4 de març 2018

Top EDM Trimestral

He tingut ganes de recuperar les recopilacions trimestral dels millors llançaments de música electrònica dels últims tres mesos, on hem rebut novetats d'artistes de primera fila com Nicky Romero, Calvin Harris, David Guetta, Martin Garrix i StadiumX entre altres.

10. Clean Bandit, Julia Michaels - I Miss You (StadiumX Remix)



Comencem el rànquing per la desena posició i amb una de les remescles oficials de l'actual senzill de Clean Bandit I Miss You, que compta amb la participació  vocal de Julia Michaels i ha estat bastant exitós en la seva versió original en la majoria de mercats europeus. En concret, he escollit la del duo hongarès StadiumX, qui van tenir un cert èxit al 2014 amb Howl At The Moon, que porta I Miss You al Progressive house amb molt encert i mantenint molt l'atmosfera de l'original.

9. Marshmello, Anne Marie - Friends



Resultado de imagen de marshmello billboard
Marshmello segueix apropant-se cada cop més a la música pop i allunyant-se del que seria purament EDM, i després de col·laborar al més recent senzill de Selena Gomez Wolves (publicat al Novembre), el DJ ha llançat el seu senzill Friends on col·labora amb la cantant anglesa Anne Marie. Un punt en contra de la cançó, a més del moment en les estrofes on Anne Marie més parla que canta, és les semblances que se l'hi poden trobar amb Havana de Camila Cabello.


8. Axwell & Ingrosso, Trevor Guthrie - Dreamer



Resultado de imagen de axwell ingrosso billboard
Axwell i Sebastian Ingrosso van voler (una mica descaradament) repetir la forma del seu anterior senzill More Then You Know, que no només va ser l'èxit EDM més gran de l'estiu passat, sinó que va ser una cançó realment brillant com feia temps que aquest parell de suecs no en treien cap. Dreamer, que compta amb la veu del canadenc Trevor Guthrie, és una reinterpretació menys obscura i més optimista de la recepta del ja mencionat More Than You Know. El resultat és bo (obviament, sinó no seria en aquesta llista), però ni resulta original pel motiu que ja he dit, ni és una cançó tan bona sota el meu punt de vista.


7. AREA 21 - Glad You Came



Resultado de imagen de area 21 billboard
AREA 21 segueix molt en la seva línia a Glad You Came: una part vocal molt simple i amb una forta distorsió i produccions que combinen trap i música electrònica. Tot i que ja no resulta ni bo ni sorprenent, he de dir que és la primera vegada que una cançó d'aquest projecte secundari de Martin Garrix m'agrada realment des de la primera que van llançar: Spaceships, del 2016.



6. Cashmere Cat, Major Lazer, Tory Lanez - I Miss You


Resultado de imagen de cashmere cat billboard
Després de donar-se a coneixer amb col·laboracions amb  artistes pop com Ariana Grande, Camila Cabello o Selena Gomez entre altres; ara Cashmere Cat s'alia amb Major Lazer per llançar I Miss You, una proposta molt suau i amb influències del so Tropical House que ha dominat el panorama EDM els últims dos anys però que ara ja comença a quedar enrere. Malgrat això, la cançó no sona antiquada en absolut

5. ROZES, Nicky Romero - Where Would We Be


Resultado de imagen de nicky romero billboard


Nicky Romero col·labora en l'actual senzill de la cantant nord-americana ROZES, apropant-se molt més a la música pop del que l'holandès ens té acostumats, però amb un bon resultat. Personalment jo sempre penso que era el registre que més l'hi faltava explorar a ell, pel que ja m'estarien bé més col·laboracions d'aquest tipus.


4. Martin Garrix, David Guetta, Jamie Scott, Romy Dya - So Far Away (Nicky Romero remix)



Resultado de imagen de martin garrix billboard 2018
Certament podria haver escollit la original, ja que està molt bé, però ja sabeu que a mi el Future House no em convenç, i sent que aquest és el gènere pel que Martin Garrix i David Guetta van optar per la seva primera col·laboració llançada oficialment, em vaig alegrar molt al saber que un dels meus DeeJays preferits, Nicky Romero, l'havia portat al Progressive House. No cal ni dir-ho que l'autor de Like Home ho va fer de manera brillant.


3. David Guetta, Martin Garrix, Brooks - Like I Do



Resultado de imagen de david guetta billboard 2018Martin Garrix i David Guetta no havien llançat mai una col·laboració i en els últims tres mesos n'han llançat dos. La més recent i millor, i en la què també hi participa Brooks, és Like I Do, una proposta molt més enfocada al EDM i menys a sonar a les ràdios que So Far Away. Afortunadament, el gènere escollit en aquesta ocasió és un Future House, molt melòdic però alhora extremadament enèrgic i ballable, que ja sabem que és una de les especialitats de Garrix. I també de Brooks, que no ens hem d'oblidar d'ell encara que sigui el menys conegut dels tres i amb molt diferència, en especial perquè si So Far Away és de l'estil d'algun dels tres, és del seu.

2. SZA - The Weekend (Calvin Harris Remix)



Resultado de imagen de calvin harris billboard 2018Encara que tenia dubtes sobre si considerar aquesta remescla pel rànquing, ja que és més aviat R&B que música electrònica, però on no hi ha cap dubte és en que és brillant. La producció de Calvin Harris dona un toc més interessant a la cançó en comparació amb la versió original inclosa en el disc CTRL de l'artista americana; i la millor habilitat en la composició d'ella fa que sigui millor que qualsevol cançó de l'últim disc de l'escocès Funk Wav Bounces.

1. Lucas & Steve You, Janieck -  You Don't Have To Like It

Després d'haver-nos presentat un gran nombre de produccions Deep House increïbles, Lucas & Steve mostren la seva versatilitat amb You Don't Have To Like It, una cançó Progressive House meravellos que si l'hagués signat Avicii o Martin Garrix ja estaria sonant per les ràdios dance de tot el planeta. Esperem que tinguin sort amb aquest nou llançament, com a mínim al seu país, ja que el seu anterior single Up Til Dawn va ser un èxit moderat a la llista holandesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada