27 d’ag. 2021

Novetats dance 27/8

Area 21, Purple Disco Machine i Dopamine han estrenat nous senzills avui.

Comencem parlant de la nova proposta de Purple Disco Machine, que compta amb la veu d'Eyelar i s'anomena Dopamine. Com pràcticament tota la música d'aquest DJ/productor alemany, Dopamine és una proposta mid-tempo, que combina sons disco amb música electrònica, sense grans contrastos ni amb un drop gaire pronunciat. 

He de dir que quan vaig començar a conèixer la seva música, trobava a faltar contrasto més grans i segurament ho devia comentar en la meva ressenya d'algun senzill seu. Però ara que ja he sentit bastant més el seu estil, tribo que també té el seu encant que no n'hi hagi. A nivell vocal, també m'ha agradat molt, potser més que qualsevol altre senzill de Purple Disco Machine. De fet, en general, em sembla una de les millors propostes que ha presentat fins al moment.


Lovin' Every Minute és el nou senzill d'Area 21, una cançó que comença amb un so bastand diferent del que és habitual en la música el projecte de Martin Garrix i Maejor. Tot i això, durant la segona meitat de la cançó, ja arriben els ritmes traps a què ens tenen acostumats. No entenc per què, però és el primer senzill d'Area 21 on apareixen els noms dels seus dos integrants com a co-autors, cosa a què no trobo gaire sentit.


Dopamine, Mufasa i Hypeman col·laboren en un nou senzill anomenat Weekend, que tot i no comptar amb la participació de Riton, intenta repetir la fórmula del seu gran èxit Friday de maner bastant evident. I la veritat és que no és una mala proposta dins el dance comercial, però certament es queda lluny de tenir l'encant i el ganxo que tenia Friday, tot i apostar per un so bastant semblant.

D'una banda, perquè totes dues cançons s'enfoquen més a resultar simpàtiques (per dir-ho d'alguna manera, i no ho dic com una cosa dolenta) que a ser alguna cosa nova o particularment bona. I això (sota el meu punt de vista, és clar) pot funcionar bé una vegada; dos vegades consecutives, ja és més difícil. I de l'altra banda, perquè bona part de la gràcia de Friday era el sampleig dels Nightcrawlers. Si el treus, la cançó perdria molt; i bàsicament això és el que és Weekend.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada