell no vol definir com un àlbum d'estudi, sinó com un podcast d'OVORadio confeccionat únicament amb música nova seva. Amb totes les pistes d'aquest disc i un parell de cançons més, ha aconseguit tenir 24 cançons al Hot 100 de Billboard, entre les que hi ha dos tops 10. Passionfruit, la escollida com a senzill mainstream del disc, sembla que serà una de les cançons de l'estiu, trobant-se ja als top 10s dels Estats Units i el Regne Unit. La cançó escollida com a senzill Hip-Hop és Free Smoke. Amb aquest disc, Drake ha aconseguit el rècord pel disc més escoltat a Spotify en les seves primeres 24 hores.
Durant tot el mes ha estat per Europa amb la seva gira Boy Meets World, i ha col·laborat a No Frauds de Nicki Minaj.

3. Ed Sheeran
Total de mesos: Mesos consecutius: -

Ens agradi o no, Ed Sheeran ha dominat les llistes de tot el món amb Shape Of You, número 1 tot el mes ales llistes dels Estats Units, Regne Unit i mundial. A principis de mes va editar el seu tercer disc Divide, del que en només una setmana en va vendre 1,78 milions de còpies, sumant-se a Lady Gaga, Taylor Swift i Adele com la única gent capaç de vendres més d'un milió de còpies en una setmana aquesta dècada. A hores d'ara ja ha venut més de 2,6 milions de còpies, és a dir més que 24k Magic, Starboy o Joanne, per exemple.
En particular, ha arrassat les llistes del Regne Unit: va aconseguir situar les 16 cançons del disc -bonus tracks de l'edició especial inclosos- al top 20 de la llista britànica.

2. Zara Larsson
Total de mesos: Mesos consecutius: 2

El mes de Març ha estat el mes en el què Zara Larsson per fi ha llançat el seu debut internacional que portava promocionant des de fa més d'un any amb singles com Ain't My Fault, Lush Life o I Would Like. Tot i que la recepció del disc a les llistes ha estat més aviat freda, és un disc molt correcte. A més ha col·laborat amb Clean Bandit a Symphony, cançó de la que ja n'hem pogut veure el videoclip i que apunta a èxit primaveral a Europa.

1. Nicki Minaj
Total de mesos: Mesos consecutius: -

I aquest mes també ha tornat a llançar música pròpia (no col·laboracions innecessàries) Nicki Minaj, que ha començat molt forta la promoció del seu quart àlbum amb un single triple conformat per Regret In Your Tears -de la què posteriorment n'ha estrenat Lyric Video-, No Frauds (amb Lil' Wayne i Drake) i Changed it (amb Lil' Wayne). Desafortunadament la recepció a les llistes ha estat molt dolenta, però posar un exemple; al Hot 100 de Billboard No Frauds (la més exitosa de les tres) va caure 70 posicions del 14 al 84; però com a mínim ja l'hi va servir per a batre a Aretha Franklin i convertir-se en la dona amb més entrades al Hot 10:76. La rapera va filmar a Londres el videoclip d'una de les tres cançons, que jo apostaria que és More Fraud, ja que "casualment" era en un dia en el què Drake actuava a la capital britànica. Parlant de Drake, Nicki Minaj va apareixer als concerts de la gira Boy Meets World que el canadenc va fer a Paris, ciutat on actualment resideix Minaj.
Passem ara a parlar de les col·laboracions: com ja he esmentat ha estrenat Light My Body Up, una nova col·laboració amb David Guetta. El videoclip ja està gravat. A més, ha estrenat videoclip per a Swalla, la seva col·laboració amb Jason Derulo; i per a Make Love, la seva col·laboració amb Gucci Mane.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada