19 de març 2019

Throwback: Aviciii UMF 2016

Resultat d'imatges de avicii ultra 2016 billboard
En uns dies té lloc l'edició d'enguany de l'Ultra Music Festival de Miami, el festival més important de música electrònica/dance juntament amb Tomorrowland. Aquesta serà la primera edició des de la mort d'Avicii. El geni suec va fer servir les seves aparicions en aquest festival per presentar material nou. La seva última actuació, de la qual avui es compleixen tres anys,  va servir per  presentar material que anava a formar part del seu tercer àlbum/col·lecció d'EPs, la majoria del qual no ha estat publicat definitivament. Us convido a repassar aquestes cançons, moltes d'elles genials, que potser mai podrem escoltar en bona qualitat.

La veritat és que només es van enregistrar 35 minuts de l'actuació, mentre que per exemple de la seva actuació al Rock In Rio de Lisboa d'un parell de mesos més tard, podem escoltar i veure els 90 minuts de set. Però ni trobem tant de material nou, ni té la màgia de ser el dia en què va ser estrenat. En poc més de mitja hora, podem trobar fins a 7 cançons originals seves que no han estat publicades oficialment.





1. Avicii feat. Sandro Cavazza  - Without You


Avicii va iniciar la seva actuació estrenant aquesta cançó, que esdevindria una de les seves produccions més reconeixibles i acumularia centenars de milions de streams. Com bona part de les cançons inèdites que va estrenar en aquell set, compta amb la veu de Sandro Cavazza, un cantautor també d'Estocolm que ja havia participat en un parell de cançons de Stories. Without You és va convertir ràpidament en una de les preferides dels fans i va convertir-se en una peça fixa de les actuacions d'Avicii des d'aleshores fins la seva retirada dels escenaris.
Com ja sabreu tots a hores d'ara, aquesta cançó va servir com a senzill de presentació de l'EP Avicii 01 (tot i que la versió que va fer servir durant la seva gira de despedida té pràcticament el doble de duració que la llançada oficialment) i va acabar sent número a la llista sueca durant un total de set setmanes. 

2. Avicii vs Nicky Romero - I Could be The One

3. Avicii feat. Sandro Cavazza - ID coneguda com "Faster Than Light" o "We Burn"

Una altra cançó presentada per primera vegada en aquesta actuació i amb la veu de Sandro Cavazza, però amb molta menys sort que Without You. Ni va crear tanta expectació ni n'hem pogut sentir una versió amb bona qualitat (ja que tal com va presentar en aquesta ocasió ja podria donar-se per acabada). De totes maneres és una gran cançó, seguint la recepta clàssica del suec i amb una lletra també molt encertada.

4. Avicii feat. Sandro Cavazza - ID coneguda com "Lord" o "All My Life"

Una altra cançó totalment inèdita i amb la veu de Sandro Cavazza. També va convertir-se en una de les més anticipades pels fans al 2016, i la veritat és que no entenc per què: no està malament del tot, però no es pot comparar amb altres cançons com Without You o Forever Yours, ja que és molt més repetitiva i simple, tant vocalment com pel que fa a la producció

5. Avicii - ID Can't Get Enough

Aquesta cançó, he de dir que no em va cridar l'atenció tant com altres. El seu so recorda a algunes pistes de Stories com Touch Me. Només en vam poder sentir uns segons, així que potser la versió definitiva era més interessant; però el cas és que queda bastant irrellevant comparada amb les altres estrenes.

6. Avicii feat. Sandro Cavazza - ID "You Should Let Me Love You" o "Forever Yours"

Ja havíem vist que Avicii i Sandro Cavazza fan màgia en cançons com Without You o Faster Than Light, i aquesta cançó no té res que envejar a les dos que hem mencionat. Bé, si que li pot envejar una cosa a Without You: el fet que Forever Yours no ha estat llançada. També va ser una de les meves prefrides i no cal ni que us digui que em moro de ganes de sentir-la en bona qualitat, ja que aparentement la versió que va presentar ja es podria considerar acabada.
Avicii va punxar una altra versió de la cançó durant la seva gira de despedida i la seva residència a Eivissa l'estiu del 2016, que jo trobo molt menys encertada.

7. Avicii feat. Sandro Cavazza ID Our Love

Recordo que aquesta cançó ja va cridar-me molt l'atenció quan estava mirant la retransmissió en directe de l'actuació. Una altra cançó fantàstica, que en certa manera em recorda a The Days. En aquest set només en va mostrar la primera meitat, però hi ha un clip que va publicar a l'estudi en què podem veure la segona estrofa i el segon drop.

8. Avicii - Levels

9. [SO ESBORRAT DEL VÍDEO] Avicii - Unbreakable

Avicii va presentar una altra col·laboració amb Sandro Cavazza, anomenada Unbreakable. Aquesta versió sí que va ser descartada i la melodia del drop va ser reutilitzada a Friend of Mine, una de les cançons del seu últim EP. Friend of Mine compta amb la veu de Vargas & Lagola, així com una lletra i una "essència" diferent. A mi Friend of Mine m'encanta, però Unbreakable té una essència èpica i màgica que a la cançó que Avicii va decidir publicar es perd.

10. Avicii feat. Noonie Bao - City Lights

11. Avicii - ID 

Avicii va estrenar el drop d'una altra cançó inèdita que podriem escoltar més endavant en els seus sets al llarg del 2016, però de la que no n'hem pogut sentir la versió d'estudi definitiva. Aquí no podem sentir-ho, lògicament, però la veu a aquesta cançó va posar-la més endavant Sia, i per tant és una de les poques ocasions en què Avicii treballa amb un vocalista conegut.

12. Avicii feat. Simon Aldred - Heaven

Si parlem de cançons que Avicii no va publicar oficialment però que encanten als fans, no podem no parlar de Heaven. El suec va estrenar aquesta cançó l'any 2015 i anava a formar part del seu segon àlbum d'estudi Stories. Fins i tot la vam poder escoltar en alta qualitat ja que va posar-la al seu podcast. Dos vocalistes van enregistrar les seves versions de Heaven: Simon Aldred (de la banda britànica Cherry Ghost, que també posava la veu a Waiting For Love) i Chris Martin (de Coldplay). No obstant això, Avicii va seguir treballant en la cançó fins després del 2016, ja que Nicky Romero va utilitzar la última versió de la cançó en moltes de les seves actuacions de l'any passat, com a homenatge a Avicii.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada