27 d’oct. 2015

Primer aniversari de 1989

A polaroid of Swift with shoulder-length blonde hair wearing red lipstick and a long-sleeved sweater with a picture of birds in the sky. Her face is cut off by the frame above the nose and "T. S." and "1989" are written on the white polaroid frame with black marker.Avui fa exactament un any es posava a la venda 1989, el cinquè àlbum de Taylor Swift, i el primer completament pop.
Per celebrar el seu primer aniversari, repassem algunes de les fites aconseguides per aquest disc.
  • Dels 5 senzills llançats fins al moment, tres han arribat a la primera posició del Hot 100 (Shake it Off, Blank Space i Bad Blood). Els altres també han obtingut molt bones posicions: Wildest Dreams, 5 aquesta setmana (I continua pujant) i Style va arribar a la sisena posició.
  • Va superar el milió de còpies ( concretament va vendre 1,28 milions de còpies) només en la seva primera setmana. En aquesta dècada només ho han aconseguit tres àlbums: 1989, Red (També de Taylor Swift) i Born This Way de Lady Gaga.
  • Va arribar a la primera posició de les llistes de 12 països.
  • Va ser l'àlbum més venut del 2014 tant al món com en la majoria de països (Entre els quals Estats Units).
  • Des que es va posar a la venda, ha estat dins el top 10 de la llista Billboard 200, cosa que només han aconseguit 5 àlbums en tota la història de la revista.
  • Actualment porta venudes 8,6 milions de còpies, 6 dels quals l'any passat i 2,8 aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada