31 d’ag. 2021

Top10 novetats Agost

Com no podia ser d'una altra manera, acomiadem el mes d'Agost repassant els deu nous senzills més destacables.

10. Aventura i Bad Bunny - Volví

A principis de mes, Aventura va publicar el seu primer senzill en deu anys. I la formació encapçalada per Romeo Santos no va tornar en solitari, sinó que ho va fer de la mà de Bad Bunny amb aquesta cançó anomenada, irònicament, Volví. És un reggaeton que no té gaire cosa que el faci destacar, més enllà dels noms que el signen. No m'agrada particularment i la lletra té alguns moments extremadament qüestionables en les parts de Santos, però el cap i a la fi, he escoltat tants cops Volví al llarg del mes que em semblaria hiòcrita deixar-la fora del meu rànquing.

9. Princesa Alba, Ms Nina - Nasty

Nasty és una altra de les cançons que formarà part del primer treball discogràfic de llarga duració de Princesa Alba, que arribarà a les plataformes digitals en un parell de setmanes. Aposta per un so completament al dels altres senzills que la cantant xilena ha avançat del seu disc, en aquest cas inspirant-se en el hyperpop. La participació de Ms Nina en la cançó no em desagrada, però tampoc trobo que aporto res imprescindible al conjunt de la cançó.

8. Iggy Azalea, Sophia Scott - Sex On The Beach

A mitjans de mes, Iggy Azalea estrenava el seu tercer àlbum d'estudi The End of An Era, i una de les cançons amb què ens el presentava és Sex On The Beach. Aquest senzill, que compta amb la participació de la cantant estatunidenca Sophie Scott, aposta per un so més suau i orgànic que la majoria del disc.

7. Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX i Saweetie - Out Out

Una de les novetats més destacades del mes en el panorama dance ha estat aquesta col·laboració amb 4 bandes, que m'ha costat decidir en quina posició havia de col·locar. D'una banda, Out Out és prou addictiva i aconssegueix un so potent que m'agrada bastant, però de l'altra no és una cançó gens original: la producció sampleja completament l'Alors on Danse de Stromae, les parts de Charli XCX no està malament però tampoc té res que la faci destacar i el raper de Saweetie simplement ajuda a la cançó a durar més de dos minuts. Potser hauria valgut més fer una remescla que posés al dia el clàssic del músic belga enlloc de disfressar-lo de cançó original.


6. DJ Snake, Rich Brian i Rick Ross - Run It

DJ Snake ha estat un dels artistes escollits per formar part de la banda sonora de la nova pel·lícula de Marvel, i ho ha fet amb aquest senzill en col·laboració amb Rick Ross i Brian. No és el primer cop que DJ Snake presenta un senzill amb una producció orientada al trap i amb la veu de rapers, però crec que Run It és la seva millor cançó en aquest estil. Els raps compleixen la seva funció sense gaire més, però els dos drops (que són diferents) sonen realment increïbles.




5. Nea i Shy Martin - No Regrets

No Regrets és el nou senzill de la cantautora sueca Nea, que es va donar a conèixer l'estiu passat amb el seu èxit Some Say, i que en aquesta ocasió col·labora amb la seva compatriota Shy Martin. És una cançó dance pop amb una producció electrònica però no gaire contundent, que deixa tot el protagonisme a la veu.




4. Jhay Cortez - Nos Matamos
En tot just un parell de dies arribarà a les plataformes digitals Timelezz, l'esperat segon àlbum d'estudi de Jhay Cortez. Una de les cançons que formaran part del nou projecte del cantant porto-riqueny és Nos Matamos, una proposta trap en què es dirigeix clarament als altres artistre amb qui ha tingut enganxades, sense arribar a ser prou específic per poder endevinar concretament a qui es dirigeix, si és que s'adreça a algu en concret. No és la faceta de Jhay Cortez que m'agrada més, però la veritat és que el resultat és realment molt bo.



3. Purple Disco Machine i Eyelar - Dopamine

Tot just fa un parell de dies arribava a les plataformes digitals Dopamine, el nou senzill de Purple Disco Machine en col·laboració amb Eyelar. Dopamine segueix amb la fórmula habitual de les cançons del DJ/productor alemany, combinant elements disco i sons electrònics, però potser és el senzill de Purple Disco Machine que més m'ha agradat fins al moment.


2. Jay Robinson - Free Again

Una de les sorpreses del mes per mi (bé, la sorpresa del mes sense cap mena de dubte) ha estat Free Again, la nova producció del DJ britànic Jay Robinson, que ha arribat a les plataformes digitals sota la supervisió d'Axwell. Free Again és una pista de house amb un so obscur i hipnòtic, minimalista en la seva mesura i amb una vocal parlada que em recorda en certa manera al Eat Sleep Rave Repeat de Fatboy Slim. Excepte que Free again em sembla millor en tots els aspectes. A nivell musical potser no és res de l'altre món ni aporta res necessàriament nou, però és molt addictiva i a nivell de producció sona senzillament increïble. De fet, fins i tot he de dir que sona millor que els dos senzills que Swedish House Mafia va presentar el mes passat.

1. Reik i Rauw Alejandro - Loquita

A mitjans de mes d'agost, Rauw Alejandro va col·laborar en el nou senzill del trio mexicà Reik. És una cançó que des del primer moment em va encantar, tot i que he de reconèixer que no vaig preveure que acabaria el més d'agost sense que sortís res millor. Sigui com sigui, Loquita és un reggaeton pop amb una producció més aviat suau que podria perfectament formar part de l'últim disc de Rauw Alejandro (i ser una de les seves millors cançons). La col·laboració funciona més del que jo m'hauria esperat, i van alternant les parts que canten com si Rauw Alejandro fos un membre més del grup. I això opino que queda molt millor que la majoria de col·laboracions on l'artista convidat cantat una part sense cap mena d'interacció amb l'intèrpret principal de la cançó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada