13 de març 2019

IFPI 2018

Aquesta setmana la IFPI (la federació de indústries de la música) ha estat publicant les llistes definitives amb els 10 discos més venuts, les 10 cançons més descarregades i els 10 artistes que més van vendre del 2018. Cal tenir en compte que aquesta llista inclou només les vendes tant digitals com físiques, per tant no té en compte les plataformes de streaming.


Àlbums:

Els protagonistes de la llista són clarament BTS. Veurem com el grup coreà té dos dels tres discos més venuts de l'any ens pot fer adonar-nos de la extrema popularitat que tenen a Asia. Dels 10 discos, la meitat van ser llançats durant l'any, 3 van sortir l'any 2017 (En què Ed Sheeran va tenir el disc més venut a nivell internacional) i després tenim les bandes sonores de Bohemian Rhapsody i Mamma Mia. Potser estic sent injust i fabricant la estadística, però sobretot trobo molt remarcable que A Star Is Born, tot i haver sortit a l'octubre, fos el quart disc més venut de l'any, i el disc del 2018 occidental més venut.



Senzills:

No és cap sorpresa trobar a Camila Cabello, Ed Sheeran, Anne Marie i Drake en aquesta llista, però no entenc com hi han acabat cançons de principis del 2017 com Shape of You (que va sortir al Gener), Despacito o Something Just Like This.



Artistes:

No entenc com Drake pot ser l'artista que més discos ha venut i no tenir un dels 10 discos més venuts de l'any. M'ha sorpres trobar a Bruno Mars en aquesta llista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada