3 de març 2018

Aniversari Divide

Divide cover.png
Avui fa exactament un any, Ed Sheeran publicava Divide, el seu tercer àlbum d'estudi. És molt discutible si va ser el millor disc del 2017 o no, però on no hi ha discussió és en què va ser el més rellevant. A continuació repassarem els deu assoliments a nivell comercial més destacats del disc i els seus quatre senzills.
Les 16 cançons de la edició més completa del disc van situar-se al top 20 de la llista de senzills del Regne Unit, aconseguint un total de 10 top 10s (9 dels quals consecutius en la setmana de llançament del disc). La llista oficial del Regne Unit va decidir canviar les normes després d'això, fent que mai poguessin haver més de tres cançons d'un artista en llista. També totes les cançons del disc superen el centenar de milions de reproduccions a Spotify.

Va acabar l'any com el disc més venut en 13 països: Austràlia, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Nova Zelanda, Suècia, Suïssa i el Regne Unit. Als Estats Units va ser el quart i a Alemanya el segon.

Resultado de imagen de ed sheeran divide billboardSegons Mediatraffic també va ser el més venut de l'any a nivell mundial amb 9,6 milions de còpies (apropant-se al triple que el segon de la llista, Damm de Kendrick Lamar que en va vendre 3,6). Basant-nos en la mateixa font, el disc ja compta amb 10,6 milions de còpies venudes i encara es manté entre els deu discos més venuts a nivell mundial.

Shape Of You va arribar a la primera posició de les llistes setmanals de 44 països i va trencar rècords arreu del món: és la cançó que més setmanes ha passat dins el top 10 en la història del Hot 100 de Billboard: 33, és la cançó més reproduïda de la història de Spotify, havent superat One Dance de Drake, va ser la cançó més venuda mundialment a iTunes 110 dies i va acabar sent la cançó més exitosa de l'any en 19 mercats, entre els quals el Regne Unit i els Estats Units.




Resultado de imagen de ed sheeran divide billboardShape Of You ja ha recollit quatre certificats de diamant: el francès, el canadenc, el polonès i l'italià. I possiblement en rebrà algun més ja que compta amb nou discos de platí a Austràlia, Espanya i Suècia. Als Estats Units està certificat amb 8 discos de platí i al Regne Unit amb 5. Combinant videoclip oficial i Lyric Video, supera els 4 milers de milions de reproduccions a YouTube.


Castle On The Hill, seu llançada el mateix dia que Shape Of You, només va poder aconseguir el número 1 en 3 mercats, quedant bloquejada per l'altre senzill. Però va arribar a la segona posició de les llistes de 17 països més. Va estar entre les 5 cançons més venudes de l'any en quatre mercats, entre ells el Regne Unit. Combinant videoclip oficial i lyric video oficial s'apropa als 600 milions de reproduccions.



El tercer senzill de disc va ser Galway Girl, que va ser un gran èxit a Australia, el Regne Unit i bona part dels mercats europeus, però no massa a la resta del món. Va acabar entre les deu cançons més exitoses de l'any en una desena de països. Combinant Lyric Video oficial i Videoclip acumula 440 milions de visites.



El que i actual senzill de disc és Perfect, publicat al mes de Setembre, que ha tornat a ser un número 1 internacional, arribant a encapçalar llistes en 17 països, entre els quals el Regne Unit i els Estats Units, i també la llista mundial de Mediatraffic. Ha estat la cançó més venuda a iTunes durant 40 dies, entre els quals avui. Només la versió original acumula un miler de milions de visites a YouTube, als que se l'hi han de sumar 200 milions més de les dos versions alternatives, una amb Beyoncé i l'altra amb Andrea Bocelli



Resultado de imagen de ed sheeran divide billboardLa gira de presentació del disc compta amb un total de 205 concerts. Va tenir una primera fase entre els mesos de març i novembre de l'any passat i en tindrà una segona entre el mateix període d'aquest 2018, que acaba de començar aquest cap de setmana a Austràlia. En total haurà visitat més de 30 països, entre Amèrica, Europa, Àsia i Oceania.

Durant la promoció del disc, Sheeran ha obtingut fos premis Grammy, un BRIT Award i tres premis de la MTV (un en la edició japonesa, un en la nord-americana i un en la europea). Ha actuat en les gales dels BRIT Awards del 2017 i 2018, Grammys del 2017 i VMAs; així com en nombrosos programes de televisió arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada