14 d’ag. 2021

Novetats EDM 13/8

Afrojack, Calvin Harris, Kygo, Tiësto amb Karol G, DJ Snake i Jax Jones amb Joel Corry, Charli XCX i Saweetie protagonitzen les novetats de la setmana en el panorama dance.

Un parell de mesos després de publicar By Your Side, el primer senzill que signa com a Calvin Harris en pràcticament un bastants mesos, el músic escocès recupera el seu àlies Love Regenerator aquesta setmana. I ho fa per publicar We Can Come Together, una col·laboració amb el DJ/productor anglès Eli Brown. We Can Come Together és una pista house amb uns detalls bastant cuidats: el loop d'acords de piano estean prou bé, la percussió suporta bé el pes de la cançó, els efectes de la veu li donen un toc interessant i els sons electrònics, tot i ser subtils acaben de donar una forma bastant interessant a la pista. Això sí, és una pista bastant simple i es pot arribar a fer bastant repetitiva.

Ni més ni menys que Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX i Saweetie uneixen forces en un nou senzill anomenat Out Out. Aquesta col·laboració a quatre bandes, a més, sampleja Alors On Danse de Stromae. En general, no puc dir que Out Out em desagradi, però el que sí que no m'agrada és el fet que el principal alicient sigui precisament el sample del clàssic d'aquest cantant belga. És cert qeu hi ha moltes pistes dance que es basen en el sampleig, però en aquest cas han agafat una cançó que ja coneix tothom i l'han samplejat de manera totalment previsible. La part de Charli XCX m'agrada bastant, però tampoc és res de l'altre món i la part de Saweetie em sembla bastant prescindible, i que l'únic que aporta a la cançó és contribuir a que aquesta superi els 2 minuts de duració. Ja us he dit que m'agrada com sona, però potser hauria valgut més que Jax Jones i Joel Corry haguessin estrenat una nova versió revisada i remesclada d'Alors On Danse, enlloc d'utilitzar l'essència de la cançó per fer-ne una de nova que no té gaire més a oferir.

Don't Be Shy és el títol de la col·laboració que el veterà DJ/productor neerlandès Tiësto i la cantant colombiana Karol G estrenen aquesta setmana. No només és una combinació totalment inesperada, sinó que també és el primer cop que Karol G publica una cançó en anglès. Més enllà d'això, Don't Be Shy és un senzill totalment previsible i amb un so molt comercial, apostant per un so slap house suau que ja tenim molt vist a la producció i bastant simple també a nivell vocal. Això no vol dir que no m'agradi, però és una producció totalment comercial i sense gaire personalitat (com és el cas de la majoria de produccions de Tiësto últimament) i el seu únic al·licient és veure la cantant de Tusa i Bichota en un registre totalment nou per a ella.

Kygo i Zoe Wees estrenaven ahir la seva col·laboració Love Me Now, una proposta tropical house que recupera bastant l'essència del primer àlbum del músic noruec, Cloud Nine, estrenat al 2016. Feia bastant temps que Kygo no treia res en aquest estil, i la veritat és que ara que hi torna, torna a sonar bastant fresc.


Per acabar, tenim la nova proposta de DJ Snake. S'anomena Run It, compta amb la col·laboració de Rich Brian i Rick Ross i formarà part de la banda sonora la pel·lícula de Marvel Shang-Chi. No és el primer cop que DJ Snake fusiona trap i sons electrònics col·laborant amb rapers, de fet el productor parisenc ja ho ha fet bastantes vegades. Però crec que amb cap de les seves produccions d'aquest tipus havia aconseguit tan bon resultat com amb Run It, que sona realment increïble. Els dos drops son diferents, cosa que sempre s'agraeix, i tots dos son brutals, però el primer és un dels millors dels últims mesos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada