16 d’abr. 2017

Lady Gaga Coachella

L'espectacle ha començat amb un vídeo dirigit per Ruth Hogben, que immediatament ha estat penjat al canal oficial de Lady Gaga, tot seguit els músics que l'acompanyaven han tocat una intro que començava amb Monster, i seguia amb Aura i Swine, combinades amb elements acapella de Dance In The Dark; per acabar desembocant a Scheiße, la primera cançó que Gaga interpretaria mentre apareixia sobre l'escenari amb un abric llarg i negre que ràpidament es treuria. Ha seguit l'actuació amb Lovegame, una altra cançó que feia molt temps que no presentava en directe.
Com ja deveu sospitar la tria de cançons ha estat molt sorprenent i inesperada, però aquest tema el tractaré després. La primera secció del concert la van completar una espectacular presentació de John Wayne (una de les poques cançons de Joanne que cantaria) i el seu èxit debut de fa 9 anys Just Dance.

Aleshores va desapareixer de l'escenari, i hi va tornar amb una caçadora texana i unes botes diferents per a cantar Born This Way. Al final d'aquesta cançó va tirar la caçadora al públic, i tot seguit va interpretar Venus. Aleshores l'escenari havia modificat la seva forma, amb algunes seccions més elevades que altres, deixant els ballarins i Gaga per sobre de la banda. Segurament això també u veurem a la gira.
La següent cançó va ser A-Yo, per la què Lady Gaga va agafar una guitarra transparent amb el contorn de leds que canviaven de colors. Va seguir amb Sexx Dreams i tres cançons de The Fame Monster: Telephone, Alejandro i Teeth, i aleshores va arribar el moment estrella de la nit: anunciava que es disposava a estrenar una nova cançó, anomenada The Cure. Part d'aquesta segona secció (us seré sincer: no me'n recordo de quan) Lady Gaga portava una dessuadora vermella, part del merchandising nou que estava disponible al festival i que posarà aviat  a la seva web. No sé si hi haurà gent que trobarà aquest detall un gest egocèntric, però per mi va ser una sorpresa agradable.

A continuació va sentar-se al piano a interpretar algunes de les seves balades: va començar per The Edge Of Glory, i va seguir amb Speechless. Aleshores va cantar un fragment de Bad Romance al piano, però la versió completa se la guardaria per més tard. Aleshores, agafant-me per sorpresa, va cantar Million Reasons, però no la versió original al piano. sinó la remescla d'Andrelli. Durant l'actuació de Million Reasons, Gaga va baixar de l'escenar i va apropar-se al públic.

Aleshores, va començar a sonar la remescla trap de Applause que en va fer DJ White Shadow com a interludi, mentres a les pantalles se'n podia llegir la lletra. Combinant la remescla amb els instruments de la banda tocant-hi a sobre, el resultat va ser molt positiu. Aleshores va haver-hi un moment de silenci i foscor, abans que Lady Gaga tornés a l'escenari amb  un mono transparent que deixava veure un bikini negre a sota, i unes botes també negres per a cantar les dos últimes cançons de la nit, que van ser els seus dos èxits més grans: Poker Face, i Bad Romance, aquesta segona cançó exactament igual que a la Superbowl (mateix arranjament, coreografia).

Com ja he dit abans, i sinó ja us ho haurieu imaginat igualment, la sel·lecció de cançons tant aleatoria feia que ens emportessim una sorpresa darrere l'altra, i la cirera del pastís va ser la estrena i el llançament d'un nou single, cosa que jo no veia venir en absolut.
El que sí que vaig trobar a faltar va ser alguna cançó més de Joanne (la estrena en directe de Dancin' in Circles la veia com una cosa fixa, i Perfect Illusion encara més), però també em va agradar que recuperés cançons que ja no pensava que tornés a cantar mai més, encara no tenia particulars ganes de veure en directe cap de les cançons que cap de les que va rescatar.


INTRO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada